跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

其實讀書做Childcare centre manager 容易過幼教,英文唔使IELTS 7878, 如果揾到工又可以一年時間過skills assessment

複式洋房

kkfok1031 發表於 17-9-13 19:57
其實讀書做Childcare centre manager 容易過幼教,英文唔使IELTS 7878, 如果揾到工又可以一年時間過skills ...

邊到有課程

子爵府

melody_mho 發表於 17-9-14 00:06
邊到有課程

Childcare manager 通常要有degree同多年childcare experience

如果得diploma, 最少十年經驗由低慢慢升到manager

如果無經驗,真係不可以了解運作

你可以去 seek.com.au 揾下 childcare manager job
便知道requirement

別墅

回覆樓主:

Childcare centre manager 的技術評估機構(TRA)要求只是 Diploma of Early Childhood Education and Care。TRA 一般工作要求是3年Full time, 不過如果你是澳洲畢業又揾到相關工作,可以行TRA的Job ready program, 以一年的時間完成技術評估。

別墅

回覆樓主:

其實看你自已吧,這邊揾工的確係難. 不過IELTS 7878 對我來說一樣困難,當年因要考全7也考了4次。

別墅

回覆樓主:

child care manager唔係話做就做。要讀child care, 跟著要做好幾年嘢,又升到你先得。跟著仲要有1年經驗。樓主你要諗下讀書之後點留底好幾年攞工作經驗。
樓主,其實你最好consult律師,等佢幫你諗諗仲好。你係到問有時人地都無必比到正確答案你。

別墅

回覆樓主:

我覺得你應該揾個澳洲註冊移民顧問。

別墅

回覆樓主:

其實樓主是讀文科還是理科的?

子爵府

HxH 發表於 17-9-14 09:15
child care manager唔係話做就做。要讀child care, 跟著要做好幾年嘢,又升到你先得。跟著仲要有1年經驗。 ...
説得對
我朋友做左十年childcare,
由Assistant 做起,
現在都只係 supervisor,

佢話升做manager 好難,雖然老細好滿意佢工作表現,
如果想升,可能要讀drgree

公爵府

ml123 發表於 17-9-15 10:50
説得對
我朋友做左十年childcare,
由Assistant 做起,

但我見我兩間centre的manger都係冇degree.
不過唔知係啖連鎖的都係咁。

公爵府

wiiabcd 發表於 17-9-9 15:45
唔係 PR/ citizen 都幾難搵到工, 我朋友個姨甥喺 UNSW 讀完機械工程畢業, 見工面試都幾次,
但每次公司都因 ...

我新老细连TR 都唔请。

又唔系冇得拣,梗系拣个PR / Citizen 啦。

我dept 之前请好多working holiday, 好果d又续唔到,要放弃,好麻烦。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

就算一些專業如物理治療師可能都要找到工作先可以留低,畢業後又不是PR或citizen應該好難找工呢

公爵府

CFHung 發表於 18-4-3 06:24

就算一些專業如物理治療師可能都要找到工作先可以留低,畢業後又不是PR或citize ...

糸架,真系好多都唔请。

我好彩,以前申请PR 比较易,PR批左2日,有间公司call 我,第一条问题就糸问我有PR 未,我话刚批,佢先约interview。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

事實上連PR同citizen都極難找工作

大宅

識人十年前讀書,最後PR

但好似都係要僱主擔保

大宅

我一四年讀完nursing 搵到工,上年用partner visa 拎左pr

首頁

尾頁

跳至