心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

glitter 發表於 17-9-14 00:22
你同事之前是TB 嗎?希望我女最終都係異性戀,結婚⋯生兒育女(我認我老土)
...

係TB 呀,宜家同個男朋友都拍左4年左右了

男爵府

又去返原位, 道德觀念是甚麼? 當一提及同性戀的時候, 又會有人說"唔影响別人, 自己開心就可以啦!" 噢! 那麼, 亂倫影响到別人嗎? 有二奶影响到別人嗎? 今天我們接受同性戀唔影响別人就可以, 那明天只要是自己開心, 唔影响別人就甚麼也可以做了.

我唔係岐視同性戀, 我只知道有些事情, 唔係話唔影响人就係啱.

複式洋房

nancy0116 發表於 17-9-14 11:01
又去返原位, 道德觀念是甚麼? 當一提及同性戀的時候, 又會有人說"唔影响別人, 自己開心就可以啦!" 噢! 那 ...

講得好好唔影響人⋯自己認為啱⋯開心⋯便可以了,這正是現今社會好多人嘅觀念,還將這理念套在任何事情上

翡翠宮

同性戀好多係天生架喎
唔係天生既就細個比人abuse過怕左異性

同亂倫; 包2奶, 有咩關連?

公爵府

ming1020 發表於 17-9-9 21:36
見到咁多人離婚,之後搵番同性既伴侶,諗深一層未必係壞事,如果異性伴侶係一嘈夜嘈,同性伴侶就好和睦, ...

主要係接受到其他親戚朋友嘅目光同質疑,客服到就得喇,好多人就係因為自己介意人地點睇,搞到佢想都唔敢做囉

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

其實真係好男仔鍾意TOM BOY架...
不過咁...如果個女幸福...咁點解唔成全佢呢?
加油啦

複式洋房

Reema 發表於 17-9-14 17:56
其實真係好男仔鍾意TOM BOY架...
不過咁...如果個女幸福...咁點解唔成全佢呢?
加油啦:fortunate ...

你意思係好小定好多男仔鐘意tomboy?

大宅

mini1204 發表於 17-9-14 15:02
同性戀好多係天生架喎
唔係天生既就細個比人abuse過怕左異性

咪係我識一D同性戀人,男嘅話一見到女人下身就想嘔,覺得好核突;女嘅話一見到男人jj就打冷震,覺得好恐怖,唔好話要掂,望都唔想望。咁點呢?要佢地點樣同異性拍拖呢?我諗做咗咁多年人,就要明白自己係咁,唔代表人人都係咁。人地同自己唔一樣,亦唔一定等於人地有問題。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

glitter 發表於 17-9-14 20:36
你意思係好小定好多男仔鐘意tomboy?
小唔小事....睇自己點啦...

確實我見過有多...男仔都追到TOM BOY成功.....或者愛上TB
有TB...因為俾男仔追過....而同男仔結婚
never say never la

伯爵府

回覆樓主

大把女人嫁錯老公仲慘過同性戀,如果佢開心我會支持

大宅

做阿媽,見到兒女健康快樂就夠!

兒女自有兒女自己嘅路!

妳個女搵個渣男生仔結婚妳會痛心過佢同性戀⋯⋯

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

針唔拮到肉唔知痛.
有時話條路係佢.但作為家長,只能盡力指引一條正確既路俾自己既仔女行.
它日我仔要咁樣, 我只能冇辦法. 好難做到接受.

珊瑚宮

畀面勳章

Aoki 發表於 17-9-26 22:16
做阿媽,見到兒女健康快樂就夠!

兒女自有兒女自己嘅路!

大宅

我身邊有幾個case, 可以睇到性向係會轉變嘅 :
1. 讀女校同學, 有幾個同性戀, TB打扮, 之後都變左, 同男人結婚生埋BB。
2. 女仔因失戀打擊, 被同性朋友關懷下接受了, 相處幾年分開, 因為始終喜歡男性。
3. 表哥細時喜歡女仔, 大大下轉左喜歡男仔, 親友間都感覺到, 當面不言

雖然性向有可能改變, 但我相信唔會由第三者黎改變。事情係好無奈嘅, 或者, 你可以諗番當初懷有BB嘅初心, 應該係只希望BB健健康康快樂成長便心滿意足, 當你甘諗番, 應該可以令你舒服少少

複式洋房

小豬嘜 發表於 17-9-28 12:21
針唔拮到肉唔知痛.
有時話條路係佢.但作為家長,只能盡力指引一條正確既路俾自己既仔女行.
它日我仔要咁樣, ...

正正是這樣,以前常說會接受同性戀,原來當發生在自己兒女身上便是另一回事,要接受⋯談何容易

複式洋房

-maymay- 發表於 17-9-28 17:51
我身邊有幾個case, 可以睇到性向係會轉變嘅 :
1. 讀女校同學, 有幾個同性戀, TB打扮, 之後都變左, 同男人結 ...

多謝分享,睇完你嘅case 令我個心好過些,宜家真係做唔到乜嘢可改變個女,只望有朝一日佢能遇到合適嘅異性⋯⋯希望我會見到這一天

複式洋房

sweetpig_98 發表於 17-9-28 11:16
佢嘅人生,由佢去行吧,反而係你,要開心啲,人生就係個過程,幾十年好短暫,所以凡事要睇得通透啲,開心最 ...

都會叫自己盡量放開,但當見到人地d女女打扮靚靚,或知道個女去「拍拖」便很心up

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

glitter 發表於 17-9-28 19:14
都會叫自己盡量放開,但當見到人地d女女打扮靚靚,或知道個女去「拍拖」便很心up
...

樓主,我自己中學係讀女校的,眼見過女女走埋一齊,當離開校園出去見識過出面世界,好多都變回異性戀。俾d時間囡囡,事情可能會改變。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至