夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

Philover 發表於 17-9-14 13:50
(續) "日久見人心"呢句說話雖然老土可是係真理,妳同出面的他目前所建立嘅愛情仍只停於空中樓閣,樣樣事情 ...

(續)

搵一日,妳靜心諗番昔日點解要嫁俾呢個人呢?回憶起過去呢8年佢所為妳付出過的點點滴滴大大小小,喺事情未到被揭露之前,現在回頭仍來得及,妳若然發現最愛的是老公,妳自然會甘心放棄眼前的工作,決絕的跟外面的他劃清界線。但若果妳選擇的是外邊的他,就請妳放過家中的那一位,因為被蒙在鼓裡一直被欺騙的感受太傷害人了,念在老公過去8年對妳的愛護,他是受害者,妳就放生他當是某程度的補償吧!我估換著是妳,妳都不希望一直深愛的人,換來的不過是一場背叛傷害吧?

最後一句:人生是妳的,妳有權做任何的決定,沒人可以 / 能夠阻止妳,但妳得知道,每個決定的背後都有一個要承擔的後果,妳要衡量一下自己是否有能力去面對。好自為之。

newbie0410    發表於 17-11-17 08:14
poon_angela    發表於 17-9-14 14:44

大宅

tammy2008 發表於 17-9-14 13:08
你個fd 堅係強, 呢單野都捱得過, 呢個世界都無咩野係佢捱唔到 !

佢係呀,係好堅強的女人。但佢果時心都很亂時,都玩交友app,睇下係咪咁好玩。有好多已婚男都add佢,約出街食飯,傾談中表露老婆做得唔好,自己好辛苦心靈好寂寞,最後露真本性,提出開房,做佢sp。我個friend 直接問,你有老婆個播?!個男人究竟話唔覺得有問題,反問番我friend係咪玩唔起。
我同我friend都好心寒,男人賤起上黎真係好無人性。

大宅

我有個男性朋友就係人夫食家啦...每次gathering 見到佢老婆...我就有d傷感..
我相信另一半無理由吾知的...只是睇下踩吾踩到佢底線only

大宅

回覆樓主:

呢啲係叫新鮮感,唔係愛囉,ok?

大宅

Philover 發表於 17-9-14 13:51
(續)

搵一日,妳靜心諗番昔日點解要嫁俾呢個人呢?回憶起過去呢8年佢所為妳付出過的點點滴滴大大小小,喺 ...

你講得好好,如果呢個世界個個都識咁諗,就唔會有咁多悲劇

洋房

回覆 mhq 的帖子

我明白, 我也不想我的情緒給他控制, 最衰是一間公司, 想忘記也不易

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆樓主:

子爵府

畀面勳章

佢話唔會離婚,而知道佢係一個玩家,叫你唔好放咁多感情响佢身上,就知道佢隨時會走。。
試問一個愛你的人,又點會讓你等。。自甘墮落,我地點講都冇用,要你自己親自死過一次痛快,你先知道味道。。

洋房

回覆 衝勁BB 的帖子

多謝你明白我, 他愛不愛他老婆我不知, 只知他說不會辜負他, 因為他老婆不在香港, 所以可能他一時寂寞面找我, 但我知他不是為了上床而同我一起. 我自己知的.

子爵府

回覆 香香Fai 的帖子

老婆不在身邊,真是點玩都得,帶埋你返屋企都可以
點解要傷害自己老公,不如離婚算啦

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

公爵府

香香Fai 發表於 17-9-14 12:18
回覆 KUENKUEN1970 的帖子

很多謝你, 我現在巳開始跟老公慢慢重拾番以前, 但個心仍然想著他, 因為大家是同 ...

你諗真D,你係真係唔捨得份工?定唔捨得見唔到佢?如果要下定決心分開,第一件事係要辭職先,日對夜對,你更加難放手

男爵府

回覆 Philover 的帖子

你講得好好呀!

男爵府

香香Fai 發表於 17-9-14 11:08
八年婚姻一直平平淡淡, 沒有小朋友,有個非常痛錫我的老公, 真沒有想過自己會出軌, 他的出現, 令我對老公態 ...

其實你咁做已經對你老公好唔公平

大宅

愛鬼愛馬咩, 十八廿二青春少艾果陣岩岩拍拖咪又係覺得超愛對方心跳加速日日掛住, 時間長佐愛情一般昇華成親情就無激情嫁啦, 你依家咁偷情法係行番青春時條路姐, 即使你地各自都離婚然後你地結婚係埋一齊, 過多三五七年咪又去番今日同你老公咁既狀態, 多鬼余, 咁大個人都唔化既, 人地專業食家玩到你頭暈你仲以為搵到真愛, 恰下恰下. 結佐婚咁耐既都仲對你好好既老公, 好少有嫁啦, 錯過佐就難搵番了, 返去佢身邊踏實過日子點都比做私家雞好. 講完

男爵府

香香Fai 發表於 17-9-14 11:08
八年婚姻一直平平淡淡, 沒有小朋友,有個非常痛錫我的老公, 真沒有想過自己會出軌, 他的出現, 令我對老公態 ...
唔好搞到咩大家在不對的時間遇上好不好,我真係好同情你,因為你遇到一個渣男,仲成功被佢玩而令你心甘命抵,仲要放棄一個好男人。唔會勸你,因為無得勸。要你跌到一個地步係識醒。然後又懶浪漫咁將來大家係條街度遇到,默默然咁擦身而過。P.S.我也曾經遇過渣男。。。但比你好彩。。最後我無放棄到我個好老公,依家好幸福,生左個好可愛既你,祝福你。

珍珠宮

回覆樓主:

破壞人家是不好的,但你破壞緊啦!唔係個男人唔離婚,你冇迫佢離婚就叫冇破壞到。
另外,你老公好可憐,你都唔愛佢,快d放生佢。

大宅

回覆樓主:

男女不平等。咁嘅淫婦都無人激烈地鬧佢。仲要佢老公錫佢。唉…
好在你無仔女,有就令佢地蒙羞!人前人後俾人話阿媽紅杏出牆!阿爸戴綠帽。

子爵府

以前聽過人蠢無藥醫
依加見識咩叫人X無藥醫

X字就自行聯想

翡翠宮

畀面勳章

香香Fai 發表於 17-9-14 12:10
回覆 beebee67890 的帖子

感情的事沒有分對與錯, 只有愛和不愛, 我沒有破壞他的幸福, 也沒有要他離婚, 只 ...
這叫「自欺欺人」
日日是好日

首頁
12345...14

尾頁

跳至