自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

回覆樓主:

照直講,我會直接同奶奶講,唔好,因為你上去話我爸爸媽媽, 邊有人鍾意俾人話,仲要煮埋俾你食,唔係咁好喎,不如每星期搵一日叫老公陪你食啦。你都係想見多些個仔啫。

唔駛怕唔好意思講,有咩慘得過要同老公離婚。

仲要俾佢知,你地屋企人唔係好蝦。

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

首先改由你每晚同個仔去娘家食飯,唔好理你老公同奶奶,無理由要父母受氣,你老公識孝順你奶奶咁你呢,我覺得d老公成日迫老婆就範讓自己阿媽,咁老婆同親家感受唔洗理架,唔係太過分都算,上門無理罵我父母,老公重要我忍,我驚忍唔住會一巴車埋去

伯爵府

回覆 wingwingyee 的帖子

香港有間叫公教婚姻輔導會。另外,俾此鋪各人回應俾你老公睇,睇下佢會有所改善? 變得惡點對她媽?

睇完勁想講句,他媽的

男爵府

你99係鬥氣,你父母上來煮飯即是日日可相見,佢就變成外人,如果經濟許可,請工人,唔好叫你媽煮,咁佢來食冇問題,始終佢係你99,你父母亦可上來食,將個關係平等化,大家都唔使咁辛苦。

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

試下婚姻輔導先~~(社署)
睇下社工會比咩意見比你地~~
佢地處理過好多呢類CASE~~
一定幫倒你~~~

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

你同仔仔晚上回爸媽家食飯。等你老公陪他媽媽食飯後。才去娘家接你們。皆大歡喜

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你老公係獨子?你奶奶唔識煮饭,咁佢平時出街食?

可叫C6出頭,話99罵你父母一個鈡,他們不想煮俾她食亦理所當然。如果佢上來幫手,請先学好煮飯及唔好批評你。告诉她,她鬧你或俾說話你聽,你已去到難以容忍的程度,令婚姻出現危机。如她再想入你家門,就要学識收口。如收唔倒,以後兩仔爺同她在外边見,不可再入你家門,你亦不会再見她或拜年。

如佢上門找你父母,不要开門,有事去樓下茶餐厅傾,走都容易d。下次叫佢用电話,唔啱聽就cut線。

呢亭人要決絕d先收效。但要你c6配合。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔洗攪到個老公做磨心架,叫你父母唔洗上來煮飯啦,你以後帶個仔去父母家食飯,唔洗話奶奶知架,但奶奶要上來食,你兩母子早D食完,咪打包D頭頭尾尾比佢食low,再唔係豪D買個餐包埋杯飲料比佢食low.

奶奶就係小氣有人日日煮埋,仲要食埋先走,覺得係你父母攞緊佢個仔著數low.
<br><br>

子爵府

叫你老公自己每晚返奶妒度食飯

水晶宮

回覆樓主:

同佢講: 無飯食, 你上次爆我阿媽咁快失憶?! 俾你爆完又要煮俾你食, 當佢工人?! 我媽話唔煮啦, 佢煮你都唔好意思食啦

大宅

wingwingyee 發表於 17-9-14 13:51
想問一下有沒有人單單為了99已離婚?

我媽媽一向去我屋企煮飯, 所以我爸媽都會上嚟我屋企煮飯和食飯, 最近 ...

試下搵明愛家庭綜合服務,可向社工傾訴及跟進!

男爵府

回覆樓主

我c6都似你老公咁愚孝,
所以千祈唔好硬碰,
你而家要去睇精神科,
講到自己好嚴重,
攞d藥俾老公睇,
攬住佢喊。
再下次帶老公去一齊睇,
講到自己幾驚99
等你老公自己叫99走

記住唔好硬碰,
一定要行苦肉計

珍珠宮

凍奶茶少奶 發表於 17-9-14 15:06
叫你老公自己每晚返奶妒度食飯

係囉
你帶自己個仔返去
由得老公陪99囉

我有朋友個媽又係咁好似有精神病咁
反而佢老公好呀開心
見到自己媽咪咁癲
最後係老公同自己媽互不見

你老公其實有問題
佢拆唔掂咪分居囉

亦識人因99離婚
因99搞到佢產後抑鬱
為求唔見99
離婚
佢老公係孝順仔

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

只有99無62?
如果佢咁鬧我爸媽, 一早已經反左面唔駛再見, 佢仲咁厚面皮要人煮埋佢飯, 好變態
同佢講, 上次咁爆我爸媽, 唔知會唔會落毒喎, 睇佢仲敢唔敢上黎食.

不過你C6就真係要丙, 愚孝都唔係咁, 佢一定要去處理.

子爵府

野蠻奶奶配廢柴老公,難怪你會諗到離婚呢一步

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

wingwingyee 發表於 17-9-14 13:51
想問一下有沒有人單單為了99已離婚?

我媽媽一向去我屋企煮飯, 所以我爸媽都會上嚟我屋企煮飯和食飯, 最近 ...
媽媽喺自己屋企煮, 你地去媽媽度食咪得LOR, 99唔會厚面皮到要去親家屋企開飯卦?
喺99立場, 佢有權上仔屋企睇孫食飯。

你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

Icy28078380 發表於 17-9-14 14:57
照直講,我會直接同奶奶講,唔好,因為你上去話我爸爸媽媽, 邊有人鍾意俾人話,仲要煮埋俾你食,唔係咁好喎 ...

醜人一定留番俾佢c6做(用電話或在家外,不要在自己家中核爆)。樓主已情绪不穩,佢99又口沒遮攔,如鬧爆樓主一粒鈡,樓主頂得住咩?

伯爵府

點解唔直接講: 唔得, 我LEE一世都唔想見到你, 我全家都好憎你, 你每上黎一次我就報一次警!

我係比較硬的人, 佢如果上黎講任何侮辱我父母說話我會搵桶水淋佢

子爵府

超級特務 發表於 17-9-14 15:16
媽媽喺自己屋企煮, 你地去媽媽度食咪得LOR, 99唔會厚面皮到要去親家屋企開飯卦?
喺99立場, 佢有權上仔屋企 ...
上去鬧人都夠膽死,點會唔敢留低食飯?最好叫佢寶貝仔返老家陪老媽,唔好搞着襯家

翡翠宮

超級特務 發表於 17-9-14 15:16
喺99立場, 佢有權上仔屋企 ...

99如唔尊重心抱,睇仔睇孫吃饭,在她自己家做吧。唔識煮就出街食,但唔洗預樓主。冇人有義务俾佢鬧。

首頁
23456...8

尾頁

跳至