用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
14oC.55%

義工

自由報料 今日: 386|主題: 256973

有冇水果清潔液推介?

別墅

國民生產總值:666

c6話自從一次見到生果鋪既水果有好多昆蟲經過之後,
嫌好多細菌,開始驚左食水果,用水沖佢都覺得唔自在,
但咁落去佢唔食水果會好唔健康,
所以想買D水果清潔液俾佢,係佢面前清潔過之後先俾佢食,
咁佢就食得安心好多,唔知有冇推介呢?

別墅

國民生產總值:987

BKXmas勳章

babybc 發表於 17-9-14 16:41
c6話自從一次見到生果鋪既水果有好多昆蟲經過之後,
嫌好多細菌,開始驚左食水果,用水沖佢都覺得唔自在,
但咁 ...

有呀!Ecosphere.

珍珠宮

國民生產總值:35259

BKXmas勳章

同鹽又平又無化學成分

wcpcelia    發表於 17-9-15 10:28

大宅

國民生產總值:1950

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 2017勳章

有呢D野架咩?清潔水果?
我都係用水沖咋,有時仲唔沖添

別墅

國民生產總值:666

其實咁樣好污糟,就算真空包裝既都有好多細菌,我覺得

大宅

國民生產總值:4529

BKXmas勳章

回覆樓主

用開呢個牌子~洗奶樽又得,洗生果又得~

我有一支試用裝平售,有興趣pm我呀~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

國民生產總值:48584

BKXmas勳章

回覆樓主:

自從見過大大隻強哥行過d生果,我都會用洗潔精洗,安心d...我用swashes詩樂氏

珍珠宮

國民生產總值:31746

環保接龍勳章 大廚勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我响永安買, 如果買得多,I herb會抵D。

別墅

國民生產總值:987

BKXmas勳章

回覆樓主

這款好用,之前只能在日本網上訂購啊!

子爵府

國民生產總值:14480

睛靈勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

用鹽囉,食咁多化學嘢好咩?

別墅

國民生產總值:610

以我所知有一隻牌子叫Shuppa係專for清潔水果,
就咁噴落水果到再沖一沖就食得,日本牌子,話冇化學成份
我之前係foodwise買野煮見到既

公爵府

國民生產總值:29465

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 15週年勳章

我用食用梳打粉洗菜同生果

洋房

國民生產總值:100

BKXmas勳章

回覆樓主

我用呢個粉

大宅

國民生產總值:2181

Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

回覆樓主

我用 bb 洗奶樽液
(多數牌子都寫明可洗蔬果)

子爵府

國民生產總值:12486

BKXmas勳章

iherbs 有啊(veggie wash) !又平,$40? (我忘了)。又好用,生果/菜洗完,手感不同的。

我所有吃的菜/生果也洗。一枝好像用到3-4 星期。
噴洗廚房用具也可。噴洗切菜板也可。我覺得,是廚房的藍威寶。

男爵府

國民生產總值:8540

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我用食用梳打粉洗的

男爵府

國民生產總值:6890

BKXmas勳章

用牙膏洗都得....

子爵府

國民生產總值:14739

BKXmas勳章

我都聽過有同事笑人洗橙洗得誇張, 又見過人食橙唔洗

我諗呢 d 人係自己唔去買生果吧. 未見過實境既污糟.
D 橙不時係地下 "look". D橙係箱到倒出來有機會 look 落地, 客人選時亦 look 落地.
亦係街市檔見到車厘子出來, 又係跌落地. 唔通跌落地會掉咩, 咪又係執番拿來賣.

大個既生果, 我用 swashes 洗潔精, 佢話可洗蔬果. 洗完我都係唔食皮既. 會去皮.
寧願唔食皮得唔到益處, 好過食左有壞處.
提子食皮, 又無得摔及洗, 我就用鹽水浸. 朋友教我用梳打粉.

大宅

國民生產總值:2308

回覆樓主

我屋企就用緊呢隻,係foodwise都買,都幾好

瑪瑙宮

國民生產總值:139475

好媽媽勳章 BKXmas勳章

classicalmozart 發表於 17-9-20 10:47
這款好用,之前只能在日本網上訂購啊!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎