夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

有一個b一歲 其實一路感情都ok
但係佢屋企人實在太黑人憎 次次講起就會吵
佢自己差落周身街數要慢慢還 我可以陪佢捱
但佢依家成日無動力工作 又成日同佢屋企人夾埋逼我見
當初係佢屋企極力反對叫我落仲惡言相向我先唔肯見
依家結左婚個b出左世就成日逼我 仲覺得我好小氣好有問題 佢屋企人先係最好 我可以點

男爵府

回覆:真係想離婚了

真係想就部署行動啦?有冇外家支援?

子爵府

BK Milk勳章

alaricewong 發表於 17-9-21 03:33
佢自己差落周身街數要慢慢還 我可 ...

老實講,老公欠落周身街數,我都會勸你暫時唔要bb,睇定d先決定是否跟佢結婚。

我唔清楚你同佢家人有冇其他恩怨,但如果你常常把舊事(唔開心野)掛在口邊,你自己和身邊人都會唔開心,咪成日鬧交囉。

做左媽媽,要成熟d。

洋房

ada_fung 發表於 17-9-21 07:39
老實講,老公欠落周身街數,我都會勸你暫時唔要bb,睇定d先決定是否跟佢結婚。

我唔清楚你同佢家人有冇其 ...

佢本身無街數咖 生左之後先有
佢屋企人未之前開口閉口叫落又話落地獄個d 唔識原諒了

洋房

tommy715 發表於 17-9-21 07:14
真係想就部署行動啦?有冇外家支援?

就係無 要著手搵左工先啊

子爵府

BK Milk勳章

alaricewong 發表於 17-9-21 08:03
...

冷靜落嚟先。
部儲下:搵定全日制托管/幼稚園, 自己搵兼職/工作。
之後先再算吧。

大宅

...

因為無錢生活欠嗎

洋房

bfbchu 發表於 17-9-21 11:02
因為無錢生活欠嗎

不是的

大宅

alaricewong 發表於 17-9-21 03:33
佢自己差落周身街數要慢慢還 我可 ...

衰格嘅屋企人真係不見為妙,免得小朋友大個學咗佢哋啲衰嘢。我同我老公啲屋企人都係老死不相往來,小朋友我係一定唔會俾佢哋見,我老公成日話夾喺中間好難做,我同佢講 "真係迫我哋見嘅話,等仔仔大個識聽,我一定將佢哋啲衰格嘢一五一十話佢知,到時會係仔仔自己話呢世都唔要見班衰人囉",結果我老公冇再喺我面前提班衰人。

洋房

eg86 發表於 17-9-21 16:12
衰格嘅屋企人真係不見為妙,免得小朋友大個學咗佢哋啲衰嘢。我同我老公啲屋企人都係老死不相往來,小朋友 ...

本我老公無你老公咁體諒 佢就係一味覺得我錯 唉

大宅

回覆樓主:

樓主 最緊要自己同bb 唔好為隻佬煩 最憎男人唔顧妻兒 見到你要拖住個b去搵野做覺得你好委屈

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

我會話當初你屋企人叫我落仔,如果我聽佢地,今日個b已經唔存在,所以今曰我bb 同佢地冇任何關係,仲有,我會話我係小氣,但我係bb媽媽,我十月懷胎嘅時候,bb '所謂'嘅嫲嫲,姑媽,不停叫我唔要bb, 如果唔係你堅持,bb 就唔會見到呢個世界,所以唔好以為一句道歉就可以當冇事發生過

你老公再逼你,你咪話等bb 再大啲,你會話比bb 知,當初所發生嘅一齊,等bb 自己決定要唔要見當初想殺死佢嘅'殺人兇手'

洋房

bfbchu 發表於 17-9-21 16:36
樓主 最緊要自己同bb 唔好為隻佬煩 最憎男人唔顧妻兒 見到你要拖住個b去搵野做覺得 ...

見到你個留言我d委屈感就湧哂出黎想喊

洋房

FennieMan 發表於 17-9-21 16:39
我會話當初你屋企人叫我落仔,如果我聽佢地,今日個b已經唔存在,所以今曰我bb 同佢地冇任何關係,仲有,我 ...

我就係咁諗 點解我大肚個陣無人心酸下我 頭幾個月有左我真係過得好委屈 依家反而心酸佢屋企

珍珠宮

減齡達人勳章

alaricewong 發表於 17-9-21 16:57
我就係咁諗 點解我大肚個陣無人心酸下我 頭幾個月有左我真係過得好委屈 依家反而心酸佢屋企
...

樓主,我好少甘激動,但真係好憎啲人,叫人落仔(除非因姦成孕),姑不論背後咩原因都好,一個生命黎架,點可以隨便叫人落仔,同殺人兇手有咩分別。

你地又唔係唔肯付責任,你比佢地甘對待,冇產前抑鬱已經好好。你99就梗係一哭二鬧三上吊啦,做仔夾係中間梗係難做,但問題個源頭係當初男家對你和bb 嘅態度,而家見bb得意,就想當冇事發生過?世界上有冇甘便宜嘅事呀?

如果老公覚得你錯,我會話錯就錯在嫁比佢,你以為佢會保護你兩母子,但其實佢只顧佢亞媽,冇顅你兩母子,甘不如當初就自己養大bb, 唔使被人逼,亦唔使睇人面色

洋房

FennieMan 發表於 17-9-21 17:53
樓主,我好少甘激動,但真係好憎啲人,叫人落仔(除非因姦成孕),姑不論背後咩原因都好,一個生命黎架, ...

當初真係有抑鬱有病咁成日想死
我話不如去睇下e生 我怕我會傷害到個b
我老公話睇黎無用叫我唔好睇 話係我自己有心結要我自己解決 後尾佢都小左招惹我 依家掛住湊女顧家無再咁頹廢個人好番好佢地又開始搵我。。

複式洋房

就係無 要著手搵左工先啊

不如試下搵社工傾下,有d機構(例如綠色小腳板 )會請單親媽媽,希望幫到你手

洋房

朱古力包 發表於 17-9-22 22:57
不如試下搵社工傾下,有d機構(例如綠色小腳板 )會請單親媽媽,希望幫到你手
...

好啊 多謝你既提議

首頁

尾頁

跳至