興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 2014bb 的帖子

可否比多次資料我!謝謝

男爵府

回覆樓主:

有興趣,但對學佛有冇影響?

子爵府

應冇

子爵府

回覆 2014bb 的帖子

是否"喚醒明亮的心" 可否比多D 資料?謝謝!
有冇FACEBOOK專頁睇到?

子爵府

親子王國15週年勳章

cbeyond 發表於 17-9-29 21:50
唔係學過什麼既人先可以除負能, 正人正念已經係超強正能。
學過唔代表一定係正能, 未學過亦唔代表佢負能多 ...
想請教當初點解會學? 同埋學咗有咩最大得著.

珊瑚宮

Jessie688 發表於 17-11-13 13:45
想請教當初點解會學? 同埋學咗有咩最大得著.

有人俾埋錢我去學, 何樂而不為
其實好多年前已經有人叫我學, 但我一直抗拒, 直到遇到老師。
我在學之前已經接觸過佢, 佢正面心態, 亦肯幫人, 令我想&肯跟佢學習。
學完有咩影響, 身心都有改變, 係變好。
諗野會從好方面出發, 以前會怨, 現在識珍惜, 亦會感恩
身體由藥煲一名, 傷風感冒一星期睇3次醫生, 到你肯改變, 肯做運動, 亦在做meditation 時feel到病氣排出。
我現在一年都睇唔到2,3 次醫生

子爵府

親子王國15週年勳章

cbeyond 發表於 17-11-13 14:10
有人俾埋錢我去學, 何樂而不為
其實好多年前已經有人叫我學, 但我一直抗拒, 直到遇到老師。
我在 ...
謝謝! 我諗你同呢樣學問都好有緣, 成果亦好正面, 真替你高興. 我都嘗試了解一下, 睇下自己有冇慧根.

珊瑚宮

Jessie688 發表於 17-11-13 14:28
謝謝! 我諗你同呢樣學問都好有緣, 成果亦好正面, 真替你高興. 我都嘗試了解一下, 睇下自己有冇慧根. ...

其實唔需要講有無慧根的, 我最記得老師講, 乜都唔識既人去學, 循序漸進, 係最幸福的。
有些人, 就係有其他人所講有天賦能力, 但本身唔識運用, 所以佢會驚, 會怕。
我當初上完初班時, 直頭頭上有N個問,乜都唔明, 但慢慢就吸收到, 明啦
最記得老師講, 有位來學的, 佢由頭到尾都係在瞓覺, 但現在佢已經係老師教學生了

子爵府

但有時唔係咁多人識同認同呢樣嘢,會覺得太匪夷所思!

珊瑚宮

小琪 發表於 17-11-14 00:22
但有時唔係咁多人識同認同呢樣嘢,會覺得太匪夷所思!

學識左會點, 可以改變世界?拯救世人?
你自己個人會點, 可以飛? 可以不眠不休? 可以石成金? 預知未來?
都唔可以, 咁, 代表咩, 你咪係普通人一個。
唔好覺得學識左有咩特別, 無人叫你唱通街講人知, 成日將能量事掛係嘴邊。
自己唔好將能量神化左, 表現到成個女巫款,其他人就唔會覺得有咩特別, 會有匪夷所思感覺。

子爵府

我從來冇咁諗法,學左想自己睇嘢闊d,唔好鑽牛角尖,個人開心d,亦唔會四圍同人講,只會同自己好老友果d分享!

子爵府

樓主係邊度學,可否分享下

大宅

小琪 發表於 17-11-14 08:31
我從來冇咁諗法,學左想自己睇嘢闊d,唔好鑽牛角尖,個人開心d,亦唔會四圍同人講,只會同自己好老友果d分享 ...

最慘係我同d老友講,佢地個個當我傻的,她們的表情像是告訴我:"你是否被騙?是否入了邪教?"所以我只能獨樂樂,在網上請教下高手就算,因為事實上,朋友間大家價值觀不同,無討論分享的空間

子爵府

回覆 msckw 的帖子

都係架,所以係呢度想搵班大家都超喜歡呢樣既朋友囝,可以一齊分享下,都好開心認識到你地!

大宅

cbeyond 發表於 17-11-14 07:12
學識左會點, 可以改變世界?拯救世人?
你自己個人會點, 可以飛? 可以不眠不休? 可以石成金? 預知未來?
都 ...

講得啱!我同朋友講靈氣(我只係叫個長期睇跌打物理治療的朋友去免費試下體驗靈氣),佢地都當我傻的,自此之後我都封口了。有機緣的話就會相信,無謂迫人信

子爵府

我學動物傳心個老師,佢天生已經可以同動物溝通,同屋企人講,比屋企人笑佢,好後期佢屋企人先至信佢,佢同我地講,人地唔信,唔需要解釋,時機一到,就會自自然信

大宅

小琪 發表於 17-11-14 09:15

我學動物傳心個老師,佢天生已經可以同動物溝通,同屋企人講,比屋企人笑佢,好後期佢 ...

對!同d唔信既人講,真係對牛彈琴,浪費時間和精力,不如將d心機放在自我提升好過。你好西利,學咁多野,我呢d初哥仲係摸索階段咋!

珊瑚宮

msckw 發表於 17-11-14 09:13
講得啱!我同朋友講靈氣(我只係叫個長期睇跌打物理治療的朋友去免費試下體驗靈氣),佢地都當我傻的,自此 ...

其他人無接觸過, 唔信都好正常啫。
karma effect, 學過能量就應該會明。
我自己唔會去干擾其他人既生活, 有緣分, 佢應遇到的, 就會遇到, 無謂去做厚多士。

男爵府

2014bb 發表於 17-10-9 13:30
有無人有興趣上一個course,係喚醒靈魂咁上下。我朋友上過,四日,不過6xxx, 上完之後,思路清晰左,同埋班 ...
我有興趣上, 可否send 資料給我看看, 謝謝!

子爵府

回覆 Kingswood 的帖子

"喚醒明亮之心"好肯定係呢個

首頁

尾頁

跳至