興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

msckw 發表於 17-9-29 19:06
Sorry!我講得唔清楚,我昨天係俾錢治療師幫我做SRT,當係體驗下係咩一回事,佢講我既人生課題,有乜負能量等 ...

唔係學過什麼既人先可以除負能, 正人正念已經係超強正能。
學過唔代表一定係正能, 未學過亦唔代表佢負能多。
最近上個完全同energy無關課程, 但一半人都係學過energy, 超搞笑。
算唔算物以類聚呢

大宅

cbeyond 發表於 17-9-29 21:50
唔係學過什麼既人先可以除負能, 正人正念已經係超強正能。
學過唔代表一定係正能, 未學過亦唔代表佢負能多 ...

明白,風景不轉心景轉
你係咪學氣功或者打坐?定係瑜珈?呢d都係比較"物以類聚"的課程
我生完之後無哂氣感,現在由零開始,重新學起

大宅

cbeyond 發表於 17-9-29 19:41
每個人反不同, 無特別標準。
若果負能太強, 有部分人可以真係即時覺得舒服左, 有d人就會慢慢先感覺到唔同 ...

多謝你教我方法!我都鐘意同陽光玩遊戲架,以前好鐘意玩水晶,生完之後就乜能量都feel唔到,又得深夜先得閒可以靜坐到,但成日好驚夜媽媽冥想會接觸到d阿飄,其實夜晚冥想是否不太好?

珊瑚宮

msckw 發表於 17-9-30 11:01
多謝你教我方法!我都鐘意同陽光玩遊戲架,以前好鐘意玩水晶,生完之後就乜能量都feel唔到,又得深夜先得 ...

點解d人成日覺得冥想就係接觸個類朋友, 我每日都會做, 但從未接觸過。
搞清楚, 個類朋友基本上係d好弱能量, 佢怕你多過你怕佢。
冥想係人放鬆, 當自我放鬆之後更能感受到自己身體,更易了解自己所需/所缺乏。
仲有,學能量第一件事唔係學治療, 係學點保護自己。

珊瑚宮

msckw 發表於 17-9-30 10:55
明白,風景不轉心景轉
你係咪學氣功或者打坐?定係瑜珈?呢d都係比較"物以類聚"的課程
我生完 ...

唔係, 就係完全唔關事先覺得搞笑

男爵府

idak 發表於 17-9-23 21:11
我朋友學咗好多,佢成日同我講,搞到我都覺得好有用,但我無錢學。以家佢學緊馬雅曆法同花藥,佢用馬雅曆法 ...

瑪雅療法真係有用?

子爵府

回覆 msckw 的帖子

我經常夜晚冥想,但沒有問題,放心

大宅

lovely_princess 發表於 17-9-30 20:22
瑪雅療法真係有用?

可以check到今世欠d乜,邊年係辛苦年,要預早準備。係我朋友學,其實要睇好多書,都好似有apps計,但要比錢!我朋友幫我全家計晒,又真係講到個女同老公係邊類人。

子爵府

最近上左西瓦心靈術生命課程,12月會上埋直覺課程!都幾特別

珊瑚宮

回覆樓主:

早幾日上左其他無關係既堂, 同場有Chiron 治療師在場, 感覺真係幾特別。
香港識呢套既人,真係幾隻手指數得晒, 有幸遇到, 我有緣呀

子爵府

回覆 cbeyond 的帖子

凱龍治療®能修復人體的氣場。凱龍治療®將萬物視為能量。能量環繞並穿透所有實體物質。它被稱為乙太能量。凱龍治療師便是透過雙手汲取能量在這精微的乙太網絡中進行工作,將療癒帶到所有層面。凱龍治療®藉由深入乙太的模式進行清理、修復與強化,來緩和身心靈的不適。當我們從根源(位於乙太模式)將失衡的部分加以矯正後,就能達到真正的療癒,生命能量也於是能夠恢復自由流動。這是一種能支持我們在細胞層次的問題與慣性達到療癒的美好方法。當這些狀況被清除,愛便能夠開始流動,於是,我們或許就能夠允許內在的神聖特質開始被表達出來,讓我們自己以及世上其他人活出不一樣的人生

世界上已有許多人曾經因為凱龍治療®而經歷了美好的生命轉變,有時甚至猶如奇蹟一般。身體的不適通常能得到緩解,並激發生命活力,達到理想的健康狀態。

在療程之後,人們往往形容感覺身心變得更加整合,踏實,心態上也更為積極。透過療癒的過程,能量的基本結構將變得更清晰而強壯,如此將可以促成更進一步的健康與喜悅。我們因而學會了如何分辨我們內在核心的感覺。很多人則回饋道他們因此拓展了人生的視野,並可以繼續進展至全新的生活方式,連結自己的直覺以及浩瀚的內在智慧

凱龍治療®的療程經驗有利於自我各種面向的自然整合:這種充滿生機的自我調整將發生在許多層面,並持續一段時間。在這趟療癒的旅程中,人們可以逐漸邁向完整。獲得清晰的覺知,促成健康的選擇與自我發展。

「凱龍治療是關於向內找到其中的愛,然後可以與他人分享。」珍湯瑪斯女士

"It's about going inside to find the Love that is there, and then we are able to share it with others" Jan Thomas

上網見到呢個

珊瑚宮

小琪 發表於 17-10-3 23:31
回覆 cbeyond 的帖子

凱龍治療®能修復人體的氣場。凱龍治療®將萬物視為能量。能量環繞並穿透所有實體物 ...

呢個知, 香港連課程都唔多, 好似見過level1 咋, 仲要老師係外地來教。
呢套比起靈氣複雜得多, 治療師亦各有自己特色。

大宅

回覆樓主

有無人有興趣上一個course,係喚醒靈魂咁上下。我朋友上過,四日,不過6xxx, 上完之後,思路清晰左,同埋班上會由導師帶領同學用團體力量幫你清洗不必要之連系。因為一班6人,要湊到人先可以開。

珊瑚宮

回覆樓主:

上堂真係要小心選擇, 唔好人話好就信。

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小琪 的帖子

有呀....
我都有學靈氣, 不過唔係成日用, 又未上大師班

子爵府

回覆 2014bb 的帖子

有冇資料睇下

子爵府

回覆 shui_sum 的帖子

搵屋企人練習

大宅

小琪 發表於 17-10-9 23:01

有冇資料睇下

Sd左比你啦

男爵府

2014bb 發表於 17-10-9 13:30
有無人有興趣上一個course,係喚醒靈魂咁上下。我朋友上過,四日,不過6xxx, 上完之後,思路清晰左,同埋班 ...

可否pm資料,thx

子爵府

THANKS!

首頁
12345...6

尾頁

跳至