嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章

我仔因為中左rsv而脫水+氣喘入院,之後係政府醫院內中左諾沃克病毒,而家又中多次rsv, 我係咪可以投訴醫院架?

大宅

l_l 發表於 17-10-9 10:26
我仔因為中左rsv而脫水+氣喘入院,之後係政府醫院內中左諾沃克病毒,而家又中多次rsv, 我係咪可以投訴醫院 ...

上次我仔中左rsv ,隔離床仔小朋友中左甲型流感,政府醫院唔肯調床。咁樣好容易中招。

大宅

pennycsw 發表於 17-10-9 11:17
上次我仔中左rsv ,隔離床仔小朋友中左甲型流感,政府醫院唔肯調床。咁樣好容易中招。
...

我由9月初入院住到而家,現又中rsv,真係唔知幾時先走得了

複式洋房

我仔因為中左rsv而脫水+氣喘入院,之後係政府醫院內中左諾沃克病毒,而家又中多次rsv, 我係咪可以投訴醫院 ...

醫生有冇講幾時先出院?邊間醫院?

子爵府

投訴醫院乜嘢?佢話唔夠病床,已冇其他辦法。小朋友有冇24小時戴口罩,勤洗手,消毒,唔好同其他人玩,尤其是病人。長期落薕,避免口抹傳染。

別墅

回覆樓主:

如果張來小朋友返學,比人感染傷風感冒,可吾可以投訴學校?

如果返工比同事感染,可吾可以投訴公司 ?

認真問

複式洋房

回覆樓主:

醫院其實好多菌, 醫護人員本身照顧完一個小孩再照顧另外一個小孩未必有清潔消毒, 我的BB也如此被感染細菌, 搞到肚屙咗一個星期 ,醫護人員會解釋他們忙到踢曬腳, 你要投訴便投訴 ,做父母的冇錢住私家, 有時很無奈地接受...

大宅

mlmum 發表於 17-10-19 20:09
醫院其實好多菌, 醫護人員本身照顧完一個小孩再照顧另外一個小孩未必有清潔消毒, 我的BB也如此被感染細菌 ...

你講的我理解!我仔中諾沃克(諾如)病毒是必須用水洗手才可以去除的,我覺得醫護人員接觸過肚痾的病人應該洗手才接觸下一個,唔係只係吱2下消毒液就算!

子爵府

回覆樓主:

住法國大房都係有唔同腸病毒既小朋友架,佢地只分傳染同唔傳染,分唔到咁子細架啦,full得好緊要啲房

首頁

尾頁

跳至