婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嘉德莉澳 發表於 17-10-17 13:44
自己請工人湊又點?一屋都係人,6299你一家3 口 叔仔兩公婆, 仲加你請工人住, 大佬,已經 8 個人住,間屋 ...

我相信我無提過 有叔仔兩公婆,也無提過 叔仔兩公婆未生B , 也無講過 係同叔仔兩公婆係住埋一齊。

好驚~~~

複式洋房

chengkayan 發表於 17-10-17 14:49
我99反而想我生二胎,成日在我面前講邊個邊個又生左仔/女喇,你都快生埋一件事,講一次就算喇,成日在我面 ...

其實就是這個問題。他們比你還緊張,不停講。
但他們出發點顯而易見,就係老人家想再快D抱孫。

大宅

TonnySS 發表於 17-10-17 14:56
我相信我無提過 有叔仔兩公婆,也無提過 叔仔兩公婆未生B , 也無講過 係同叔仔兩公婆係住埋一齊。

好驚 ...

驚咩?你自己講既( 吓!我中午趕煮埋飯俾佢地食)個post講既, 你仲話佢地冇俾家用覺樣嘛,叔仔有冇生b就冇講,但見你冇投訴過, 應該未生卦

複式洋房

回覆 嘉德莉澳 的帖子

原來有講過, 我都忘記左, 哈哈!Sorry, 誤會左. 因為我真係好少同人提過
諗住上來討論區呻下算
原來我不知不覺已成為怨婦, 我要檢討下自己先, 唔好再complain太多

哈哈

複式洋房

回覆 嘉德莉澳 的帖子

咁我都update你先, 我叔仔他們已搬走, 唔係同我住一齊的

大宅

TonnySS 發表於 17-10-17 14:39
我明白你要我體諒屋企多人,無謂再增加大家的負擔。6299擔心是有他們的原因。這點我知道。

而我開post的 ...

咪話你請工人湊b唔駛你99又點啫,你99經常性提你,咪話俾你聽佢驚囉~尊重依兩個字?佢冇辨法,係屋企, 你家佔人數地方最多係你家,唔向你開刀成日提你, 都係唔想你地有第2個要搬走咋?唔同佢仔講同你講, 可能佢覺你強勢過佢個仔,你話到事呢?

複式洋房

回覆 嘉德莉澳 的帖子

我明白! 謝謝你意見總之家家有本自己的經
我屋企的事情, 我同你解釋了, 你又未必會明白
我純粹上來呻下, 呻完了

琥珀宮

TonnySS 發表於 17-10-16 12:20
首先, 99說他同事的女兒, 3年抱2, 但都是女兒, 那位同事好煩惱等我當在聽八掛, 但我99最後來一句, "所以我 ...

我係你就講反話,話好想快d生,最好生夠半打

珍珠宮

mandy952 發表於 17-10-17 20:21
我係你就講反話,話好想快d生,最好生夠半打

大宅

回覆樓主:

我99既阿媽(即係我老公阿婆),佢仲好笑,叫我地唔好攪野加私底我同我講左話唔好生呀你,細路好煩,你唔好攪呢d咁既野。心諗你唔叫你自己果孫唔好咸濕加戴番套就咩事都無啦。唔話自己果孫走去話人地果女。我老公係勁想生,我仲諗緊。 所以,遇到無理長輩,我會直話直說,係你寶貝仔唔避加叫你寶貝仔注意下。話人地果女話得咁開心丫那。

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

痴線人,何其多,幾時生小朋友,真係關佢叉事

男爵府

conniemar 發表於 17-10-16 15:23
我正正就係因為呢樣嘢爆我99。 話說我生完大女,佢就俾張清宮圖叫我生仔,點知我生第二個都係女, 佢就叫我 ...

好過分

男爵府

TonnySS 發表於 17-10-16 12:20
首先, 99說他同事的女兒, 3年抱2, 但都是女兒, 那位同事好煩惱等我當在聽八掛, 但我99最後來一句, "所以我 ...
真係好唔尊重,幾時做愛使唔使問下佢先,我99都等我老公唔係度先叫我快d生,
本來我都諗住試下但即話唔生

複式洋房

唔同99 講野得唔得?

首頁

尾頁

跳至