婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛新婚住daddy 另一物業,我地交比市價平嘅租金比佢。
62 係粗人一個,次次見佢都係不停粗口同啲完全唔用腦講嘅廢話,佢兩個仔成日叫佢收聲或大聲罵佢,一個朋友都冇。提親嗰陣又有啲失禮行為我c6 都同我打眼色喺度笑。

99好醒目同識做,but 嫁到咁真係冇辦法。

叔仔3十幾歲搵2萬幾就以為自己好巴閉,成日話佢老豆搵唔到錢。識左個auditor 就以為自己好勁, 唉!佢唔知個世界有幾大,無謂同佢講咁多。

同佢地食飯又唔用公筷,成日喺度揀餸......

C6 想生bb, 咁我諗住1歲後由姐姐帶bb返去比佢地見, 我就可同佢男家唔使點見。但1歲前都要比佢地上黎睇吓bb, 我覺得比佢地上親家間屋同我地每月都有比家用佢地,咁我應可耳根清靜,唔使聽咁多我唔想聽嘅嘢,但都冇咩可能......

咁如果大家係我而又有左,會幾耐比佢地上黎見一次?

大宅

梗係要諗啦,c6諗住我年底大肚明年生bb.

如果冇得生就冇得講,我先假設有,我問佢一個月比佢地上黎幾多次,佢話1次, 其實我心裡面係最多2次

我唔驚佢地搶b, 講左可以1歲後比姐姐帶佢地返去,只不過我非常唔想見62啫

大宅

唉,我冇話唔比佢地見啲孫,只不過我唔想見62啫。
99係好慈母嗰啲,佢地唔會唔稀罕囉,係我重開心啦。

我結左婚上黎bk 發現咁多婆媳問題,而家同老公約法三章先生啦,重煩唔夠咩。

上黎插我冇問題,我覺得我冇使過佢地男家1蚊掉轉個個月科水比佢地,佢重次次粗口廢話,咁比着你地又會好鍾意?見佢地?

再講,呢度好多jm 都住喺男家間屋,或要人地幫手湊孫或間接受人地財政補貼,咁梗係要忍啦,但係我case 唔同, 我唔想比bb成日聽講粗同廢話

大宅

回覆 Natalie625 的帖子

其實佢地見面冇問題,只不過唔想佢地上我度,我唔想見佢地,同老公講話bb 時1月見1次,遲啲幾歲嗰陣叫佢帶返去比佢地見。
呢度好多人插我...我明...但唔知佢地係咪忍受到佢老豆同叔仔經常在公眾場合用粗口對罵,新年我地食好啲,去靚餐廳食飯係我比錢冇所謂,但佢用手食好多茄汁嘅魚頭之後望住打晒紅色獻嘅手指不知所措,得我比紙巾佢,佢老婆同個仔睇住都唔幫佢。

日日不停依依哦哦講廢到唔廢嘅說話佢老婆都忍唔住搵粗口叫佢收聲...

六十幾歲要做粗工搵食重話自己有文化,叔仔就猛插佢咩都唔識……獲獲都係咁……

養大兩個仔係責任,佢以前冇錢重要賭馬叔仔倒瀉杯水佢一巴星落去呢啲老豆執到都喊三聲啦…唔通生完擺喺保良局嗰啲人先叫差?

大宅

回覆 Nikkichau 的帖子

好同意妳所講。多謝妳明白我。
唔比佢見我過到自己,唔比99見就有啲對佢唔住。尤其99比較識做嘅人...嫁比呢啲人好慘。

首頁

尾頁

跳至