自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

馬明嫂 發表於 17-10-21 22:27
認同 Taobao買野方便

用HK支付宝淘宝有度吾好,試過賣家想退款比我,但退吾到,打上Cs問,答覆話大陸吾可以退款落HK支付宝,只可以退落大陸支付宝,仲要實名。我話但我用HK支付宝比錢喎,佢話係咁架,後尾焗住係賣家間店買第二樣野,換第二件貨。反而淘宝用八達通/信用卡就可以退返

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

RelaxHippo 發表於 17-10-22 15:47
我前幾日試過,退款入返香港支付寶,無問題喎。 我用香港支付寶付款,因為有件貨有電池,要取走電池先可以 ...

可能情況吾同,我係同一間店其他5樣已送貨,有一件送吾到香港。係店主PM我話我知,叫我比支付宝户口號碼佢,我都想問號碼係吾係852+手提號碼?

伯爵府

RelaxHippo 發表於 17-10-22 17:31
丁能賣家想避開淘寶退錢。 我係由於賣家要取走電池,所以退款原因原本係選「貨件不齊」,賣家聯絡我要我將 ...

我都用淘宝app,賣家問我之前用咩方法付款,佢話如果信用卡就會退落卡,支付宝就落支付宝,要用原本個途徑退款,我話比信用卡佢話吾得

伯爵府

xfck525 發表於 17-10-22 23:42
哇 要打比支付寶hk客服講下咯

弊就弊在係香港客服咁答我囉!

伯爵府

RelaxHippo 發表於 17-10-23 00:25
睇你個case我想起我舊年淘寶買嘢,我當時第一次買,見剛出港版支付寶可以去便利店入錢然後付款,唔駛手續 ...

我終於明你講咩,應該真係個賣家吾想經淘宝退款,我終於係淘宝app找到可以在哪裡申請退款,謝謝你,下次我識點做

首頁

尾頁

跳至