夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

珍珠宮

回覆樓主:

我同你一樣情況,都好想走, 不過都係有小朋友, 經濟方面一定要靠佢,有少少後悔嫁左比佢, 拍拖時我一早想分開的,係佢又追返我話改變的,雖然係改左,但是自從有2個小朋友出世之後多左摩擦, 又左性愛, 連拖手都極少了, 不過我信佢係無第三者的,係感情淡如水而已, 似係同屋住的陌生人, 我都想等佢開口先, 睇佢點安排, 這樣的生活好累, 好容易屈出病。

大宅

lulu777 發表於 17-10-22 22:52
原來已快結婚十週年,但我係唔開心,仲想離開呢個家,可惜放唔低二個年幼的小朋友。同c6關係表面是恩愛夫妻 ...

姊妹,知道這樣的關係確令你好痛苦,走下去真的不容易,有孩子要分開也不會容易,長遠來說離婚真的可以減少痛苦?現在問題是大家相處出了問題,可否平心靜氣去傾下先,了解下大家的需要嗎?我認識的夫妻,婚齡十年以上,十對中也沒有一對是真正恩愛的,婚姻不同拍拖,尤其男的婚後沒有了過去對太太的関愛,有了孩子後,男的感到太太心中只有孩子,大家更忽略對方......

子爵府

BK Milk勳章

原來已快結婚十週年,但我係唔開心,仲想離開呢個家,可惜放唔低二個年幼的小朋友。同c6關係表面是恩愛夫妻 ...

人生活,希望追求更好/改善,係正常。

不講小朋友,你有冇諗過,離婚後自己生活會點?會開心左?還是煩惱更多?
如果不會更好,離婚係咪有意義?

不如先試較易的方法,同佢坐低三口六面傾下,講下自己想要乜先。睇下會否有改善吧。這個是對小朋友影響最少既。如果冇進展,再考慮其他。

加油

子爵府

之前樓主曾經提過佢拒絕過老公及自己心中仲掛念其他人,有沒有關係?不要講到為孩子好,所以認多幾年

究竟問題在邊個身上定兩個都有問題,知道左才可以面對問題,宜家講到好似完全是老公有問題

子爵府

Rilakkuma312 發表於 17-10-23 08:47
之前樓主曾經提過佢拒絕過老公及自己心中仲掛念其他人,有沒有關係?不要講到為孩子好,所以認多幾年

究竟 ...

得唔到嘅永遠都美好d
樓主想要激情,可惜另一半係細水長流型。其實激情唔係long lasting, jm 你要三思呀。

瑪瑙宮

我地好少行埋係令我覺得好大問題, ...

覺得係問題咪同佢傾下, 佢無要你就覺得有第三者, 你無要佢都可以覺得你有第三者姐.

翡翠宮

回覆樓主:

下,要求有性生活= 要激情?!
吾係化

伯爵府

Nancy20090615 發表於 17-10-23 14:21
覺得係問題咪同佢傾下, 佢無要你就覺得有第三者, 你無要佢都可以覺得你有第三者姐.

...

我覺得個問題係樓主根本唔想同佢老公傾,佢大概係嫌棄佢老公,所以唔會想去解決問題。佢根本想離婚想走,可能自己係ftm冇本事走?或者係唔捨得對仔女?真的唔捨得,大可以帶埋仔女離婚,唔好穩小朋友做藉口啦……根本就自私

複式洋房

mln 發表於 17-10-23 00:21
我同你一樣情況,都好想走, 不過都係有小朋友, 經濟方面一定要靠佢,有少少後悔嫁左比佢, 拍拖時我一早想分 ...

只可以講家家有本難念的經,好彩尼度可以申下

複式洋房

ashbbcheng 發表於 17-10-23 07:36
姊妹,知道這樣的關係確令你好痛苦,走下去真的不容易,有孩子要分開也不會容易,長遠來說離婚真的可以減 ...

已唔想抱挽救的希望,因為也唔想傾

複式洋房

ada_fung 發表於 17-10-23 07:54
人生活,希望追求更好/改善,係正常。

不講小朋友,你有冇諗過,離婚後自己生活會點?會開心左?還是煩惱更 ...

離婚後生活應該冇問題,只係如果分開左,對小朋友好似唔好,冇個完整的家。唉

複式洋房

Rilakkuma312 發表於 17-10-23 08:47

究竟 ...

心中仲掛住果個同依件事冇關係,因為同果個我知道冇可能,而同先生也知道冇得挽救,只係依家同屋住而己

複式洋房

little06 發表於 17-10-23 14:03
得唔到嘅永遠都美好d
樓主想要激情,可惜另一半係細水長流型。其實激情唔係long lasting, jm 你 ...

激咩情呀,冇感情何來講激情

複式洋房

Nancy20090615 發表於 17-10-23 14:21

...

佢有冇懷疑我我唔知。不過佢如懷疑我珍惜我都要有所行動,依家大家都不動冇感覺了

複式洋房

QY08040408 發表於 17-10-23 15:10
我覺得個問題係樓主根本唔想同佢老公傾,佢大概係嫌棄佢老公,所以唔會想去解決問題。佢根本想離婚想走, ...

我自私一早走左啦,你又唔好甘講,我冇小朋友一定會走,我做左人丫媽我做唔出一走了之。針唔吉到肉唔知痛,可能你未係人父母吧!

男爵府

lulu777 發表於 17-10-23 15:30
離婚後生活應該冇問題,只係如果分開左,對小朋友好似唔好,冇個完整的家。唉
...
你哋多唔多嘈交? 我覺得有無完唔完整的家庭係睇你點睇。如果,你同老公成日嘈交或貌合神離,小朋友睇到都唔開心,迫住有咁的完整家庭,反而不是好事。但如果,你哋2個都無第三者,你哋分開了,感情可能反而會好了,你哋一家三口,可保持假期出來,反而可能對小朋友仲好。

瑪瑙宮

lulu777 發表於 17-10-23 15:37
不過佢如懷疑我珍惜我都要有所行動,
...
咁點解你唔行動先, 要佢行動先呢? 算喇, 你又話對佢無感情唔想同佢做, 佢行動都係食白果.

男爵府

回覆樓主

我覺得都係有第三者多

伯爵府

lulu777 發表於 17-10-23 15:39
我自私一早走左啦,你又唔好甘講,我冇小朋友一定會走,我做左人丫媽我做唔出一走了之。針唔吉到肉唔知痛 ...

如果為小朋友好,就真係諗下辦法解決,一係走,一係就同你老公好好傾下問題點解決!成世流流長,對住個自己唔愛嘅人,咁後生就冇性生活,真係好難挨,只會令自己困係死局越來越唔開心……小朋友開始大,爸爸媽媽感情好唔好,佢地會知道嘅

首頁

尾頁

跳至