網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

試過有返還或買到問題產品, 賣家肯比番少少錢我
但我支付寶沒做實名認証所以入唔到錢比我
佢地有D問我有無微信錢包, 話微信錢包比番我都得
但我都無微信錢包

有無人試過咁?
如果要開是否要開大陸版微信錢包?
微信錢包又要唔要誌証?
我沒大陸銀行卡同信用卡又開唔開得?

或者HK 版的微信錢包佢地入唔入到數嫁?

子爵府

微信錢包係可以收返還的
不過宜家微信錢包都要認証左 才可以收到錢
如果吾係,錢會彈回比發錢比你個人

認証最簡單方法係綁j定一個國內銀行戶口就得
收到錢後點切換錢包就會多左個人仔錢包
賣家發比你D人仔就係果度

大宅

kittykwok385 發表於 17-10-26 12:25
微信錢包係可以收返還的

我想問wetchat佢要求入當時銀行留既電話
但我留左香港電話 入果時佢話格式唔岩?請問知點入電話號碼嗎?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

開張 tap & go master 預付卡,綁微信戶口開通錢包,大陸入數俾你的話,地區轉返大陸就見返啲錢了

大宅

kittykwok385 發表於 17-10-26 12:25
微信錢包係可以收返還的

ai...
都係要認証...

大宅

fuhk 發表於 17-10-26 13:20
開張 tap & go master 預付卡,綁微信戶口開通錢包,大陸入數俾你的話,地區轉返大陸就見返啲錢了
...

都係要先做實名認証嗎

子爵府

回覆 fuhk 的帖子

吾好點人喎T&G 係HKD 入左香港錢包
一陣樓主收吾到錢問你拎返架

大宅

chiuyingar 發表於 17-10-26 12:37
我想問wetchat佢要求入當時銀行留既電話
但我留左香港電話 入果時佢話格式唔岩?請問知點入電話號碼嗎?
...
我都有同樣問題, 所以認證唔到

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kittykwok385 發表於 17-10-26 14:44
回覆 fuhk 的帖子

吾好點人喎T&G 係HKD 入左香港錢包

我試過了,香港開,國內親友俾紅包我,收咗,地區轉大陸就見紅包錢

珍珠宮

hohoho888 發表於 17-10-26 14:31
都係要先做實名認証嗎

我只綁銀行卡已ok,因唔想信用卡或提款卡係驚資料外洩,TnG卡入幾多用幾多,就算有咩事都係有限數。

子爵府

fuhk 發表於 17-10-26 13:20
...
你之前是說綁 tap & go master 預付卡的現在又改綁銀行卡 ?
綁大陸銀行卡就是微信認証的方法
請問你是綁大陸定香港銀行卡呀

珍珠宮

kittykwok385 發表於 17-10-26 20:33
你之前是說綁 tap & go master 預付卡的現在又改綁銀行卡 ?
綁大陸銀行卡就是微信認証的方法
請問你是綁大 ...

可綁香港銀行卡或信用卡,tap n go 卡係 master card 出的,所有都可以當信用卡咁用,我係用香港微信開通的,我冇大陸銀行卡,返大陸就叫親友過錢(人仔)去我微信戶口,用人仔時將微信地區轉為大陸就用倒了。

kittykwok385    發表於 17-10-27 15:03

大宅

fuhk 發表於 17-10-26 21:55

可綁香港銀行卡或信用卡,tap n go 卡係 master card 出的, ...

你只綁HK 卡的話, 請問有無試過賣家返還, 或賣家用微信錢包比番錢你OK?
同埋你本身開果個微信錢包是HK版還是大6版呀?

大宅

我估係因為國內親友用紅包方式你. 所以你大陸版wetchat會見到有錢. 應該同T&G無關.
而家我有困擾係唔可以自己增值到大陸版wetchat
因佢要求入當時銀行留既電話, 但我留左香港電話 認證唔到.

子爵府

回覆 fuhk 的帖子

甘你呢個可能係另類方法認証左wechat, 你好叻呀有機會我都試下先
請問tag&go 張master card 係米要100元
同埋吾想申請同裝tag&go 可以用到呢100元嗎

子爵府

回覆 hohoho888 的帖子

微信個app 本身已可以有香港同人仔2個錢包係里面我以前都係得hkD ,後尾又係支付寶未認証,
賣家話有3元回贈,問我有無微信,比左微信他打左錢入去之後就多左個人仔錢包了
跟住係大陸買零食用左 嘻嘻

子爵府

tabbytabby 發表於 17-10-27 10:23
我估係因為國內親友用紅包方式你. 所以你大陸版wetchat會見到有錢. 應該同T&G無關.
而家我有困擾係唔可以 ...
我微信都係香港電話架,不過係綁左張大陸銀行卡它就當我認証左

珍珠宮

hohoho888 發表於 17-10-27 09:11
你只綁HK 卡的話, 請問有無試過賣家返還, 或賣家用微信錢包比番錢你OK?
同埋你本身開果個微信錢包是HK版還 ...

賣家都係將錢過去微信戶口吧,我未試過收返現,但試過國內親友轉錢同俾紅包俾我

子爵府

樓主你不如試下用支付寶個掃臉認證吾洗開大陸戶口
好多時賣家都有返還,認證方便啲

子爵府

搵到掃臉認證條link :
http://www.travelclassroom.net/2016/11/taobao-alipay.html

首頁

尾頁

跳至