跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 emt1314 於 09-2-22 00:42 發表

我會去完Party先打針!

1歲針咁恐怖?!! 要9個月喺健康院檢查完先知幾時打1歲針... 好擔心...

不過都要預先物識定性感小泳褲... 定全身潛水衣好d呢? 少露2點嘛!

大宅

原帖由 RURUJOYJOY 於 09-2-22 22:31 發表

乜健康院有9個月檢查咩, 唔係6個月後就到一歲, 仲有9個月點解嘅
邊"樹"有bb泳衣買??吉之島都唔見有~~~

我都唔知 wor! 總之姑娘叫小虫3月返去咪返去囉! BB泳衣要喺BB衫店搵... 吉之島我都無見到...

大宅

原帖由 bencat 於 09-2-23 14:46 發表
蛋糕同cookie我會自己整,無咁甜嘛

好彩有家銘仔, 翁b, 子豐, 灤灤, 糖糖, 小魚毛, 又燒仔, 文廸仔, Tony 仔...... 等等咁多個 0806b, 我小虫就有福啦!!! 又有生日會, 又有每月 party, 又有bbq, 等等... 節目豐富, 目不睱給呀! : )

大宅

原帖由 bencat 於 09-2-24 00:49 發表
大家可唔可以寄bb一張相俾我,我想自製入場門口嘅易拉架,可以嘅話我知,我俾地址你哋,唔該晒大家

無問題, 請pm你地址給我. 多謝安排!

另, 請問張相有無 size 或其他任何要求?

大宅

原帖由 bencat 於 09-2-26 18:00 發表
大家覺得3.5磅嘅3D蛋糕夠唔夠呢

其實大家都唔係為咗食... 應該ok啦, 仲有其他食物嘛! 最緊要唔好浪費!

大宅

原帖由 emt1314 於 09-2-26 23:10 發表

係呀,勁似老豆!

如果露比呢個樣去參加半歲生日會似模似樣大賽, 文廸仔都要投降呀!

大宅

到時唔知佢爬定跳囉

爬行比賽,現接受報名(名額16個)

1.家銘BB
2.小薯bb
3.沛君bb(而家未識, 到時ok)
4.濼濼BB
5.文廸BB
6.糖糖
7.芷姸
8.小虫 (而家倒後爬, 到時向前 la 啩?!!)

大宅

原帖由 糖糖B 於 09-3-4 14:19 發表
kim, 小虫向後爬完好快就會向前o架啦!! 糖糖都係咁o架..好好笑!

佢而家成日喺張地蓆度tum tum 轉喎!

大宅

原帖由 bencat 於 09-3-5 16:50 發表
想問吓大家意見呀:
大家怕唔怕迫呢?唔怕嘅我哋可以俾多2-3個BB參加621生日會,怕就唔俾
我哋NOW有55個大人,27個BB+1個靚仔OSCAR

無所謂, 橫掂6月普天同慶, 多D人開心D!

反而要考慮下點安排足夠座椅, 地墊等等, 大家可以坐住玩嘛! 企咁耐好累... 又一証明 - 年紀大...

大宅

原帖由 bencat 於 09-3-7 22:27 發表

座椅未必攞到咁多,地墊就可以,坐一D係地下得唔得

坐地下當然OK啦! 我地日日喺屋企同小虫碌地, 訓練有素嘛! 不過最好 remind 各爸爸媽媽著祙, 衞生D嘛!

大宅

kmmum, 唔洗擔心, 大家一樣, 到時先算啦!

Cat, 洗唔洗大圍買bb游水尿片? 一次過買無咁浪費!

大宅

原帖由 小寶媽08 於 09-3-19 15:18 發表

哈哈, 文迪媽講得啱, 我覺得訂大部份XL碼, 少部份L碼..
應該穩陣, 鬆D應該唔怕卦,,,

同意! 我只臭虫而家著妮飄大碼, 到時就加大喇掛!

CAT, 你要準備咁多嘢, 要唔要大家分擔下?

大宅

原帖由 bencat 於 09-3-20 00:45 發表

大家早d到,幫手去濼濼度搬嘢吖

OK, 我地會派出最"恐怕無力"嘅小虫爸參加此環節!

大宅

原帖由 bencat 於 09-3-26 22:36 發表
大家請話我知大家嘅BB著咩SIZE,我要開始買TEE整啦

小虫著100. thx!

大宅

原帖由 emt1314 於 09-3-29 00:04 發表
Cat,
我唔知露比應該著乜碼?mouth:mouth:" />
跟小虫啦,小虫著100,露比都100啦

露比媽, 小虫而家著95 剛 fit, 100大少少. 我唸住3個月後100 ok 啩! 大咪扮 hip-hop 仔囉! 露比都應該差唔多!

大宅

不如寫埋 T-shirt size喇

BK NAME BB中文名 BB英文名 T-shirt size
bencat ----- 家銘 ----- Lincoln
mwh ----- 文廸 ----- Matthew --- 100
小寶媽08 ----- 俊熹 (亞寶)---- Chun Hei---100
小QB --------- 沛君--------- Pui Kwan----90
happymami---梓弢---------Tsz To--------90
Dodoso -------因欷---------Yan Hei-------90
浠浠豬B ------浠浠---------Yu Hei---------100
小虫媽 -------小虫------------5KC----------100

大宅

原帖由 bencat 於 09-4-8 00:21 發表
其他人點呀

cat, 其他 mama 都應該無問題啦! 你事無大小全部都安排得咁妥當!

大宅

原帖由 mwh 於 09-4-15 11:34 發表
Cat, 係喎...我都好似未俾相你呀, SORRY...SORRY
我即刻搞......等等我, thanks

Sorry...唔記得係要點比妳?? thanks

多一只小虫媽自首!!! 星期日BBQ時俾你!! SORRY!!!

大宅

order 1歲生日帽

1. bencat
2. TVb08
3. Dodoso
4. Hung'sBB
5. 糖糖
6. emt1314
7. 小虫

大宅

原帖由 bencat 於 09-4-23 00:04 發表
大家張生日咭想我寫中文名定英文名呀

隨你喜歡啦! 你咩都考慮到, 只臭虫簡直無要求啦!

首頁

尾頁

跳至