想生BB

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

我係做natural iui既,原本諗住無希望,但點知到左DD俾我驗到綠d有線不過呢幾日keep住驗又好似無咩加深甘我DD係18號,不過驗過clearblue同曼仔都有深色線。有無過來人俾d意見我呀

男爵府

回覆樓主

補多張圖

大宅

我覺得你有慢慢加深呀, 我過左dd 一星期都仲係好淺線, 要dd+2星期先同對照線一樣深, 所以你可以繼續keep 住check, 唔好太擔心

男爵府

hkbusfan 發表於 17-11-22 09:59
我覺得你有慢慢加深呀, 我過左dd 一星期都仲係好淺線, 要dd+2星期先同對照線一樣深, 所以你可以繼續keep 住 ...

多謝你呀,因為我今日已經係DD+4, 不過仲好淺色,我見人地個d已經好深色所以好擔心呀

大宅

felixsky 發表於 17-11-22 10:03
多謝你呀,因為我今日已經係DD+4, 不過仲好淺色,我見人地個d已經好深色所以好擔心呀
...
完全明白呀!! 我當時都係好擔心..... 唯有自己放鬆d, 俾d 耐性~~ 而且你只係dd+4 其實仲好早期啫 ^^
我建議你每日check 一次就夠喇, check 太多會搞到個人好緊張呢

侯爵府

過來人就係想同你講唔好驗, 如果你真係想知個胎有無問題就去驗2次血

複式洋房

回覆樓主

我開頭要同你一樣、日日驗都係淺色、搞到心情好緊張、又好驚唔知點、我依家唔驗唔量體溫放鬆心情、建議你都放鬆、心情好影響個胎

男爵府

hkbusfan 發表於 17-11-22 10:40
完全明白呀!! 我當時都係好擔心..... 唯有自己放鬆d, 俾d 耐性~~ 而且你只係dd+4 其實仲好早期啫 ^^
我建議 ...

知道,我會放鬆架啦,多謝你呀

男爵府

freshrose 發表於 17-11-22 10:44
過來人就係想同你講唔好驗, 如果你真係想知個胎有無問題就去驗2次血

知道,等我今日去抽血驗下先唔該jm

男爵府

Manbe02 發表於 17-11-22 10:46
我開頭要同你一樣、日日驗都係淺色、搞到心情好緊張、又好驚唔知點、我依家唔驗唔量體溫放鬆心情、建議你都 ...

係呀好緊張,因為都試左好耐仲做埋iui, 見到綠d甘淺色好唔實在...我會放鬆d架啦,多謝你呀

侯爵府

felixsky 發表於 17-11-22 11:00
知道,等我今日去抽血驗下先唔該jm

我婦產科醫生成日講其實成個孕期好多關要過, 所以唔好成日自己嚇自己, 我自己一有左就去驗血, 驗完都無再無尿喇......有時睇試紙唔係咁準

la_source    發表於 17-11-22 11:30

男爵府

freshrose 發表於 17-11-22 11:03
我婦產科醫生成日講其實成個孕期好多關要過, 所以唔好成日自己嚇自己, 我自己一有左就去驗血, 驗完都無再 ...

係呀,真係好多關要過又好多野要擔心,同埋我又無任何早孕反應,無胸漲無肚吉痛,無眼訓咩都無好唔實在,我聽你講岩岩book左驗血啦希望晏d有好消息啦

大宅

freshrose 發表於 17-11-22 10:44

驗血係可check到有左?還可check到甚麼?

侯爵府

felixsky 發表於 17-11-22 11:15
係呀,真係好多關要過又好多野要擔心,同埋我又無任何早孕反應,無胸漲無肚吉痛,無眼訓咩都無好唔實在, ...
係啊, 成個孕期我覺得次次去產檢都係度過緊一關咁, 真係唔好為左少事而自己煩喇。你無反應咪好, 我都識人咩無咩反應最後生BB 到好健康

不過你最好隔日再驗多次血, 你BOOK 果個會唔會開埋醫生證明俾你?

侯爵府

panda1006 發表於 17-11-22 11:16
驗血係可check到有左?還可check到甚麼?

驗血可以CHECK 到有左, 仲有隔日隔一次, 如果升幅有1.66倍以上就代表宮內孕, 發育正常

男爵府

freshrose 發表於 17-11-22 11:21
係啊, 成個孕期我覺得次次去產檢都係度過緊一關咁, 真係唔好為左少事而自己煩喇。你無反應咪好, 我都識人咩 ...

聽到你甘講就安心啦,我仲怕自己咩反應都無添我book個個係我做iui個間診所,唔知佢會唔會開埋証明呢,不過醫生今日唔會返來見我,係唔係要醫生開架?定係陣間報告出左姑娘可以開俾我架?

侯爵府

felixsky 發表於 17-11-22 11:25
聽到你甘講就安心啦,我仲怕自己咩反應都無添我book個個係我做iui個間診所,唔知佢會唔會開埋証明 ...

要醫生開架, 開左你就可以去排政府醫院, 通常佢地係HCG>100 就會開

男爵府

freshrose 發表於 17-11-22 11:30
要醫生開架, 開左你就可以去排政府醫院, 通常佢地係HCG>100 就會開

噢,甘即係今日開唔到...請問係唔係HCG>100即係代表bb健康甘成長緊呀?甘還要隔日返去驗血嗎?唔好意思我太多野問

大宅

我之前都有日日驗,一開始一日深,兩日淺,之後隔日深隔日淺。到深粗時我就無驗,但去左驗血4次。我無乜特別大反應,係肚脹乳頭痛。有時無胃口同個人飄飄地。其他一切正常,星期六五去驗閃閃。希望BB可以健康平安出世。

大宅

Post張圖比你睇。係驗hcg,唔係紅d來架。

首頁
12345...18

尾頁

跳至