想生BB

跳至

首頁
23456...18

尾頁

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 09:56
知道

你而家幾多週?有無咩改變?我今日7w,個肚呢兩日大左好多。睇返d資料話7w個子宮大過以前一倍。但我前兩週個肚已經漲,呢兩日漲得好勁。個肚周圍又出左好多勁細既粒粒。荷爾蒙轉變好恐怖!

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-23 11:02
你而家幾多週?有無咩改變?我今日7w,個肚呢兩日大左好多。睇返d資料話7w個子宮大過以前一倍。但我前兩週 ...

係咪上一次第一日來m開始計幾多周架?如果係既我今日4wk5, 無咩特別改變,不過琴晚去廁所有m痛感,不過只係維持左10幾分鐘喳...其餘既無感覺,無肚漲,無胸漲,無特別眼訓...你甘快就生粒粒甘駛唔駛茶返d 野保濕下呀?不過有反應係好事實在d

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 11:07
係咪上一次第一日來m開始計幾多周架?如果係既我今日4wk5, 無咩特別改變,不過琴晚去廁所有m痛感,不過只 ...

係呀,M到第一日係Day1。我覺得應該係荷爾蒙轉變既反應:肚漲,胸漲,乳頭痛,容易眼訓,肚周圍出細粒粒,有時突然會無胃口,不定時會有扯痛感。但好彩暫時無乜特別大反應,希望唔好嘔就prefect。

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-23 11:18
係呀,M到第一日係Day1。我覺得應該係荷爾蒙轉變既反應:肚漲,胸漲,乳頭痛,容易眼訓,肚周圍出細粒粒, ...

無錯呀!千奇唔好嘔就好啦
我今日見左醫生啦,佢話我hcg指數好好,仲幫我照左超聲波...照前我問佢會唔會插到佢架?佢話唔會,都唔同位仲問我中學有無讀bio..我話我讀文科架成個過程好funny...不過照完真係安心左好多希望2個星期後可以照到閃閃啦甘我就放心啦⋯⋯

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 17:25
無錯呀!千奇唔好嘔就好啦
我今日見左醫生啦,佢話我hcg指數好好,仲幫我照左超聲波...照前我問佢 ...

咁你可以放心,休息多d,BB會快高長大。我知係唔會掂到BB,但塞野入去陰道,我怕會刺激到子宮嘛...因為我塞黃體藥丸後,如果塞入左dd,會feel到宮縮。所以怕怕....我聽日就去照閃閃,希望一切順利。

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-24 01:49
咁你可以放心,休息多d,BB會快高長大。我知係唔會掂到BB,但塞野入去陰道,我怕會刺激到子宮嘛...因為我 ...

係呀,我都有塞小白球,塞完都好似有d宮縮甘...我好唔鐘意塞!祝你聽日順順利利返來報喜

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 07:59
係呀,我都有塞小白球,塞完都好似有d宮縮甘...我好唔鐘意塞!祝你聽日順順利利:fo ...

我塞果款勁大粒,半節手指尾咁既size。早晚塞一次,每次塞前我都去冲涼。冲到皮都甩。我發現唔塞到頂就唔會宮縮。明天檢查完,同你分享下。

大宅

常綠葉 發表於 17-11-23 11:18
係呀,M到第一日係Day1。我覺得應該係荷爾蒙轉變既反應:肚漲,胸漲,乳頭痛,容易眼訓,肚周圍出細粒粒, ...

我前幾日check電子cp 2-3w,
之前都有胸漲同好鬼痛....
子宮仲有d扯扯都感覺...
感覺個肚漲左肥左好多
反而呢2日小左呢d感覺..
好擔心...上年小x左一次...
依家等緊6w去照
希望順利啦

別墅

felixsky 發表於 17-11-24 07:59
係呀,我都有塞小白球,塞完都好似有d宮縮甘...我好唔鐘意塞!祝你聽日順順利利:fo ...

樓主恭喜你呀

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-24 08:51
我塞果款勁大粒,半節手指尾咁既size。早晚塞一次,每次塞前我都去冲涼。冲到皮都甩。我發現唔塞到頂就唔 ...

半節手指尾聽見都驚...不過醫生叫我keep住隔4日打一次安胎針...我要自己吉針都好驚驚

男爵府

panda1006 發表於 17-11-24 09:23

我直頭無反應添呀咩胸漲肚吉無胃口...所有反應都無希望你今次順順利利你預產期係?

男爵府

ks00ks 發表於 17-11-24 09:45
樓主恭喜你呀

多謝你呀

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 09:54
我直頭無反應添呀咩胸漲肚吉無胃口...所有反應都無希望你今次順順利利:fortu ...

我都未知幾時...因為我m唔準架!最近個次已經係8月尾既事所以我依家都唔知點做好

大宅

panda1006 發表於 17-11-24 09:23

我乳頭痛左一排就變成間唔中痛。但胸同肚係長期漲。呢幾日漲得過份...擔心就去下驗血檢查下。祝BB健康平安

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 09:51
半節手指尾聽見都驚...不過醫生叫我keep住隔4日打一次安胎針...我要自己吉針都好驚驚
...

自己打針我會好驚。有無話黃體要食到幾週?我見d人話天然黃體無害,食到12週BB有臍帶,唔再需要黃體。

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 09:51
...

我塞呢隻黃體,我個醫生話塞藥吸收好過打針。唔知真唔真。

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-24 10:09
自己打針我會好驚。有無話黃體要食到幾週?我見d人話天然黃體無害,食到12週BB有臍帶,唔再需要黃體。
...

我就隔4日打一次針同埋每日塞一粒小白球...佢話2個星期後返去照,到時6w4應該照到閃閃啦瓜...我諗下次見佢應該唔駛再打針同塞藥啦瓜...你個隻藥甘鬼大粒如果俾我都唔知點塞

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 11:53
我就隔4日打一次針同埋每日塞一粒小白球...佢話2個星期後返去照,到時6w4應該照到閃閃啦瓜...我諗下次見佢 ...

因為我網上research, 有唔小人因為太早停黃體就停X。我唔敢駁,打算塞黃體塞到BB有臍帶為止。

男爵府

常綠葉 發表於 17-11-24 12:03
因為我網上research, 有唔小人因為太早停黃體就停X。我唔敢駁,打算塞黃體塞到BB有臍帶為止。

...

我之前仲諗住無希望所以偷雞無塞2日添不過知道左都有再塞返...希望無事啦

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 12:19
我之前仲諗住無希望所以偷雞無塞2日添不過知道左都有再塞返...希望無事啦: ...

唔塞幾日唔怕既~而家休息多d重要d……

首頁
23456...18

尾頁

跳至