自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cwmanna 發表於 17-11-22 16:51
其實好想講, 被同學咁"蝦"法, 無可能無人見到, 老師唔知, 宜家似學校有不可告人的秘密.... ...
係,,,應該有人見到而家會講,冇咩可能小一生會識講大話我咁緊要, 蝦人果個, 比人咁盤法都仲講到大話而講到學校咁信佢, 為保佢而唔要學校聲譽?? 真係好唔明

大宅

2018復活節勳章

依間學校真係好恐佈
好似為左學校既聲譽 咩都做得出
好難想像受害人會將自己眼晴被插.擦膠塞耳.全身麻醉再屈學校
希望快點有真相

侯爵府

放長雙眼,希望你間學校下年收唔到足夠小一新生

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

不知所謂,學生想知道做問卷同觀課 。 個個都乖,個個都答唔知啦!
校長覺得係個小朋友唔合群,所以畀同學欺凌。 嗰啲所謂調查, 根本用嚟逃避責任。 仲推番啲責任畀軒仔。
垃圾學校垃圾老師垃圾校長,報警,搵警察查吧。
根本都唔公開,閉門會議。以為全世界係白痴。

大宅

回覆樓主

如果一年級已經識得插自己對眼,塞擦膠入耳仔,只是為了屈學校,咁肯定智商好高先得。其實在學校受到一定程度的身體傷害,學校肯定有疏忽照顧的。

侯爵府

maggie_devilkin 發表於 17-11-22 17:10
如果一年級已經識得插自己對眼,塞擦膠入耳仔,只是為了屈學校,咁肯定智商好高先得。其實在學校受到一定程 ...

根本就係學校問題,當第一次發生欺凌事件時,就應該嚴查和訓,投訴都不止一、兩次,而家為有死口不認,認咗未要上身,最惨係軒仔,身心受創,

琥珀宮

maggiezzz 發表於 17-11-22 16:58
依間學校真係好恐佈
好似為左學校既聲譽 咩都做得出
好難想像受害人會將自己眼晴被插.擦膠塞耳.全身麻醉再 ...

細路自己塞擦膠就唔奇,但冇可能自己插自己眼睛架

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得間學校同校長好有問題, 有學生受左傷, 入埋醫院做手術咁大件事, 佢地依家講到好似無發生過咁, 點講都講唔通啦, 就算個小朋友平時點百厭都好, 比人咁欺凌法, 學校都應該還佢一個公道, 搵返出手既小朋友道個歉.

校譽真係咁重要? 如果真係有一班出手咁重既小朋友而無人趁今次教佢地改過, 日後呢班小朋友長大會變成點? 學校責無旁貸!!!

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

學人搞個報告名,多餘

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

間間學校都係咁,一出事就官官相護,無人肯講真相,呢d真係香港既學校,好黑暗。呢件事大家都大約知一定係有小朋友蝦同學,吾係一定要開個同學名,但可以內部罰,反而講無咁既事,呢刻好叫人不能相信。

男爵府

Reema 發表於 17-11-22 17:06
不知所謂,學生想知道做問卷同觀課 。 個個都乖,個個都答唔知啦!
校長覺得係個小朋友唔合群,所以畀同學 ...

哇~唔合群就要比人欺凌,個校長乜邏輯呀

大宅

廷廷媽 發表於 17-11-22 15:44
雖然一年班都仲好細, 實有同學睇到發生過程, 同埋個受虐小朋友比人插實勁爆喊, 老師冇理由唔發覺架喎, 希望 ...

小一可能怕事都唔會講咁多

珍珠宮

回覆樓主

哩間學校好靈異喎,有又講到好似冇發生過!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

回覆樓主:

好好地上學,有哪個家長會為搞是非,搞到個仔入醫院做手術,仲要休學?!

我寧願校長話無証據,係有事發生过,但難指証,好過草草过幾日,就話人誣陷,冇事發生!

擦膠到攞到出嚟,有物証,怎可說冇!?

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

希望事情快些水落石出!

大宅

回覆樓主

九品校園篇

子爵府

Reema 發表於 17-11-22 17:06
校長覺得係個小朋友唔合群,所以畀同學 ...

最荒謬係要班小一學生做問卷,字都吾識得幾多,吾通學校expect佢哋可以寫編essay講述事件經過和感受;我吾明點解受害人吾講出事情經過(最起碼都應該可以講出日期、時間、人物、地點、因由)

翡翠宮

畀面勳章

呢間學校所屬辦學團體的另一間學校,之前發生女生墮樓事件,又係因為受到校園欺凌。學校又係為保校譽而唔報警call 白車,仲講個女仔墮樓後完全冇事,只傷勢不嚴重...

之前以為係單一事件,而家睇黎,呢個辦學團體管理極差,亦冇處理校園欺凌的措施
日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

呢度係香港黎喎, 我唔係幾信黑暗成咁, 大陸就話啫, 港媽冇理由唔出聲, 香港人最鍾意投訴, 點會為左學校聲譽冇人出聲? 呢件事有D奇怪, 所以希望由教育局/警局介入調查......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

TRUBIMA 發表於 17-11-22 16:07
好奇既一件事,,,,希望快d 有真答案, 老老實實,,,咁比人蝦冇可能就咁算, 冇人負責道歉....但我都話, 小一一 ...

請教'笠水'型既人,係點解?
thx
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至