親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

greenlover 發表於 17-11-25 17:08
咁你幫邊間買保險呀,肯賠足俾你。

唔講名咯,隱晦D啦,係中資銀行嘅。

複式洋房

BforGirl 發表於 17-11-25 13:22
計我話避開呢間租車公司就真 =D
係咪times ?

唔係Times,係NxppxxRxxx a Car

伯爵府

好媽媽勳章

毅力熊 發表於 17-11-25 17:51
唔係Times,係NxppxxRxxx a Car。

ic 我札幌都係租佢, 好在無事

男爵府

毅力熊 發表於 17-11-25 10:31
10月與家人到大阪自駕遊,一直好順利,無碰撞過。而回程航班係朝早7點機,所以搵到間有24小時服務嘅租車公 ...

我在冲繩和名古屋租過車,在冲繩買了保險,遲了四十五分鐘還車,一小時內不需要罰錢;而且架車都有些花痕,職員都是大概記下。
還車時,檢查入滿油和行走里數,望一望車身就ok.

公爵府

回覆樓主:

Super Safety Insurance 唔係全包咩?
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

回覆樓主:

謝謝分享。
所以我拎車時,都好怕自己睇唔清楚佢本身既花痕。之後入左我數就死

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

咁少事,攞車時都唔會留意

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

毅力熊 發表於 17-11-25 10:31
10月與家人到大阪自駕遊,一直好順利,無碰撞過。而回程航班係朝早7點機,所以搵到間有24小時服務嘅租車公 ...

上星期去完
自駕遊, 係Nissan Rent a Car出租車公司, 出租車公司寫明駕駛途中碰撞或遭到損毀可開返租車公司最高付20000yen, 問過香港買的旅遊保險不用當地報警. 你架車花少少要賠償7萬日元, 奇怪?

http://nissan-rentacar.com/tc/guide/insurance.html

去之前上來問過:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20420260

複式洋房

Anka 發表於 17-11-25 23:28
上星期去完自駕遊, 係Nissan Rent a Car出租車公司, 出租車公司寫明駕駛途中碰撞或遭到損毀可開返租車公司 ...

唔係Nissan Rent a Car,係NxppxxRent a Car,我都已經買咗額外保險,咁都要賠貢多,所以唔順。

複式洋房

Mrs.Chan 發表於 17-11-25 21:00
Super Safety Insurance 唔係全包咩?

我唔知我果D算唔算 Super Safety Insurance。我買咗兩隻額外嘅,一隻係損壞維修嘅,另一隻係話如果要整車,導致佢地用唔到,無收入,就要畀2萬日元,見保險費都唔貴,諗住費事煩,兩隻都有買,點知話我地無報警,所以無得claim。嘩,大佬,自己無碰撞過,都唔知有呢個花痕啦,點報警呀,畀佢玩死。

珍珠宮

回覆樓主:

不妨向消委會求助下

最近先出完 report

男爵府

回覆 毅力熊 的帖子

我係日本都租過好多次車, 次次還車都係望吓如果冇明顯損傷都會收貨, 都未試過好似你咁, 呢間租車公司好似好有問題窩, 係咪見你外地人, 想屈你錢?

大宅

毅力熊 發表於 17-11-25 17:49
唔講名咯,隱晦D啦,係中資銀行嘅。

你唔好亂吹喎,邊間保險會陪足撞車修理費?香港買車保都要墊底啦

侯爵府

畀面勳章

毅力熊 發表於 17-11-26 00:11
唔係Nissan Rent a Car,係NxppxxRent a Car,我都已經買咗額外保險,咁都要賠貢多,所以唔順。 ...

呢間我係從來唔租,因為佢無 類似 super safety package (times) or Nissan (NOC)or Orix (RAP include NOC), 呢 D insurance exempt payment for damage。

大宅

回覆樓主:

係啦,就咁講聲就可以賠足好so喎,個plan叫乜嘢名呀?

公爵府

毅力熊 發表於 17-11-26 00:11
唔係Nissan Rent a Car,係NxppxxRent a Car,我都已經買咗額外保險,咁都要賠貢多,所以唔順。 ...

好在你寫多幾粒字母,個個誤會咗係Nissan, 原來係 Nippox

毅力熊    發表於 17-11-26 09:34
恭賀新禧,迎春接福!

公爵府

daisy17772 發表於 17-11-26 01:17
呢間我係從來唔租,因為佢無 類似 super safety package (times) or Nissan (NOC)or Orix (RAP inclu ...

我都係啱啱係日本返來,經Ren@navi 向Times 租車,Rennavi 的職員很好 用Email提醒一D事項,例如保險,解釋去7日收6日錢,因為以24小時為一個單位,不是用日子去計!價錢比直接係Times 租車平了一截!

毅力熊    發表於 17-11-26 09:33
恭賀新禧,迎春接福!

複式洋房

babytt2 發表於 17-11-26 00:47
不妨向消委會求助下

最近先出完 report

雖然已經獲賠償,都可以諗下,唔該!

複式洋房

greenlover 發表於 17-11-26 08:33
係啦,就咁講聲就可以賠足好so喎,個plan叫乜嘢名呀?

我都有D意外,不過又真係賠咗。我買嘅係全年嘅旅遊保險,之前一間睇醫生claim 咗大概HKD1,500,點知到要續保時,保費就話要加HKD1,200,咁所以咪轉咗呢間。
本來都擔心下次續保時會加好多,不過無辦法,claim咗先算,最多咪再轉囉。不過我都係拖到好後先申請(要返港後30日内提出索賠),諗住日本果邊肯減大部份的話就算勒,點知話7萬唔夠,呢下激氣!

複式洋房

阿P 發表於 17-11-26 00:52
回覆 毅力熊 的帖子

我係日本都租過好多次車, 次次還車都係望吓如果冇明顯損傷都會收貨, 都未試過好似你咁 ...

本來我覺得可能因爲收車環境太黑(見照片),職員無辦法唔用排燈驗車,同埋佢係另一家公司幫手收車,特別小心都唔出奇,諗住寫電郵去可以酌情處理一下,點知回覆係咁,,而家我都覺得呢間野好有問題勒。

首頁

尾頁

跳至