自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都有買少少bitcoin
但係真係唔敢放太多錢落去, 淨係志在參與
我分別有試過係交易所做買賣, 場外同seller買賣
有好無聊地番工襟吓免費比特幣龍頭
亦有好不濟地有買過果d電端挖比特幣項目

so far好好彩, 我當初放入去果d錢已經回咗本
宜家留住少少當有份參與吓就算
騙局唔騙局我唔知
但係呢幾個月的確食住個勢升咗三倍

其實大家有興趣係公司, 我覺得襟吓果d free bitcoin faucet又未嘗不可
反正又無成本, 係公司無野做時做吓又無妨

之前我有寫咗個email教朋友點開始做呢件事, 貼出黎比大家分享吓

Bitcoin Faucet

首先係公司得閒無事做, 可以每隔一個鐘去下面條link度玩lucky draw

Free BTC Lucky Draw

https://freebitco.in/?r=5838145

個遊戲係最高獎金係得到等值US$200既BTC (Bitcoin), 所以你會見到你中獎個payout會次次唔太同, 因為BTC = USD 既價錢不停咁變

當呢個moment 200 USD = 0.02032341 BTC, 你最少都會得到0.00000020 BTC (20 Satoshi)

佢用cookies紀錄0左你每次login, 所以你點都只可以隔一個鐘先可以襟一次抽獎

一開始既時候唔駛擔心d錢將來點比你, 因為要儲夠0.003 BTC你先可以withdraw

平時係公司開住一個鐘頭襟一襟又得, 然後我得閒係手機襟亦得

反正無本生利

呢個我試左係可以真係draw到錢去btc wallet

Moon Bit

http://moonbit.co.in/?ref=474c70d9dce9

呢個就係每隔5分鐘可以claim一次btc, 我通常一日襟一次就算, 通常一日都會有幾十個satoshi

同埋你每日襟一次, 就會有daily reward添

呢個moonbit就一定要開埋一個叫coinpot既野, 每日claim既btc會直接入coinpot

https://coinpot.co/dashboard

你係Coinpot儲夠0.0005 btc (50,000 satoshi)就可以transfer落自己wallet

如果唔係會收你0.00001 BTC (1000 satoshi) handling charge

暫時我未儲夠係coinpot過去wallet, 未知係咪真係得, 但係聽人講有人試左係work

Ads4BTC 睇廣告

http://ads4btc.com/?r=424148573

開個戶口, 每日24小時內可以睇幾個廣告, 佢有寫明要你load幾耐先收到BTC

唔一定要開住個browser望住, 可以開住然後跳去其他page做野邊做邊等都得

10,000 Satoshi (0.0001 BTC) 先可以withdraw

其實仲有好很多Bitcoin Faucet, 但係好多都係scam, 即係你襟完一大輪最後係無payout比你,呢三個係暫時睇黎唔呃人既

Bitcoin Wallet

我暫時用Blockchain, 可以係app store度download, 亦有網頁版

有少少同payme同一道理

你可以收BTC, 亦可以比BTC出去

一落你wallet度既錢就唔怕個網站摺左收唔到

佢會同你generate wallet address比你去收同埋比BTC

你可以generate無限咁多個wallet address比唔同既transaction, 而最終都係會去番你個wallet度

點樣變番錢

去交易所開個戶口, 我暫時用Gatecoin (不過暫時比人disable咗港幣存入戶口)

雖然我覺得佢d價有少少貴, 但係暫時係香港交易量最高, 唔怕佢摺

https://gatecoin.com/register?referralCode=INKPPI
Gatecoin registration
gatecoin.com
Create an account now and start trading BTC and ETH with HKD USD & EUR.

開戶口唔駛錢, 但係同開銀行戶口一樣好Q煩

你開完戶口後要send ID card copy呢樣果樣, 成為Tier Two customer, 要等幾日佢認證左你身份先可以正式做transaction

你可以將Wallet入面既BTC射去Gatecoin度,再好似買賣股票咁放番出去

同一時間你亦可以經銀行入錢去你Gatecoin戶口度,當睇好個價時將HKD / USD買BTC, 再射番去自己個wallet度

你亦可以去 https://localbitcoins.com/同散戶做場外投注

點check Bitcoin宜家咩價

我用Coincap, 可以係app store度download

子爵府

cholewong29 發表於 17-11-29 00:37
Fb個火xx成日講到幾勁幾勁,大把frd沉迷話去抄

呢條友正宗吹水唔抹咀

大宅

donki 發表於 17-11-29 11:12
我分別有試過係交易所做買賣, 場外同seller ...

jm好有心得!

男爵府

咁深嘅⋯即係㩒㩒下會變bitcoin再變錢?

我上星期經朋友介紹認識左個由美國回流既人,佢話佢係炒bitcoin,我一聽到就好驚佢係黎呃錢

男爵府

回覆樓主

我C6有採礦,都賺到d。但我唔識。

珍珠宮

畀面勳章

cinda72. 發表於 17-11-28 22:39
虛擬貨幣,傳說係一個日本人提出,亦有傳其實係澳洲,
我個人認為係世紀大騙局
...
到而+都唔明係咩嘢support佢升值。
玩嘢咋?有幾多人真係去買?

男爵府

咁點樣賣出呢?

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我老公都有玩,不過佢淨系揸一個bitcoin左右在手,佢之前低買高賣賺過d,現在佢話佢唔賣架,可能遲d會變100萬 我話佢發錢寒

大宅

減齡達人勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

hiyuet 發表於 17-11-29 16:06
咁點樣賣出呢?

好似股票甘,有人接手買就賣得出

男爵府

joey_bear 發表於 17-11-29 16:20
好似股票甘,有人接手買就賣得出

我明,但邊到買賣安全d呢?

子爵府

回覆樓主:

我識人靠呢樣賺左好多
不過佢本身都係生意人,
可能之前聽到幕後消息掛,
佢之前買左唔少,
最近佢係咁買樓買車勁有錢。。。

不過我自己就唔敢博了
自問冇乜呢啲橫財運

子爵府

hiyuet 發表於 17-11-29 16:21
我明,但邊到買賣安全d呢?

香港有幾間公司專做bitcoin買賣,
可以試下搵下

但香港最近好努力打擊黑錢
就算諗住玩都唔好投資咁多

男爵府

sg51244 發表於 17-11-29 16:27
香港有幾間公司專做bitcoin買賣,
可以試下搵下

我就係有一個想放左佢唔玩

想有個最方便快捷既方法放左佢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Ms.cheung 發表於 17-11-29 09:06
其實比特幣可以生出來的,都唔係限量!

是有限量, 暫時還可以掘,但超級慢~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

melonfans 發表於 17-11-28 22:19
新聞話炒到過萬,點玩法呢?

比特幣通常係用作特別用途
普通人唔駛去理

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

下次既金融風暴可能就係由比特幣引起!!!

侯爵府

starrymama 發表於 17-11-29 14:23
到而+都唔明係咩嘢support佢升值。
玩嘢咋?有幾多人真係去買?
...

因為有d唔見得光的地方同交易
要用共同貨幣
如果要做呢d行為
就要用

starrymama    發表於 17-11-30 10:32

公爵府

好媽媽勳章

cinda72. 發表於 17-11-28 22:39
虛擬貨幣,傳說係一個日本人提出,亦有傳其實係澳洲,
我個人認為係世紀大騙局
...

騙徒手法層出不窮

珍珠宮

畀面勳章

ipipipip 發表於 17-11-29 16:34
因為有d唔見得光的地方同交易
要用共同貨幣