自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

以前我見過一個單身嘅女同事,新年收利是嗰陣,收到每封利是,立即偷偷係利是封背面mark名 (寫邊個派比佢)

ps: 唔洗估係咪就結婚,出年封幾多比人,因為佢成日同d 熟d嘅同事講, 揾緊工, 人工高過呢度就quit, 最後未到年中就quit左, 之後過左幾年先結婚

男爵府

回覆樓主

有個長輩級朋友去春萌, 侍應一放低飯麵,佢即刻話:"你地唔食架啦。。。" 佢一講無人敢夾。 之後佢就打包晒走。 淋起身走時,成個身pok去隔離枱攞走枱上所有濕紙巾。。(當然自己枱果啲一早比佢立晒!)

禁止訪問

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

KTKTKT5 發表於 17-12-11 13:48
以前我見過一個單身嘅女同事,新年收利是嗰陣,收到每封利是,立即偷偷係利是封背面mark名 (寫邊個派比佢)
...

我都會甘做,乜甘係小家?禮上往來。同埋老世個d 我都會mark. 窄過年

禁止訪問

琥珀宮

九暈畏 發表於 17-12-12 23:58
我唔明點解可以冇折嘈到唔使俾錢

佢話唔知邊到睇到有折,點知埋單show卡話無,打上cs人哋叫佢show有折證據佢又搵唔到,但日日打上去嘈人,最後可能買佢怕就直情成餐免費,佢鄑唔怕醜日日大大聲打上去嘈人,仲要俾佢呃到餐免費佢周圍同人講好威威,個個其實背後笑佢核突,佢仲成日將佢其他好多搲著數當豐功偉績周圍講俾人聽,太多不能盡錄

子爵府

朋友老公,為左商場free parking, 求其去可以退錢舖頭買夠數拎free parking.
跟住就退錢。

仲有,夾錢食飯特登極快拎張信用咭簽,仲特登收多左我們錢。絕對唔想再同佢老公見面。

有時好擔心佢老公對佢好唔好,佢老公份人真係好cheap.

伯爵府

bu-b 發表於 17-12-12 20:48
150樓有解釋

你太好人喇
點會唔好意思問距拿窩!

珍珠宮

Wingwingm 發表於 17-12-13 01:36
定係可能驚你唔like 可以去換

No,佢指住個$再對我笑
諗起都覺得肉酸
我估嗰陣中學生,$200幾對佢黎講好多........

我第二日俾返錢佢,冇拖冇欠

用戶要求終止服務

MrsSingSing 發表於 17-12-13 01:27
N年前中五時,有個追緊我既男仔送咗份生日禮物俾我,係條頸鍊。
入面有張生日卡,生日卡夾住一張......收據 ...

定係可能驚你唔like 可以去換
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

回覆樓主

N年前中五時,有個追緊我既男仔送咗份生日禮物俾我,係條頸鍊。
入面有張生日卡,生日卡夾住一張......收據。
明顯想話我知條鍊大拿拿買咗$200+

用戶要求終止服務

言多必失 發表於 17-12-12 22:36
前ex ,
一齊睇戲,
大家都冇散紙,

呢d男我第一次date會豪無疑問丶立即丶頭也不回丶狠狠再狠狠地out
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

回覆樓主

我試過買打蛋達返公司請同事食,有個出名小家男食完一個,襯其他同事唔唯意再攞第二個極速塞入口,其實我全程見到但我冇出聲,費時,跟住有另一個資深男同事特登大聲點名問佢食左幾多個,佢即懶輕鬆扮cute舉V手勢答兩個

男爵府

bu-b 發表於 17-12-12 20:46
因為我真係無諗過有人會咁厚顏無「此」架!而且佢話:不如一齊吖!正常都係諗佢係夾份嘛!點知...

其實佢 ...

佢唔俾錢,就算唔問佢拎,都唔應該就佢啦。佢遲到咪話我自己搭車走先,你自己搭啦。之後用盡各種方法飛左佢。你仔n 班得2歲幾,做乜要讓佢坐後面,係我會叫佢坐前面,落車自己走等佢俾錢添。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

向老公聲稱拎錢買金器(喜事),錢拎左、金器無出現過
同一個人,拎左bb 薑醋回禮利是自用,但佢唔係bb 爸媽、亦無份煲薑醋
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

tansyneko 發表於 17-12-11 20:38
有同事買咗本旅遊書,點知最後無去到個嗰地方,佢竟然攞本書去退。。。

食飯用某卡無折,深深不忿,打去cs ...

我唔明點解可以冇折嘈到唔使俾錢

大宅

KTKTKT5 發表於 17-12-11 13:48
...

派過一次利事俾一個唔小熟嘅同學,系聚會,佢企我後面,佢即打開利事封睇下幾錢,咁橋我果剎那,轉過身望到

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

前ex ,
一齊睇戲,
大家都冇散紙,
一人拎一百蚊出黎,找返70蚊,
佢話佢袋住先,一陣食野果70蚊比,
睇完戲佢去買野食,我講到明我要飲野,叫佢買杯飲品比我,
結果佢買左35既餐,飲品佢飲左,
我話我既呢,佢叫去一陣去百佳買,
頂,
仲有,食野aa制,冇問題,
問題係假如我比,佢就扮傻唔比返我,
幫我買左個飯盒10幾蚊 ,問我拎返錢,算,
飲我罐可樂又唔比返錢我,
講緊係5年前28歲既男仔囉。。。

大宅

親子王國15週年勳章

之前去同學婚禮比左$500人情,到我結婚,其實已經少約,我比左請柬,佢唔到,佢叫二個到既同學一齊比共$1000人情,其實佢比左幾多呢?叫我點問?點解唔可以分開比,好鬼鼠

首頁
12345...9

尾頁

跳至