親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主

廉航一定無得退票退錢、改日子要收錢&差價,最好確實個日子真係去得到,先好買(買完跟手自己盡快買保險)

男爵府

hfl2000 發表於 17-12-17 17:12
你唔買套餐,都可以喺next step買行李重量、揀位、加食品,佢預設係所有人都買,你可以改"個人"遂個買呀:f ...

多謝你咁詳細,但我見買完附加的都要二千幾,算平嗎?遲下仲有冇其他航空公司優惠呢?

侯爵府

ececbaby 發表於 17-12-17 17:55
多謝你咁詳細,但我見買完附加的都要二千幾,算平嗎?遲下仲有冇其他航空公司優惠呢?
...

你幾號去?我覺得算平喇,復活節+櫻花旺季喎,好少會做特價,jetstar比起開賣果陣都貴咗啦依家去大阪仲貴過去東京。你早d買早d book酒店好過啦,酒店都會越來越貴& full㗎

侯爵府

回覆樓主

廉航去大阪仲有peach未開價,我好耐之前坐過一次,唔會再坐佢,d位好薄好唔舒服、行李要遂件計,無得share重量。

大宅

hfl2000 發表於 17-12-17 17:52
廉航一定無得退票退錢、改日子要收錢&差價,最好確實個日子真係去得到,先好買(買完跟手自己盡快買保險):wa ...
去大阪請問你買邊間保險呀?

大宅

hfl2000 發表於 17-12-17 17:12
你唔買套餐,都可以喺next step買行李重量、揀位、加食品,佢預設係所有人都買,你可以改"個人"遂個買呀:f ...
凌晨機到埗後, 請問你有冇BOOK定近機場的酒店入住梳洗, 同埋機場凌晨交通係咪只有的士?

侯爵府

0605 發表於 17-12-18 17:32
去大阪請問你買邊間保險呀?

我本來一直都係自己上網買zurich(經官網/citibank網站,都買過),2種途徑雖然都係zurich,但不同價錢不同plan,各有各好,你自己比較吓需要啦不過我今次搵咗自己保險agent買,因為我依家先發現原來佢幫我買既plan係唔同自己上網買㗎,保障好d(我agent唔係zurich,係第2間),我費事被誤會sell嘢啦。你本身有無買保險?可以問吓你自己個agent呀

侯爵府

0605 發表於 17-12-18 17:40
凌晨機到埗後, 請問你有冇BOOK定近機場的酒店入住梳洗, 同埋機場凌晨交通係咪只有的士?
...

有深夜機場巴士https://www.kansai-airport.or.jp/tw/morning-midnight/
我上次坐jetstar係要去岡山呀,因為要等jr counter 5:30開門book新幹線指定席,所以無book酒店,周圍行吓影相(因為果陣有pokemon佈置),去咗麥記食嘢(換玩具)、跟住去咗間類似吉野家既餐廳食嘢,又去咗d長椅坐吓瞓吓(瞓唔著㗎),好快就5:30啦~
反而試過清晨機返hk果時住過日航酒店(好近好方便),亦試過俾錢去Aero Plaza 既Refresh Square休息室瞓一陣(要保持安靜,有飲品機沖嘢飲)。

大宅

hfl2000 發表於 17-12-18 18:37
我本來一直都係自己上網買zurich(經官網/citibank網站,都買過),2種途徑雖然都係zurich,但不同價錢不同pl ...

好的,謝謝你

大宅

hfl2000 發表於 17-12-18 19:02

有深夜機場巴士https://www.kansai-airport.or.jp/ ...

唔該晒,我研究下先

男爵府

hfl2000 發表於 17-12-14 17:38
正常呀,最緊要姓名啱,passport#唔入都得
樓主想請教, 第一次買 jetstar, 如冇買 seat 位 , 不可以網 check in , 上 jetstar 網又無位輸入資料, 可以在那裡輸入乘客 Passport 資料 ?

侯爵府

peggy1 發表於 17-12-24 16:32
樓主想請教, 第一次買 jetstar, 如冇買 seat 位 , 不可以網 check in , 上 jetstar 網又無位輸入資料 ...

唔駛入都得㗎,最緊要個姓名啱就得

侯爵府

claudialuk2011 發表於 17-12-14 14:39
Buy buy buy

櫻花期年年都唔同㗎喎,唔知你呢個係邊年既預測?2018年無咁快有預測吖。2017年就遲咗開,我4月7日去大阪果陣就剛好滿開。

侯爵府

回覆樓主

溫馨提示:jetstar有app㗎,可以用訂單號碼/e-mail會員login隨時睇返訂單內容,好方便㗎

侯爵府

ececbaby 發表於 17-12-17 17:55
...

peach都開售喇,你可以睇睇呀。但我唔推薦搭...坐得唔舒服,時間唔靚,同埋都唔平呀..

大宅

hfl2000 發表於 17-12-18 18:37
我本來一直都係自己上網買zurich(經官網/citibank網站,都買過),2種途徑雖然都係zurich,但不同價錢不同pl ...

最後我book左日航酒店凌晨到果朝入住,多謝你資料!另外想問你有冇大阪酒店可以介紹, for 2大人及1個13yrs +1個9yrs , 住4晚。行程plan去…京都,奈良,環球影城。

侯爵府

0605 發表於 17-12-25 22:00
最後我book左日航酒店凌晨到果朝入住,多謝你資料!另外想問你有冇大阪酒店可以介紹, for 2大人及1個13yrs ...

大阪我淨係住過難波大國町Richmond Hotel,我覺得好好呀,但佢只可以俾1名12歲以下兒童免費。你係諗住book 2間房定點樣?咩budget?4晚同一間嗎?咩日子去?我幫你搵吓?復活節依家都好full,要快d book喇

大宅

hfl2000 發表於 17-12-25 23:52
大阪我淨係住過難波大國町Richmond Hotel,我覺得好好呀,但佢只可以俾1名12歲以下兒童免費。你係諗住book ...

2-6/4 想同一間酒店4晚,3成人房(+ 9yrs free)或訂兩間房都可。交通方便,舒適企理咁啦

侯爵府

0605 發表於 17-12-26 00:21
2-6/4 想同一間酒店4晚,3成人房(+ 9yrs free)或訂兩間房都可。交通方便,舒適企理咁啦 :kissyo ...

啱啱喺日文樂天app搵過,Richmond大國町仲有房,4晚2間房¥47600(1大人)+60800(2大人)total¥108400無早餐,好似都唔平喎... 或者你睇吓其他jm有無其他介紹啦

男爵府

hfl2000 發表於 17-12-25 21:02
peach都開售喇,你可以睇睇呀。但我唔推薦搭...坐得唔舒服,時間唔靚,同埋都唔平呀..
...

多謝你報料,睇睇先

首頁

尾頁

跳至