自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

fanay 發表於 18-11-19 09:41
你好呀 金卿幼稚園都啱啱收咗我小朋友上午班 我想問吓你讀咗幾個月感覺如何 程度會唔會好深?每星期有幾多 ...

我小朋友讀左年幾,老師好好,學校都好好,K1都唔多功課,k2多少少,英文堂我唔知佢正確有幾堂,但係跟到書進度,新移民我唔知多唔多,有家長有鄉音,但都好nice,我仲有2個土長朋友小朋友入讀年入k1

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

保良局金卿老師有愛心? 一個個啦!主任就真係假到無朋友,校長亦毫無愛心。
想入錦泰的話,金卿係最好既選擇,皆friend底,收生率高於其他幼校咁囉!
小朋友醒醒目目,家長都會感覺良好既~否則所謂既愛心簡直係"盪然無全"

我知實會比人插,但我都要講真話

複式洋房

keykeyman 發表於 18-11-19 13:50
保良局金卿老師有愛心? 一個個啦!主任就真係假到無朋友,校長亦毫無愛心。
想入錦泰的話,金卿係最好既選 ...

家長可否分享多少少? 因為好少人講....其實好想知多少少其他方面的.....因為未來小朋友會讀

伯爵府

熱血勳章

lochihoamy 發表於 19-1-12 14:19
家長可否分享多少少? 因為好少人講....其實好想知多少少其他方面的.....因為未來小朋友會讀
...

對學習與社交能力有差異既學生絲毫關愛都無,只會想盡辦法從中獲利,讓學校獲得更多資源。但取得既支援又唔會投放返喺呢班能力有差異既學生身上。

喺無任何支援情況下,校方又唔包容,再以軟手段驅使家長知難而退。

正一打完齋唔要和尚

首頁

尾頁

跳至