自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

Back office it都3/4個月落trade果啲勁幾倍
前線唔止

中資行

pbpk03845784    發表於 18-1-19 15:45

子爵府

anniellm 發表於 18-1-19 14:52
自從雷曼事件後, 差咗好多
間間I BANK 唔同, 依家中資行褔花紅唔錯, 除咗花紅, 仲會過時過節有錢。
有啲中 ...

新年派利事銀碼都唔細架
醫療,假期都唔錯架

返工放工有廠車,有canteen食$10飯咁
勿相認都係最大果幾間銀行

子爵府

小曳人 發表於 18-1-19 16:49
睇嚟,真係要叫c6睇睇有無機轉去中資行

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20170201/56247626

【開工利是大檢閱】邊間銀行派2,000蚊? 滙豐終於唔派朱古力金幣!

canteen就好多間大行都有staff loan買樓好低息下,有啲首期都唔使出添。借足晒100%。

小曳人    發表於 18-1-19 22:05

子爵府

anniellm 發表於 18-1-19 17:23
廠車?我做過幾間ibank,全部係中環金鐘,最差的都九龍站ICC,以我所知應該係無廠車的。

至於canteen都I ...

普通銀行非ibank,例如匯豐中銀東亞都有canteen,都唔係咩秘密啦。你可以問下呢幾間野既員工,好似有間係免費飯添,如果site無canteen就有食飯allowance。飯錢廠車都係堅野。

子爵府

Paris 發表於 18-1-20 15:54
唔好再迷信大ibank,今時唔同往日.IPO大陸股唔揾佢上市,大陸有錢客唔敢接,業績麻麻,公司無情,Bonus又刻 ...

中x真係幾好架 福利 office設施都幾好
Medical包埋家人 公司利是$2000

撈過幾間中資,都ok架。而且都多同事係由elephant 同佢個仔轉過黎。

首頁

尾頁

跳至