自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

大家千祈吾好帶小朋友去#桂芳街公園#今日我個囝囝差啲俾人捉左去!諗起都心寒!
下面再打事發經過。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

邊區?
感激遇上你~

伯爵府

alanlovekayee 發表於 18-1-17 21:24
大家千祈吾好帶小朋友去#桂芳街公園#今日我個囝囝差啲俾人捉左去!諗起都心寒!
下面再打事發經過。 ...

小心 !

大宅

回覆樓主:

留毛

男爵府

回覆樓主:

留毛

琥珀宮

回覆樓主:

洋房

回覆 alanlovekayee 的帖子

事源係我同先生、囝囝租左跑馬地一個單位,岩岩搬入去住再幾日,本以為呢區治安好好,格隔有警署喺度,可以放心俾先生帶囝囝落街散步,因為大家都知道兩歲小朋友真係好需要放電。我先生都好有交帶,帶左囝囝去公園仔都有發信息話我知,仲影埋相俾我睇,我見公園細細地,無人喺度都好放心。
隔左陣先生同我講要睇實囝囝,因為有班南亞裔人士喺度打躉,我叫佢吾好同班人有咩眼神交流,免生麻煩。
原來嗰班真係拐子佬…

大宅

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

alanlovekayee 發表於 18-1-17 21:37

事源係我同先生、囝囝租左跑馬地一個單位,岩岩搬入去住再幾日,本以為呢區治 ...

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

洋房

個心愈講愈寒,不過都要講清楚大家知,大家遇到同樓情況要識應對。我先生一行入公園,門口就有個著清潔公司制服既中年啊叔撩我囝囝講野,試下我囝囝怕吾怕陌生人,我先生基於禮貌有叫囝囝同佢打招呼,就係咁就俾佢定左做目標,囝囝入去玩左一陣,有幾個南亞裔男人吾聲吾聲坐左喺滑梯落點位既長凳,佢地無交流,淨係玩自己既電話。
我先生都提高警惕,無離開過囝囝既身邊…

子爵府

回覆樓主

有懷疑應該報警,警方派人手巡邏

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

alanlovekayee 發表於 18-1-17 21:37

事源係我同先生、囝囝租左跑馬地一個單位,岩岩搬入去住再幾日,本以為呢區治 ...

講完

子爵府

回覆樓主

即係點

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

alanlovekayee 發表於 18-1-17 21:24
下面再打事發經過。 ...

放心 警方好快聯絡你
日本の平安を祈ります

大宅

回覆樓主

請問跟住點

洋房

我先生同囝囝就係喺個遊樂設施上面,教囝囝讀上面既英文字,點知個清潔啊叔面帶笑容行過黎,喺設施下面搵我囝囝,終於兜左個圈先引到囝囝望佢,佢叫我囝囝玩個sir滑梯,仲喺下面伸手要接住佢,囝囝正想sir落去既時間,我先生發現佢對勞工手套非常乾淨,正常都知道真正做野既清潔工,佢既手套一定係洗左都會灰灰舊舊。我以家諗,當時囝囝俾個啊叔接住左,轉身要抱走佢,我先生想追既時候又俾一班南亞裔人攔截,個後果真係不敢想像。好在我先生一直都好保護囝囝,即刻跳左落去滑梯下面,接返囝囝拖佢走,我先生仲見到兩個南亞裔人事敗喺度冷笑(明明佢地係各自睇電話,何來同時間笑既理由)仲有一個南亞裔人已經去左門口既電單車上位守候,個清潔啊叔事敗都即刻離開左個公園,我先生抱走囝囝既時候仲目睹個啊叔無推車無攞袋,不時回頭望咁行到好遠。
我先生記得佢既制服寫住碧瑤,應該係清潔公司名,大家見到佢地記得提高警覺,就算我自己諗多左,世界都會有其他罪惡發生,吾好因為自己鬆懈做成慘劇!

珍珠宮

畀面勳章

alanlovekayee 發表於 18-1-17 21:49

個心愈講愈寒,不過都要講清楚大家知,大家遇到同樓情況要識應對。我先生一行 ...

係咪未完?

珍珠宮

畀面勳章

alanlovekayee 發表於 18-1-17 22:15

我先生同囝囝就係喺個遊樂設施上面,教囝囝讀上面既英文字,點知個清潔啊叔面 ...

所以....成件事就係有一個熱情既伯伯搵你個仔玩?

你點知道佢同班南亞人係識??

伯爵府

回覆樓主

報警喇
唔好淨係上網講
就算落唔到案
都去備案等警察留意下

首頁
12345...7

尾頁

跳至