嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 13M大了, 用開iangel hipseat, 但覺得個seat 好頂腳. 去餐廳除出黎就好大舊好阻訂, 心思思想換ergobaby 360.
有冇媽媽兩款都用過? 或者又係咁既原因由iangel hipseat 轉做ergobaby 360? 求意見!

謝謝!

大宅

回覆樓主

我大仔時用I angel覺得hipseat 頂住我d骨,唔舒服,跟住換咗todbi air motion,宜家細女打算用ergobaby 360,買咗,試過揹住落過街,覺得幾好,幾卸力,無hipseat就唔會有頂住既問題,不過未試過用好長時間。

大宅

Cathythemom 發表於 18-1-18 14:52
bb 13M大了, 用開iangel hipseat, 但覺得個seat 好頂腳. 去餐廳除出黎就好大舊好阻訂, 心思思想換ergobaby ...

2條我都有 & 用過,阿囡11個月大用 i angel 坐響度既話會開始阻擋我視線 (我高 15x cm) erobaby 長時間用阿囡大脾有紅印, 所以我會睇行程決定用邊條。

大宅

謝謝意見.

咁我諗都係要Keep 住兩條先~

別墅

回覆樓主

我之前都係用I-angel,同樣覺得頂到骨好痛!黎緊第二胎都考慮緊轉唔轉Ergobaby。但自己又冇試過Ergobaby .... 亦唔知有hip seat同冇hip seat 揹帶用起上黎有咩唔同...

I-angel 好似有新版,改良咗個hip seat... 唔知有冇媽媽試過新版?

大宅

回覆樓主

我係掉轉阿囡細時用ergobaby 360, 覺得太”聚”,同埋阿囡夾住唔舒服,唔知係咪我唔識較

10-11M轉iangel hipseat, 反而我揹得舒服左佢又坐得舒服

別墅

回覆樓主

第一胎用ergobaby ,果時360未出,超好用,用到阿囡差不多3歲,用左博頭冇咁攰,好卸力,黎緊第三胎都諗住買番ergobaby.之前都買過有櫈果D款(吾記得乜牌子),頂到D骨好痛,用左幾次冇用了。

大宅

回覆樓主

呀女10months前都用ergobaby 360, 好用,大人好舒服。
但之後夾大脾搞到焗住換i angel hip seat. 要較到好緊先卸到力,同埋用一陣都攰

大宅

回覆樓主:

其實hipseat 條腰帶係要放喺盆骨先至會 卸力,如果大家放係腰,就一定好攰。
我見好多人都係放喺條腰嗰度即係盆骨上面,就錯啦。

呢胎我買咗iangel miracle, 有兩條腰帶 ,一條係腰帶,一條係seat位
腰帶3-6個月,好好用,肶位夠寛,托得好。宜家阿女6個幾月,我等佢自己完全坐得穩先轉hipseat,不過重了,16磅,覺得有啲墜,同埋夾得比較緊,較鬆啲又會向下墜。
我估360都會。

hip seat上一胎都有用,腰唔會攰。
只有一個唔好處就係 因為腰帶放喺盆骨 當你坐低嘅時候就會向上縮
起身嘅時候要將條帶自己拉返低

首頁

尾頁

跳至