自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

meowmeowK 發表於 18-1-21 09:49
我住呢區可能真係小D租盤,1個星期就會比人租左。。。

邊區?
我住個個係大型屋苑、3x 年樓但吾算多租盤、近地鐵兼質素及管理都幾好、又實用、所以一有靚裝修就好快租出、但裝修普通的可能放2-3 個月都未有人租。
之前試過、上午放send 相兼放盤比相熟agent , 下午租戶先搬出、當晚已有客睇、第二日已已市價高1000租出。快得驚人!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

meowmeowK 發表於 18-1-21 09:49
我住呢區可能真係小D租盤,1個星期就會比人租左。。。

業主唔會等一星期咁耐,基本上租客即睇即落訂,校網好既地區,業主更唔憂租唔出,價錢企得好硬

別墅

pomanlife 發表於 18-1-21 11:34
業主唔會等一星期咁耐,基本上租客即睇即落訂,校網好既地區,業主更唔憂租唔出,價錢企得好硬:i ...

黃大仙、鑽石山。

別墅

pomanlife 發表於 18-1-21 11:34
業主唔會等一星期咁耐,基本上租客即睇即落訂,校網好既地區,業主更唔憂租唔出,價錢企得好硬:i ...

請問黃大仙校網算唔算好呀?
鑽石山又屬唔屬於黃大仙校網?

珍珠宮

meowmeowK 發表於 18-1-21 11:39

唔好
九龍城較好

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

meowmeowK 發表於 18-1-21 11:39

九龍區我唔熟呀,我知11網啲舊樓都好搶手,一有盤去睇就即落訂,業主除左租金仲會揀客,睇租客職業等決定租唔租

公爵府

回覆樓主:

反而放緊租,都難放出去,啲人只係睇,原本有個有興趣既,但一下要我減成千蚊,說實話,會唔會太狼呀

別墅

72leelily 發表於 18-1-21 11:44
唔好
九龍城較好

我有諗過因為咁而搬去九龍城,但女今年先返N,我地又冇車,怕九龍城搭車冇咁方便。。所以冇再諗。

別墅

pomanlife 發表於 18-1-21 12:58
九龍區我唔熟呀,我知11網啲舊樓都好搶手,一有盤去睇就即落訂,業主除左租金仲會揀客,睇租客職業等決定 ...

我朋友,單親媽媽,都有業主唔租比佢,講明自己揀客想租返比正常家庭。。。

別墅

pp_pp1021 發表於 18-1-21 13:26
反而放緊租,都難放出去,啲人只係睇,原本有個有興趣既,但一下要我減成千蚊,說實話,會唔會太狼呀 :noth ...

可能佢諗住等你還價

伯爵府

hfl2000 發表於 18-1-19 19:47
1300萬..想買邊區幾呎先如果你唔知價盲中中,梗係唔睬你啦.. 依家興全層全幢億億聲咁買甲 ...
梗係知價啦.... 搵緊d 40年約3000呎的舊工厦冇人彩......億億聲真係咁多成交咁就祝佢好運

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

hugub 發表於 18-1-22 10:11
梗係知價啦.... 搵緊d 40年約3000呎的舊工厦冇人彩......億億聲真係咁多成交咁就祝佢好運 ...

舊工廈好多成幢招標放售、收購重建,唔係講笑呀得閒睇多d報紙地產版都會知

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

meowmeowK 發表於 18-1-19 08:47
D agent好似唔願做咁,我知租樓佣金冇買樓咁多,但我都已經唔係租套房嗰D價,D態度好似我乞咁,香港地住屋 ...

買樓客都未必好好招呼

別墅

ksviola 發表於 18-1-23 01:16
買樓客都未必好好招呼

地產真好景,唔憂做。

首頁

尾頁

跳至