自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

芷欣mama 發表於 18-1-23 22:05

有一次去廁所時突然個肚好痛,全身出冷汗,睇鏡見到自己面青 ...

OMG 我有同樣經歷,又係突然肚痛到暈,即送去醫院,check 哂野但找不到原因

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

canies 發表於 18-1-23 22:25
第一次聽有氧氣中毒呢樣嘢

我都係第一次聽

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

試過半夜要訓時,個口好似開唔到咁,好似好難吞口水,又好似透唔到氣咁,去醫院醫生檢查過話一d事都無,我問醫生無人試過咁咩?佢話無見過

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

前排心口痛,已睇症幾次醫生都搵唔到原因。有日放工突然扯住痛,加上間中突然會暈,我驚我瓜老襯,明明返到屋企都即刻出門口去急症(太緊張,心跳加速,入院時血壓升到17x)
照完x ray話我胸軟骨發炎。跟住我再去私家follow up,又照又驗血,估唔到一切結果完全達標(包括膽固醇x功能血糖)

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cakecakecake 發表於 18-1-23 22:28
OMG 我有同樣經歷,又係突然肚痛到暈,即送去醫院,check 哂野但找不到原因
...

我就唔係暈,係feel到個身越嚟越痺,之後就抽住咁郁唔到,果時有諗過會唔會就咁c咗~

侯爵府

回覆樓主:

有次脱智慧齒後回家熨衫, 熨熨下暈咗, 而且有好多画面在腦内wind带. 我家姐坐在我身邊好驚好驚, 唔知点好. 好彩幾秒後我就醒翻.
第一次不醒人事, 原來係咁嘅!

侯爵府

kwclau 發表於 18-1-23 10:01
試過幾次,去洗手間中途,半邊頭爆痛,好似就裂開咁,但意識清醒的。出返嚟,坐低抖一陣,放鬆返就無事。幾 ...

聽過有人遇到靈體就會咁

angelacch    發表於 18-1-24 15:59

大宅

回覆樓主

試過有朝訓醒起身,對腳好痺,一落床個下即刻無晒力成個跪低左,再試又再跌,試左幾次先行到出廳,嚇死我

子爵府

芷欣mama 發表於 18-1-23 22:31
我都係第一次聽

呢個我反而聽過,因我仔細個成日氣喘入院要聞氧氣及聞藥,咁醫生建議買機在家聞藥唔得先返醫院,咁我問埋醫生使唔使買埋機聞氧氣,佢話唔建議好危險,因會較唔正確度數會中毒。

子爵府

sabun 發表於 18-1-23 07:51
我有一次在超市買完嘢,突然個身墜一墜感,好驚好驚,嚇到心跳好快,找地方定一定神,幸好平安回家。
...

我會突然斷片,時間大約一秒或更小,嗰下感覺係好似被人從後突然推一下,個人向前仆,但未跌倒個人已經番黎,識企番好。但向前仆嗰下係突發,控制唔到,眼前全黑,完全唔知發生咩事。個人企番好,望下周圍係無人,所以肯定唔係被人撞到。

醫生懷疑我有腦抽筋,已經安排遲下入院檢查,希望無事吧!

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我試過瞓覺未瞓著時,突然有從高處墮下或跌一跌的感覺

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

讀書時試過一次,行行下街突然睇嘢好矇,完全睇唔清楚眼前景象,連點行路或過馬路都睇唔到,好彩當時有同學一齊,佢陪我返屋企,差不多到屋企才逐漸睇返清楚。

水晶宮

回覆樓主:

左右兩邊肩痛,一段時間之後得左邊痛,在家少痛,出街一陣就酸痛,有時諗關唔關巴帶事?但最近又冇乜痛。

男爵府

回覆 sabun 的帖子

以前後生果陣失戀...有一晚天氣好凍,個EX突然打俾我傾左陣,但最後我聽到隔離有女仔聲,有第二個女仔同佢一齊,收線之後我個人不停抽搐,起碼抽左半粒鐘,抽到張床都搖到出聲.....之後又無事訓覺

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我陀緊細B大約6個月時,有日落咗樓下老爺奶奶嗰層諗住睇下個大B做緊咩,行到電視機前面個茶几時,突然四腳朝天,完全唔知咩事跣喺地面,但完全唔痛,地面雖然係磁磚地但係冇水冇滑好正常。。。老爺奶奶見到嚇到鼻哥窿都冇肉,兩個人睇住我正常地行路都唔明點解我會突然跣親。。。而家諗返可能係因為嗰時著咗拖鞋行,好彩冇作動,阿細B 亦係足月出世

子爵府

試過幾次個肚勁痛, 痛3-4個鐘, 痛到行唔到, 要人台我去醫院, 睇醫生話腸抽筋, 打止痛針之後無事。

返返吓工, 由手腳開始痺, 痺到上面, 講唔到野郁唔到, 嚇到係咁喊驚中風, call左白車入院, 醫生話突然呼吸太急, 吸太多氧氣引起。

啱啱生完果幾年, 成日坐底起身眼前一黑, 個人清醒, 但眼前黑哂, 慢慢好似電視機雪花檬檬地有番畫面, 3-4秒就無事。

侯爵府

好媽媽勳章

芷欣mama 發表於 18-1-23 22:05

有一次去廁所時突然個肚好痛,全身出冷汗,睇鏡見到自己面青 ...

其實俾個紙袋你,你向住個袋呼吸一陣,吸返多啲呼出嚟嘅二氧化碳氮氣嗰啲,呼吸會正常返。。。小學時我老師講嘅

男爵府

jutau 發表於 18-1-24 00:00
其實俾個紙袋你,你向住個袋呼吸一陣,吸返多啲呼出嚟嘅二氧化碳氮氣嗰啲,呼吸會正常返。。。小學時我老 ...

係咪叫換氣過度?日本漫畫nana,女主就有呢個病

男爵府

回覆樓主

有次去日本旅行浸溫泉,浸完出番黎超5舒服,個頭好脹,休息左一個鐘先慢慢回復,以為自己會有事

首頁
12345...6

尾頁

跳至