懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

回覆 kaka1021 的帖子

會教,每日有四段育嬰時間,好多隻奶粉都有,我見Illuma, Fisco, 能恩, 恩美力,雪印etc.都有。
基本上所有嘢都有提供,BB出院只需帶包被同帽仔。媽媽自己基本上所有嘢都有,M巾,沖洗瓶,網褲,床墊,鎖,束腹帶(我聽到姑娘幫我整時,話有啲醫生唔俾用住),帶自己出院衫,叉電器。

別墅

回覆樓主

走佬袋送嘅數量夠唔夠用? 有咩係要自己預備多d 去? 例如m巾, 床墊, 網褲等

別墅

回覆樓主

浸會提供之物品夠唔夠用? 洗唔洗自己再預備多d? 諗住買多包孕婦衛生巾用,有無媽媽知道浸會用邊款衛生巾? 有扣定黏貼式?

子爵府

回覆 Mrs.WongWong 的帖子

網褲得三條,如果住四五日,可以準備一兩條。床墊每次換床鋪,都會換,所以不用再準備,一定足夠。
產婦衛生巾,因為姑娘幫你換時係打孖上,會用得好快,可以準備多啲,但有朋友教我買Kotex安心熟睡褲,好用過同方便過產婦衛生巾好多,我自己穿水入院,都係換咗佢,無咁怕整污糟的士。

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 18-1-25 23:30
回覆 Mrs.WongWong 的帖子

網褲得三條,如果住四五日,可以準備一兩條。床墊每次換床鋪,都會換,所以不用 ...

我都係怕穿水坐的士會整污糟。m巾褲如何頂到我都買定先,thanks!

首頁

尾頁

跳至