親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2月15出發, 年初四返, 請問農曆新年, 夜市, 新峰 會唔會唔開, 大家交流下
住 Grand Hyatt

Day 2 - KLCC, Times Square Theme Park, 新峰肉骨茶

Day 3 - 黑風洞, National Mosque

Day 4 - Kidzania

謝謝

大宅

prettypretty818 發表於 18-1-28 16:04
2月15出發, 年初四返, 請問農曆新年, 夜市, 新峰 會唔會唔開, 大家交流下
住 Grand Hyatt

我地都會新年去,未去過唔知會唔會唔開門?JM有無租車去黑風洞?

子爵府

BNA 發表於 18-1-28 18:01
我地都會新年去,未去過唔知會唔會唔開門?JM有無租車去黑風洞?

fyi 啱啱問過新峰,15/2 開到3pm,16/2唔開

而家問緊 bk jm介紹司機,唔知佢接唔接我地去黑風洞

子爵府

司機回了, rm350 for 4 hrs. klook 就hk505 4hrs. 可能我會book klook了

wcpcelia    發表於 18-1-30 11:02

大宅

回覆樓主:

謝謝提供,請問Klook,有無得選擇用什麼語言?

子爵府

BNA 發表於 18-1-28 19:41
謝謝提供,請問Klook,有無得選擇用什麼語言?

好似無,見comment 都ok

大宅

回覆樓主:

請問樓主,知唔知边度有海鮮,一桶雞和其它推介食物在那裡可找到? 還有outlet 值得去嗎?我見佢地点近機場,想走个日先去,但攞住行李唔知点安排?謝

子爵府

回覆 BNA 的帖子

我見其他post 有jm介紹去亞羅街食一桶雞.
KL有2個outlet, 三井係近機場 https://www.mitsuioutletparkklia.com.my/

premium 就喺雲頂, 我自己鍾意premium集團, 但雲頂今次唔會去了 https://www.premiumoutlets.com.m ... ds-premium-outlets/

小心有個outlet又係叫premium喺市中心,睇comments好唔得, 應該唔同集團

大宅

我都係新年去,13-17/2,行程未安排
新年商場會close嗎?還有什麼地方會開?

子爵府

回覆 BNA 的帖子

JM, 如果有興趣掃街, 呢個幾得意, 好近KLCC, 開每晚6點, CNY未知開幾多, 我未去過
Tapak urban street dining park https://www.ilovetapak.com/

子爵府

回覆 babypigpig 的帖子

你個期都還好, 主要16號年初一, 我諗如果真係唔多有野開, 就去KLCC 同喺酒店游水

大宅

吉隆坡可以用uber或grab 叫車, 好平。
我暑假由klcc去黑風洞只係$28馬幣

prettypretty818    發表於 18-2-1 12:47
wcpcelia    發表於 18-1-30 11:07

大宅

BNA 發表於 18-1-29 03:15
請問樓主,知唔知边度有海鮮,一桶雞和其它推介食物在那裡可找到? 還有outlet 值得去嗎?我見佢地点近機場 ...

三井outlet有免費行李寄存

珍珠宮

暑假會stopover,JM如果去完有好介紹,記得分享下。已經成廿年冇去過吉隆坡

另外,有冇JM分享下,四星酒店,暑假一般什麼價位?我訂左Aloft,四人包早$800幾,平定貴?不好意思,完全冇概念,想了解下。

prettypretty818    發表於 18-2-1 12:48

大宅

prettypretty818 發表於 18-1-29 10:10
回覆 BNA 的帖子

我見其他post 有jm介紹去亞羅街食一桶雞.

pretty,多謝妳的資料,妳好勤力揾咗咁多資料,早点見到妳呢个post就好,因我已租了車,還比妳提供的貴,(emoji)過又或者我地人多,所以車費相對較高。

子爵府

回覆 BNA 的帖子

唔洗客氣, 祝你玩得開心D

大宅

poonsansan 發表於 18-1-29 11:54
三井outlet有免費行李寄存

poonsansan,多謝妳提供,請問妳有無去過呢个outlet? 值得去嗎?如果由outlet去機場交通又如何?

大宅

prettypretty818 發表於 18-2-2 11:33
回覆 BNA 的帖子

唔洗客氣, 祝你玩得開心D

多謝,妳們都玩得開心吧!預祝新年快樂

子爵府

BNA 發表於 18-2-2 12:07
多謝,妳們都玩得開心吧!預祝新年快樂

大宅

BNA 發表於 18-2-2 11:41
poonsansan,多謝妳提供,請問妳有無去過呢个outlet? 值得去嗎?如果由outlet去機場交通又如何?
...

outlet 有免費 shuttle bus 去機場, outlet不大, 人不多, 有時間都可以行下

首頁

尾頁

跳至