自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Dragonmama2012 發表於 18-2-16 14:23
荃灣分店尋日排長龍,唔知點解咁多人

因慶祝上市,通知d客有折

珍珠宮

007~sa 發表於 18-2-16 14:08
有呀 差不多所有brand都好好用
每月promotion仲平過出面買(行貨)
我facebook有250左右朋友

佢d野係幾好用,佢賣點本來就唔係「平靚正」,比起好多大brand,食水更深兼品質麻麻。
我絕對唔算係買得多,但都間中會睇佢d野。暫時偏向買synergie。

珍珠宮

大B_mama_小B 發表於 18-2-16 18:15
很多年前已有用開, 冲凉同落妝油, 現在有用佢嘅B5 gel , super serum.

我用synergie為主。知佢有款落妝油係好好,市面多數落妝油都係有化學物質,佢有款落妝油成份好好。不過我用礦物化妝品,所以冇買。
我完全唔係mimingmark fans,不過都奇怪好多人話佢食水深,我覺得佢都幾花心機去sell一個brand,賣價係正價囉,扺買就冇份,但又唔算刻意mark好貴,有某d女藝人其實做法差不多,真係會做好功課先去sell野。
我反而最反感係⋯化曬妝去拍片嗰堆,過程扮搽、甚至直頭冇搽,推介嘅內容行到唔行,但就俾曬優惠碼,呢類型就好似好多fans咁⋯

珍珠宮

nsychristy 發表於 18-2-16 21:43
佢貴過其他水貨店,因為野係佢自己source 返黎,brand 係佢自己捧紅,其他水貨店可以平係因為佢地無呢 d ...

公平講,一DD啦,同一個牌子,佢mark正價而有客路,當然係佢嘅本事,有d都唔係水貨嚟嘅,不過宣傳唔同、生意手法不同。
我都有用Jane Iredale嘅野,都係行貨,但唔係喺miming度買,根本呢個牌子大把途徑買行貨,只不過miming介紹JI支唇膏方式吸引,佢自然有自己嘅客路。
我對miming呢間店,絕不是佢fans,但更不會覺得佢食水深、反感。佢係其中一間賣化妝品、護膚品brand幾好嘅商店。如果對某d產品有興趣、而miming有介紹的話,我係會必睇、不過又未至於必買。

首頁

尾頁

跳至