少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問兩者各有什麼好處、缺點呢?

珍珠宮

beebeeiloveyou 發表於 18-2-21 09:25
請問兩者各有什麼好處、缺點呢?

乜有日間既咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

日間戴CONS..游水唔戴得...
BBQ最好都唔好戴..太熱

日間做運動..食波餅..CONS都有機會走位或飛脫...

所以我比仔仔戴夜間....
晚上瞓覺都係在家...
唔會有乜意外...

而且小朋友由細戴起...
雖然話6小時都夠...
當年講夠最少要戴8小時..
所以我仔到中三都重係10點要上床瞓
因為佢唔想第二日做四眼仔...

大宅

回覆樓主

日間戴的都係「矯視鏡」嗎?

侯爵府

月希 發表於 18-2-21 22:45
日間戴CONS..游水唔戴得...
BBQ最好都唔好戴..太熱

夜晚戴8小時,日頭可以維持幾耐?
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珊瑚宮

hellohellojenny 發表於 18-3-16 16:10
夜晚戴8小時,日頭可以維持幾耐?
我仔就全日...如果淺近視..有D可以隔日先戴CONS瞓覺...
深的...有D去到黃昏左右就要戴番眼鏡(但係如果500度..唔會戴足500...可能戴200-300咁)

侯爵府

月希 發表於 18-3-16 18:13
我仔就全日...如果淺近視..有D可以隔日先戴CONS瞓覺...
深的...有D去到黃昏左右就要戴番眼鏡(但係如果500度 ...

請問可唔可以pm ok鏡的資料給我?

我個讀緊小一已經由開學150度加深到依家學期中既250度近視。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珊瑚宮

hellohellojenny 發表於 18-3-16 22:08
請問可唔可以pm ok鏡的資料給我?

我個讀緊小一已經由開學150度加深到依家學期中既250度近視。
https://www.facebook.com/BestVisionConsultants/?hc_ref=ARRkWDzSi5d9QoSJW64wjG4yexMc-VoM5-rom8eG9OWii2IcwsZhP5A5lesdOBNV9JA

我仔係依間配....
因為樓下有佢分店...有乜事可以落樓下求救...
不過配CONS係要去佐敦的..只有果間有得配矯視CONS...
其他分店係普通眼鏡的...

價錢唔平...新配要過萬...之後每年要幾千配新CONS

首頁

尾頁

跳至