親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

無話可說 發表於 18-3-9 15:29
因為住美國村,老公話跟團行既時間短,所以改自駕!其實第一次去就自駕,我擔心
...

我第3日都住美國村。只排左潛水, 其餘時間係美國村內遊蕩
天空之城, 快樂之地

象牙宮

PCCW2319 發表於 18-3-9 15:32
我第3日都住美國村。只排左潛水, 其餘時間係美國村內遊蕩

我去5日,住頭兩日囉!原本唔自駕,住一日就算,book左一晚,而家應該又要大執位

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-9 15:09
水族館, 鳳梨公園....北部嗰邊我唔揸車去啦!所以參加一天團(日圓6000/位), 輕鬆跟團算。
...

其實點解既?反正你之後都會自駕

水晶宮

roypoon15 發表於 18-3-12 17:58
其實點解既?反正你之後都會自駕

因為第1日我地凌晨起身, 搭7點機, 狀態不適宜揸車。

第2日參加1天團, 因唔想揸咁長途車地北部及第3日會係美國村附近潛水。

天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-12 18:06
因為第1日我地凌晨起身, 搭7點機, 狀態不適宜揸車。

第2日參加1天團, 因唔想揸咁長途車地北部及第3日會係 ...

喔~明白。我都係同你一樣咁早機去呀,我有問C6怕唔怕無精神??但佢又話分別唔大⋯不過我們仲未book車,想問你參加邊間local tour呀,可給資料我參考嗎?

水晶宮

roypoon15 發表於 18-3-13 08:25
喔~明白。我都係同你一樣咁早機去呀,我有問C6怕唔怕無精神??但佢又話分別唔大⋯不過我們仲未book車, ...

https://www.klook.com/zh-HK/activity/828-hip-hop-bus-okinawa/

我報左路線 A
天空之城, 快樂之地

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-13 08:35
https://www.klook.com/zh-HK/activity/828-hip-hop-bus-okinawa/

我報左路線 A

謝謝回覆(emoji)

水晶宮

roypoon15 發表於 18-3-6 12:19
有道理(emoji)那請問monno 是單軌列車的意思嗎?謝謝!
其實北部的話需要幾多時間逗留呢?今次主要想同小 ...

水族館值得去。我參加1天團, 只有3小時係水族館, 我覺得唔夠。 1天團有遊菠蘿園。 菠蘿園, 只係坐菠蘿車遊個園。但睇到花多, 菠蘿就無乜睇到。 但菠蘿園裡面有個貝殼館。呢個我反而覺得好正。 但1天團只安排左1小時停留。如果想慢慢購物, 就覺時間比較少。或者可能我停留係貝殼館時間比較耐。

第4天行情改變左。 離開美國村後, 去左嘉手納空軍基地展望台睇軍機升降及拍照。之後去左Lazor Garden Alivila Cristea Church, 好靚。 然後去酒店check in再去酒店附近(5分鐘車程, 步行15分鐘)既殘波岬燈塔及附近景點。

如果喜歡食刺生壽司, 我推薦去“泊港魚市場”, 好正好平。

子爵府

CruBa 發表於 18-3-6 12:09
雖然係夜機返, 但一般都會建議由遠至近, 免除交通阻塞, 或其他突發意外 ( 例如最後一日還車前, 突然有輕微 ...
copy 成段文,費事第日睇唔返(2019)
雖然係夜機返, 但一般都會建議由遠至近, 免除交通阻塞, 或其他突發意外 ( 例如最後一日還車前, 突然有輕微碰撞, 搞報警 / 保險 ... 隨時搞你兩個鐘 ), 最後一日在市中心行, 搭 Mono 30 分鐘一定到, 鍾意幾時去機場都得

子爵府

傻佬....... 講我自己
我都可能會畀人屏蔽 喎

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-24 02:19

水族館值得去。我參加1天團, 只有3小時係水族館, 我覺得唔 ...

(emoji)(emoji)(emoji)我都聽過人講果度食刺身好新鮮又平

首頁

尾頁

跳至