親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

tammykam01 發表於 18-3-19 19:45
可以租這類型的車,前面兩個,中間三個,後面三個。

唔該哂

大宅

jcsuga 發表於 18-3-19 19:33
請問係咪佢話可以坐8個人,我地真係可以8個人用? 因為我地4大4小,唔想分2部車
...

有小朋友更加唔得,car seat唔止佔一個位。

大宅

tosasa 發表於 18-3-19 19:23
最多坐6人?是否因為有行李?

係呀!坐8個人,仲點放行李。

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 18-3-19 20:17
有小朋友更加唔得,car seat唔止佔一個位。

4個小朋友over6歲,係咪唔駛car seat?

大宅

馬爾泰若㬢 發表於 18-3-19 20:19
係呀!坐8個人,仲點放行李。

我見有個網可坐8人加2件行李,所以咁問,如果只係冇咁寬敞我地都ok既

大宅

jcsuga 發表於 18-3-19 20:45

Over 6 歲可以唔使car seat

大宅

jcsuga 發表於 18-3-19 20:45

超過唔使呀!

大宅

jcsuga 發表於 18-3-19 20:47
我見有個網可坐8人加2件行李,所以咁問,如果只係冇咁寬敞我地都ok既

但係8個人帶兩個喼夠唔夠放眾人行李?夠放嘅話就得,但係如果買埋嘢到時唔知夠唔夠位。
原本諗住租一架五人,一架七/八人車,不過計過好似唔夠放行李(兩個人帶一個喼,完全唔買嘢就得)先租三架。我自己一個人去沖繩都要一個喼、一個旅行袋再加一紙箱返。

水晶宮

creamcoke 發表於 18-3-8 09:34
回覆 yuensiu 的帖子

考慮租OTS的有個溫馨提示,留意車胎蓋

我今日係OTS拎車。我同租車職員一齊圍繞部車mark有乜花痕, 影照片。又醒起你講車輪蓋, 即係影抵照片。

有樣野要提大家。我老公最初以為唔需要帶香港駕駛執照。好彩我叫佢帶埋。

我去到OTS個職員問老公拎香港駕駛執照, 咁我地當然比到佢啦。

我問職員, 如果真係唔記得帶咁點。佢話如果2個駕駛者,如果只有1個有就只可以1個駕駛。如果只係1個駕駛, 就可能唔會比揸。

因為國際車牌係有效1年。但租車公司怕我們出證後, 係香港因交通意外被吊銷牌照/停牌。 個國際車牌, 就變左無用, 但佢地係唔知。 所以要求埋香港駕駛者係安全d。 因為最怕租車者係日本渣車期間發生意外, 就真係好麻煩啦。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

馬爾泰若㬢 發表於 18-3-20 02:39
但係8個人帶兩個喼夠唔夠放眾人行李?夠放嘅話就得,但係如果買埋嘢到時唔知夠唔夠位。
原本諗住租一架五 ...

我係香港機場check in托運行李排隊時, 每個人都帶1個26吋或以上既行李呢。

我見我同老公都係帶1個30吋+20吋喼......諗諗下都覺得好似帶錯左個細喼, 應該帶大喼。因為d手信係盒裝多, 好佔地方。

大宅

PCCW2319 發表於 18-3-20 22:54
我今日係OTS拎車。我同租車職員一齊圍繞部車mark有乜花痕, 影照片。又醒起你講車輪蓋, 即係影抵照片。

有 ...

謝謝分享!

大宅

回覆樓主

我八月去,都係租左OTS,不過我冇租到car seat,我囡去時仲欠2個月7歲,這情況要租car seat嗎?
我老公個國際牌聖誕時做的,仲未過期,可以用嗎?
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

用戶要求終止服務

牛年勳章

jenny623 發表於 18-5-11 14:13
我八月去,都係租左OTS,不過我冇租到car seat,我囡去時仲欠2個月7歲,這情況要租car seat嗎?
我老公個國 ...

我地無小朋友,無留意 car seat,見租車公司寫 5 歲或以下要用 car seat,6歲應該自由選擇用唔用。國際車牌有效期係一年,未過期就可以用,記得帶埋香港車牌呀!
未經許可,請勿轉載

大宅

大笨鐘 發表於 18-5-11 14:50
我地無小朋友,無留意 car seat,見租車公司寫 5 歲或以下要用 car seat,6歲應該自由選擇用唔用。國際車 ...

謝謝你回覆
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

大宅

回覆樓主

請問我在OTS租左車,選好車,到時會否不同車款架?

用戶要求終止服務

牛年勳章

jenny623 發表於 18-5-11 15:19

有分(1)指定車款,就一定係訂嘅時候揀嘅車款;同(2)指定級別,好似WB級別,就唔一定係某一車款。我訂咗 WB,無得選擇車款,夏天行李唔多,我地6 個人應該夠用。
未經許可,請勿轉載

用戶要求終止服務

牛年勳章

不如你上網搵「日本租車教學」,例如呢個,慢慢學

http://www.travelclassroom.net/2010/09/blog-post_6723.html
未經許可,請勿轉載

大宅

大笨鐘 發表於 18-5-11 16:05
有分(1)指定車款,就一定係訂嘅時候揀嘅車款;同(2)指定級別,好似WB級別,就唔一定係某一車款。我訂咗 WB ...

感謝你

大宅

會,我book咗三駕aqua,佢話冇車要等,問我地可唔可以轉note epower,佢帶咗我地去睇兩駕車分別,epower高身d,咁就照要。

大宅

大笨鐘 發表於 18-5-11 16:08
不如你上網搵「日本租車教學」,例如呢個,慢慢學

http://www.travelclassroom.net/2010/09/blog-post_67 ...

謝謝,好好扒文

首頁

尾頁

跳至