想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Mmmmmmk 發表於 18-3-25 12:13
回覆 luckibabi 的帖子

哎呀可能聽日會有驚喜呢不過我地真係唔好灰心 傷心一陣好啦~~~

謝謝JM的鼓勵啊 我灰心完了哈哈~您也要加油!別想太多啊,得閒上黎傾下日子都過得很快呀

下個cycle其實是可以接著繼續iui, 但咁岩我4月同5月都有旅行,所以一定要再等6月,加上,也有些人話休息下2-3個月再做iui是對卵巢較好,因為等佢休息完先再刺激過佢,keep 住刺激好似都唔多好架

複式洋房

Mmmmmmk 發表於 18-3-25 13:08
回覆 火火炎炎 的帖子

Hello hello :)無錯 每日睇睇大家的進展

是呀!真的不孤單! 也期待大家的好消息啊

複式洋房

Mmmmmmk 發表於 18-3-25 18:02

咁你去多點旅行都係好事!!

哈哈~好呀!承你貴言
心情愉快也是很重要
謝謝JM~! 大家都要保持愉快心情呀!

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-25 19:40
連續兩個月有得去旅行
心情愉快好事自然來

謝謝JM~~ 心情愉快好事自然來!但願如此
去埋呢個旅行應該都要專心造人計劃了 有左BB去旅行的話也是好令人擔心呢~

複式洋房

回覆樓主

今天回到Day 1 了~ 我會繼續努力的!
大家也要加油啊!

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-26 14:21
回覆 Sweetie1990 的帖子

JM 你今日點啊?
^^ 我都好想知 sweetie JM 是否有再驗了? 有再次確認了嗎?

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-26 14:19

咁準時! JM 開開心心去旅行~
DAY 28 黎報到, 所以, 上個cycle 只有27日, 早了一天~~ 應該是因為開始老化, 所以cycle開始短些
謝謝樓主的鼓勵呀!! 我會玩得開心架啦哈哈!!

好消息的話, 是希望聽到JM 您的好消息~!! 等著!!
也期待這個GROUP 其他JM 們的好消息呀!!

我也會keep住上黎update 的 HEHE

複式洋房

Sweetie1990 發表於 18-3-26 16:57

有繼續塞呀不過食野方面我都想特別諗啲咩 想食咩就食:q ...
JM 上次那個結果其實真的很鼓舞的~! 不要太擔心體溫冇咁高, 因為, 只要維持在高溫那個range已經足夠, 唔需要keep 住係高位, 無跌去正常或唔是低溫, 那麼, JM您已經有最基本的懷孕症狀了啊!!

我等著您們的開彩呀!!

複式洋房

Sweetie1990 發表於 18-3-26 17:14
我前幾日追哂你地之前講果套日劇 睇到我喊哂

我都睇晒啦哈哈,有忍到沒落下眼淚,但原來會變左出鼻水,但真係好想喊的呢!不錯看呀呢套!最後一集係有最多感動位

複式洋房

shasha1010 發表於 18-3-26 18:27

想問一下體溫高位係大約幾多度啊?

一般人應該是高於36.8 是高溫,通常是36.9-37以上;但如果本身體溫較低,那麼高溫期也比一般人低,所以是和自己做比較,要day one 開始量,就可以知道自己是否有排卵和是否有足夠長的高溫期(可知黃體素夠不夠)

溫度計最好要用專門量計算女性週期用的那個,並於早上起床前量好 (要放床邊),並要每天差不多的時間量啊

複式洋房

火火炎炎 發表於 18-3-26 17:48
回覆 Sweetie1990 的帖子

我唔敢睇你地講o個套劇... 驚自己喊到豬頭咁!!!

都係既,要保持心境愉快,做啲令自己開心的事 good good good!

複式洋房

ice_lsy 發表於 18-3-27 12:47
我已經失敗左 .......諗緊下個月仲要唔要再做多次....
雖然是失敗了~~唔好灰心呀 ^^ 我準備緊下個月自然~ 希望會得啦.. 不過自知成功率太低, 都係唔好諗咁多, planning 過完兩個月再第2次IUI
今日剛得知了老闆的老婆成功懷BB 了, 真羨慕啊
佢地都知道我失敗左... 有鼓勵我, 同我講.. "您也可以的"

嗯, 好的, 真的希望我也可以快快地懷上一個啊~ 天啊, 幫幫我pls

天啊, 也請幫幫我們這裡的JM 啊, 讓大家都快些成功!

複式洋房

Sweetie1990 發表於 18-3-29 09:46
唔係話個胸會軟 又會硬架咩 不過我好似2樣都有喎 前排好軟呢幾日好實咁 check 左啦我都無咩 ...
^^ 恭喜JM~! 祝BB 痴實您啊~ 好孕好孕! 要有信心啊!!
謝謝您帶來的好消息啊~!!

複式洋房

meimeiying 發表於 18-3-30 14:54
29/3, 第一次做完iui, 超緊張,希望成功

JM您好啊~^ _ ^ 祝您第一次iui成功!BB痴實您 JM是在哪做iui 啊?備孕多久了呢?

複式洋房

meimeiying 發表於 18-3-30 14:54
29/3, 第一次做完iui, 超緊張,希望成功

對了,請多多放鬆心情吧~早些休息 不要想太多

複式洋房

meimeiying 發表於 18-3-31 02:03

我係瑪麗做iui架,都備孕3年多了做完一直都好緊張,叫自己要冷靜d, 但好難。 ...

我都好明白!亂諗一通然後好想快啲開獎,這都是iui後過程的一部分呀 我都想瑪麗iui ar, 不過屋企唔近個邊,瑪麗好像是較好的醫院呢,而且瑪麗仲有得ivf呢

其實,爬左好多文,又或者有感覺無感覺咁,都不太同結果有關係,真的要讓心情放開些,會來的是會來的,這次若然唔中就等下個月,每天讓自己和老公都過得開心點 真的希望這次您能成功呢

我做的第一次iui也是公家醫院,也是沒小白球,下次我再做一定會問醫生有關內膜厚度和小白球等問題的 如果3次公家唔得,我應該會try 私家iui, 然後再考慮是否ivf, 考慮的同時應該會排公家ivf (after 3次iui)~~

複式洋房

回覆 Belkaka 的帖子

做IUI 其實都係增加中既機會~ 也不是真的比起自然授孕多太多的機會呢, 我覺得有做IUI 去增加機會就已經係好好呀~! 唔好灰心唔好放棄, 呢次就算唔得, 唔代表下次唔成功的呀, 反而自己心情要調整, 一邊去努力等著BB 的到來, 另一方面盡量讓自己生活快樂吧 :)

同您一樣, 都係東區第一次IUI, 第一個IUI 衰左, 呢個月靠自己,, C6都好努力, 都真的好希望成功, 但真的又不感抱太大希望.. 已準備好唔得就下個月再努力!

複式洋房

回覆 gnidnay 的帖子

有呀, 我在東區公家, 但食完排卵藥第一次返去check就知谷到幾多粒... 我都係得兩粒係大都OK 可以有機會,其餘都唔得, & 全部在左面, 右面零.... 呢個月靠自己冇mon住d 卵, 真係要靠個天了呢

首頁

尾頁

跳至