夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Karencks 發表於 18-3-18 21:06
我已經係咁好耐 差不多3年了,一切都當佢透明,而佢又掉低對仔女自己活得更精彩,咩都唔駛理,我就咩都理 ...

謝謝分享妳的經歷啊

介不介意我問吓,回顧呢三年你覺得早些爆好些,定覺得過咗呢三年都好?

子爵府

shadowrainbow 發表於 18-3-18 22:11
樓主,我試過,對住佢十幾年,跟同屋住差不多,不過最後我提出離婚。
但要有心理準備,經濟,會有負擔,同 ...

過咗十幾年都好唔容易
謝謝你的經驗之談
孩子係其中一個好大的理由,始終仲未去到太差都唔想行嗰步(當然何謂太差嗰條線係見仁見志。。。 )
都係嘅,都有配合到都儘量配合呢個諗法

子爵府

Yaobb10 發表於 18-3-18 21:12
我也開始「未離婚夫」生活,是有希望改善或爆炸好難講。見步行步。

見步行步,同活得開心,都係依家的目標

咁夫婦關係只係人生其中一part,唔係全部,我覺得

希望你都找到條適合你的路啦

男爵府

anyuser18 發表於 18-3-18 22:52
過咗十幾年都好唔容易
謝謝你的經驗之談
孩子係其中一個好大的理由,始終仲未去到太差都唔想行嗰步(當然何 ...
若果可以唔離。就諗下點樣做。畢竟,離婚係好傷既

伯爵府

anyuser18 發表於 18-3-15 12:17
大家覺得實際上work 唔 work?

自細B出世,已未離婚夫生活了,而家都快4歲,一直知佢有小衫著,平時一早出門,半夜返,假日同我哋去街,但人在心不在,细B 3歲時自爆,搬走咗,反而我仲舒服,忍夠了,但我哋仲未離。

子爵府

kiki523 發表於 18-3-19 01:54
自細B出世,已未離婚夫生活了,而家都快4歲,一直知佢有小衫著,平時一早出門,半夜返,假日同我哋去街, ...

揍小b時發生都好辛苦啊!都過咗成四年未離婚生活都唔易。有咩支持妳過到?
依家雖然都未離但佢走咗,你感覺會鬆一口氣嗎?

伯爵府

anyuser18 發表於 18-3-19 09:51
揍小b時發生都好辛苦啊!都過咗成四年未離婚生活都唔易。有咩支持妳過到?
依家雖然都未離但佢走咗,你感 ...

冇計小朋友細,有兩個,為生活,我是全職媽媽,忍!反而佢不在家我仲舒服,一向佢只放下(家用),老闆咁,早出晚龜,乜都唔理,之前小朋友病,找佢話我煩,頂!冇責任心!(家)佢好似冇份咁,而家我唔需要佢,因習慣了獨立處理事情。等小朋友大少少,有後路,走!

大宅

回覆 kiki523 的帖子

我同你 一樣,我老公又係乜都悟理,個仔好似有屎咁,行都悟行埋去架,我係全職媽媽,所有野都係我做,就算病都係咁,佢都悟理,直到最近兩年我終於患左情緒病,佢都係冇理我,我知道真係要決絕d,早走早著,而家正在舖排緊

伯爵府

sugizo828 發表於 18-3-20 01:53
回覆 kiki523 的帖子

我同你 一樣,我老公又係乜都悟理,個仔好似有屎咁,行都悟行埋去架,我係全職媽媽, ...

小朋友多大?有咩決定?

首頁

尾頁

跳至