自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

係咪走鬼?以前聽過有d幼稚園收生超額,當有教育局嘅人黎查就會走鬼,由老師帶d學生周圍行下,查完就返學校。。不過唔會日日都有人黎查掛?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

anniellm 發表於 18-3-21 19:44
會不會係樓主誇大咗?
只是呢幾日係咁,因要每班分批?

誇大啦

你係家長都會對學校日日帶小朋友出去商場有疑問

男爵府

回覆樓主:

其實一間幼稚園有 N 去到 K3
平均每班 20-30 人
總共 4 班 都差不多100-120人
每次每個活動出去帶 10 個學生 , 都要分 10-12日進行

學校在商場內即是無足夠活動空間俾小朋友做大肌活動,咁可能要經常外出進行體能活動 (所以會唔會係通過商場先去到球場 ?) 體能活動可能一星期都 2-3次啦 x 10-12批同學喎
>>逛超市
>>逛商場
>>其他戶外學習活動等。。。x 10-12 批同學輪住做

小朋友唱住歌行,一個跟一個係佢地慣性排隊唱歌 ,方便跟住老師行既方向 ,怕走散 ,好多幼稚園都咁做

樓主提到佢地唱歌、打招呼& 行商場都咁滋擾市民 ,點解保安又唔出聲 ???
而你又話天恩已經特別多保安呀喇喎 ???佢地唔做野 ? 樓主咁有無去投訴 d 保安 ??? 呢樣緊要 d 喎 。。。只要你投訴左保安去做野你咪唔使咁勞氣囉 !

仲有天恩咁多保安竟然日間出入都仲有安全問題 ??? 使唔使再同房署或區議員投訴一下 ???

男爵府

回覆樓主:

如果我食早餐時見到一班小朋友唱住歌嚟同我講"早晨",我會好開心咁回應佢囉~
放鬆D啦香港人

首頁

尾頁

跳至