自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

我得一個女... 第時比唔比禮金我無所謂..
養大個女唔通通就係為禮金咩..
我女而家一歲.. 我已經買定樓..
第時萬一佢老公無本事.. 起碼佢都有地方住唔駛同未來奶奶住..

珍珠宮

HLDMaMa 發表於 18-3-24 23:50
你買咗一間屋自己住,再買多一間俾個女,你好有錢,好多人排隊做你女婿。
...

咁又未供完既.. 仲有排供.. 希望阿女結婚之前供得完啦..
到時睇情況... 最好梗係 d 後生自己搞得掂...
萬一搞唔掂.. 起碼唔駛同奶奶住先..
我自己婚後都同奶奶住左好年.. 見過鬼都怕黑啦..
唔想阿女行我既舊路..

珍珠宮

nsychristy 發表於 18-3-25 00:14
佢呢 d 講兩套做三套,人地唔識 handle 佢

好難有個識做新抱架喎

Agree... 人與人之間既相處係雙向既..
佢未娶新抱已經講到咁無情...
睇怕佢都幾難有個好新抱..
(不過呢 d 都係人地既家事... 佢個仔覺得無問題咪得 lor)

珍珠宮

Candywong61 發表於 18-3-25 00:30
真係好笑(emoji)吾送金扼就係無情,咁你新抱又會比的咩奶奶呢?結婚吾係希望有個好老公。而係希望有金有禮 ...

真係無言.......

珍珠宮

good_pig 發表於 18-3-25 00:33
其實望阿女有本事,自己攪得掂

呢個當然希望係咁啦....

珍珠宮

家文 發表於 18-3-25 02:02
你前99同我99好似
我結婚無擺酒(唔係錢問題,係我同c6都怕煩又唔 ...

我諗起我地結婚時.. 咩都係我c6出... 完全無要過99既錢...
但99勁多要求... 本來想簡單搞.. 但99話一定要擺酒... 諗住簡單係酒樓擺就算... 但99話要排場.. 一定要酒店.. 咩都要grand咩都要豪華... 呢個婚禮最後埋單 50萬.. 就係為左99既面子...
6299 本身無樓.. 一直都租樓住...
我地買左自住樓.. 再買多間比佢地住(呢間本來第時想比個女.. 不過阿女仲細.. 而家比6299住).. 全部我地自己搞掂..
我99根本就理財不善又大洗.. 日日行街 shopping 打牌.. 都唔會話諗下儲下錢買樓...

首頁

尾頁

跳至