親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

啱啱收email話喺泰國兩者會combine! 不過原來grab已經有實時睇到司機喺邊, 同埋通話! 咁就

子爵府

虎到金來勳章

grab係唔係要有泰國電話號碼先用到?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

傻蛋蛋 發表於 18-3-27 09:58
grab係唔係要有泰國電話號碼先用到?

係呀~
放下自在

男爵府

回覆樓主:

請問Uber 可否改用現金付款?在香港我用信用卡,但在外地感覺現金安全d

象牙宮

PSCHUNG2009 發表於 18-3-29 12:49
請問Uber 係咪一定要信用卡俾錢?

唔係!有cash揀
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-3-29 12:50
唔係!有cash揀

我去”付款設定”, 只可新增其他信用卡或PayPal
請問點樣揀現金呢?

象牙宮

PSCHUNG2009 發表於 18-3-29 12:55
我去”付款設定”, 只可新增其他信用卡或PayPal
請問點樣揀現金呢?

要喺外地先有cash揀!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-3-29 12:59
要喺外地先有cash揀!

哦,原來係咁,唔該曬

子爵府

cattz288 發表於 18-3-27 10:02
係呀~

原來grab call車一定要有泰國電話號碼先call到車架咁請問我係香港買去泰國用既上網電話卡咪唔得囉?

象牙宮

noodleball 發表於 18-4-4 17:59
原來grab call車一定要有泰國電話號碼先call到車架咁請問我係香港買去泰國用既上網電話卡咪唔 ...

之前要架, 因為grab app無得通話! 不過佢近排同uber合拼左, uber app就有得通話既! 所以我唔肯定仲需唔需要喇
香港買有d包通話架喎!

子爵府

cattz288 發表於 18-4-4 18:30

之前要架, 因為grab app無得通話! 不過佢近排同uber合拼左, ...

咁即係我dl 泰國Uber app用,唔需要用呢個app就得嗎?唔該曬!

象牙宮

noodleball 發表於 18-4-4 20:30
咁即係我dl 泰國Uber app用,唔需要用呢個app就得嗎?唔該曬!

唔係!之前收email話係轉晒去用grab app! 不過香港無grab所以睇唔到仲需唔需要電話tel登入!
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 18-4-4 20:36
唔係!之前收email話係轉晒去用grab app! 不過香港無grab所以睇唔到仲需唔需要電話tel登入!
...

唔該你!

子爵府

回覆樓主:

grab真心推介好好用,好方便。
我call grab car, 其實價錢差好少,私家車舒服d

象牙宮

sandypink 發表於 18-4-5 02:05
grab真心推介好好用,好方便。
我call grab car, 其實價錢差好少,私家車舒服d
...

請問現在新app有無得聯絡司機? 即係仲需要入手提號碼嗎?
放下自在

水晶宮

畀面勳章

cattz288 發表於 18-4-5 07:55
請問現在新app有無得聯絡司機? 即係仲需要入手提號碼嗎?
要入手提電話,啱啱回來,我唔知佢地combine 左,uber 同grab 我都有用。Grab 到左見唔到我有call 我。

象牙宮

tanping 發表於 18-4-5 14:57
要入手提電話,啱啱回來,我唔知佢地combine 左,uber 同grab 我都有用。Grab 到左見唔到我有call 我。 ...

4月8號開始正式combine! 今日又收到uber reminder叫我裝返grab app
放下自在

侯爵府

夏天玩到顛

Grab app係華欣用到嗎?如果之前喺越南用過,係咪唔需要有泰國電話開通?

象牙宮

shirleyng817 發表於 18-4-6 09:29
Grab app係華欣用到嗎?如果之前喺越南用過,係咪唔需要有泰國電話開通?

我未去過華, 應該用到! 需要泰電話no咭!

大宅

回覆 cattz288 的帖子

身在曼谷,grab 不需當地電話。成功一次grab 非常好,但在繁忙取消了二次,因周圍都塞車,冇車接order或要成30mins 才到。最好是非忙時間

首頁

尾頁

跳至