夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為朋友無acct, 所以代出post:

我老公呢幾個月同一個女人傾得好埋,之前佢地應該有一齊返大陸,起碼每星期都有一次,早兩個月佢成日 對住電話,我望到係同一人,佢地有講電話,但 聽落好似工事,有時細聲講,有時大聲講 ,我有日睇到佢地whatsapp有啲瞹眛,但老公話野,只係工作上有來往,佢地幾多內容,我嘈完之後佢收斂左,夜晚無再講電話, 我問過佢啲同事,原來個女人成日都嚟搵佢去食飯,已知佢都係有家庭,但佢同事話覺得佢兩個有啲野,我去問過塔羅牌,係話暫時無野,但我老公傾慕個女人嘅辦事能力
我同佢關係唔係太好,但我好愛佢,究竟可以點做

瑪瑙宮

你兩個關係點唔好法?

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

攪掂‘內憂’先,即本身和老公的問題,否則就算今次解決咗這個‘外患’, 難保下次’外患‘會否再出現

男爵府

FennieMan 發表於 18-3-31 12:49
攪掂‘內憂’先,即本身和老公的問題,否則就算今次解決咗這個‘外患’, 難保下次’外患‘會否再出現
...

唔好意思,貼錯左。

男爵府

thinkbefore 發表於 18-3-31 12:17

我老公呢幾個月同一個女人傾得好埋,之前佢地應該有一齊返大陸,起碼每星 ...

做好自己先,關系點樣唔好?成日為小事嘈?有冇小朋友?為小朋友既事嘈?無論點,兩個都要平心靜氣坐低慢慢商量、討論,純講家庭事,處理好先,外面女人既事,一隻字都唔好提,因為冇幫助。

複式洋房

亮燈 發表於 18-3-31 12:58
做好自己先,關系點樣唔好?成日為小事嘈?有冇小朋友?為小朋友既事嘈?無論點,兩個都要平心靜氣坐低慢 ...

我係ftm湊兩個,佢工作好忙,有時我問佢攞錢想畀啲外家,佢就不滿

佢覺得我懶,無學識,所以我好怕遇到欣賞嘅女人會唔要我,有時覺得我只係小朋友嘅媽咪

工作上佢大壓力但幫唔到佢,那個女人係幫到佢,我知佢搵錢都係為家,但我無能為力,占卜話嗰個女人事業上好幫到佢,算係佢貴人,我唔知鬥唔鬥得過佢,我已經盡量畀個家嘅環境畀佢,但唔夠, 講嚟講去都係為錢

翡翠宮

回覆樓主:

吾好做 ftm, 有乜事你都有獨立能力
係為你自己

男爵府

thinkbefore 發表於 18-3-31 13:26
我係ftm湊兩個,佢工作好忙,有時我問佢攞錢想畀啲外家,佢就不滿

佢覺得我懶,無學識,所以我好怕遇到欣 ...

其實結婚之前已經知你情況,無論高學歷或低學識都好,咁點解佢又會娶你呢?
另外,占卜既野,你可以參考下,唔好盡信,如果佢話你地會玩完、離婚,咁你又會點呢?所以要信自己,做好自己,問心無愧就得。

複式洋房

mini1204 發表於 18-3-31 13:38
吾好做 ftm, 有乜事你都有獨立能力
係為你自己

佢大男人, 唔畀我做野,我又學識少,要湊兩個

男人係咪都鍾意啲工作能力高嘅女人?

珍珠宮

個男人扮“大男人”,根本就是小男人,小家,唔比老婆出去做野,問佢攞錢比外家又不滿,個女人無尊嚴,點生活落去,分分鐘個女人每個月要追先有家用

瑪瑙宮

做野可以有人唔比? 唔比就佢孭晒條數唔好多野講, 又唔係?

細路大番全日去做下 part time , 靠男人唔穩陣. 諗佢同條女點, 不如諗下第時你無左佢你點生活.

翡翠宮

thinkbefore 發表於 18-3-31 13:45

幾十歲人,點“吾比“你做?
男人鍾意乜女人我無研究,勸你亦無謂哂時間研究
而家最緊要盡快令自己獨立

珍珠宮

回覆樓主

女人的直覺好準,根本唔駛問咩塔羅牌。

男爵府

唔一定,純粹個人喜好。

大宅

BK Milk勳章

鐘意工作能力高既女人就可以有外遇????
周街都工作能力高既女人喎。
唔好玩啦,係唔鐘意你就真既,鐘唔鐘意工作能力高既就唔知喇。
咁我閒鑽研呢d無聊問題,倒不如諗諗自己將來啦。
連比錢你比外家都有說話聽,呢個男人有咩資格「唔比」你出來做野呀,你安心做ftm咪繼續做囉,但男人變起上黎,真係連多個錢都唔會捨得使係你身上

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

thinkbefore 發表於 18-3-31 12:17

我老公呢幾個月同一個女人傾得好埋,之前佢地應該有一齊返大陸,起碼每星 ...

雖然結左婚,但女人都系靠自己賺錢使,先有安全感,除非老公賺好多,而又願意養埋我外家

禁止訪問

琥珀宮

thinkbefore 發表於 18-3-31 13:26

佢覺得我懶,無學識,所以我好怕遇到欣 ...
好簡單,快快脆出返嚟做嘢,你老公傾慕有工作能力的女人,好明顯就骨子裡睇不起FTM,你問佢攞錢俾外家又要睇面色,不如出返來做嘢,起碼唔駛俾人睇唔起先,又唔駛用個錢都睇人面色,千祈唔好話要照顧小朋友,老實如果同老公關係唔好小朋友感受到的,咁樣小朋友都唔會開心,如果小朋友太細又真係搵唔到人幫手湊,做住PT先都好,反正唔好同職場脫節太久,否則後悔已晚,將來小朋友大哂有自己家庭,同你到老係你老公不是小朋友

首頁

尾頁

跳至