懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

efren 發表於 18-4-24 09:42
(emoji)(emoji)‍♀️ 我真係極怕痛又唔想下面撕列所以想搵個手勢好的醫生私家開刀
利申:第一胎
...

最怕係如果想順產,但轉頭又要開刀變咗食全餐,咁不如一早諗開刀

大宅

Steveva 發表於 18-4-25 00:54
最怕係如果想順產,但轉頭又要開刀變咗食全餐,咁不如一早諗開刀

無錯! 開刀最緊要搵個手勢好

侯爵府

瞓得好勳章

kmbb519 發表於 18-4-24 10:18
我同你一樣, 唔想承受果幾十個鐘的失哂理智的痛, 同埋接受唔到剪剪 所以一定揀開刀

我 ...

yes,接受唔到真係開刀啦,
我第1胎痛左4x個鍾,再緊急開刀,
第2胎順產,我產後痛重痛過陣痛,足足下面痛左一個月
呢家第3胎,我揀開刀啦…不過自己都有dd問題,所以醫生都建議開刀

大宅

sasa0516 發表於 18-4-25 09:45
第2胎順產,我產後痛重痛過陣痛,足足下面痛 ...

請問你搵邊個醫生開刀?手勢好嗎?即你傷口幾時唔痛埋得好唔好? 上網爬文話開刀會影響子宮講到好驚,是不是真?但我仍然選開刀

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

sasa0516 發表於 18-4-25 09:45
第2胎順產,我產後痛重痛過陣痛,足足下面痛 ...
食全餐真係最慘 最慘係你生之前完全無得預計你順唔順到, 痛完咁耐先黎開刀就真係無陰功
點解順產之後會痛咁耐呢, 因為宮縮... 定因為傷口?
大事化小, 小事化毛.........

洋房

回覆樓主:

我8月13號係威記開刀

複式洋房

回覆樓主

我都唸緊開刀,開刀係咪要自己擇日 ? 我仲 1516 唔知擇咩醫生好

侯爵府

瞓得好勳章

efren 發表於 18-4-25 10:34
請問你搵邊個醫生開刀?手勢好嗎?即你傷口幾時唔痛埋得好唔好? 上網爬文話開刀會影響子宮講到好驚,是不 ...

我係政府生,重要打直開,傷口會比打橫長

侯爵府

瞓得好勳章

kmbb519 發表於 18-4-25 10:49
食全餐真係最慘 最慘係你生之前完全無得預計你順唔順到, 痛完咁耐先黎開刀就真係無陰功
點解順 ...

下面傷口好痛,食唔到,訓唔到,重點係坐唔到,連用水泡都坐唔到
自從剪過之後,我每次黎m下面剪左個到都好痺痛 ,又墜住,我好後悔順產
咁當然,唔係人人都似我,可能我只係個別,但我都唔想再咁

侯爵府

瞓得好勳章

kmbb519 發表於 18-4-25 10:49
點解順 ...

下面傷口好痛,食唔到,訓唔到,重點係坐唔到,連用水泡都坐唔到
自從剪過之後,我每次黎m下面剪左個到都好痺痛 ,又墜住,我好後悔順產
咁當然,唔係人人都似我,可能我只係個別,但我都唔想再咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

sasa0516 發表於 18-4-25 14:51
自從剪過之後,我每次黎m下面剪左個到都 ...
嘩, 好慘喎 可能係你個醫生剪 / 聯果時處理得唔好呀..... 因為我聽好多人講 順產應該係快好返過開刀好多架, 你真係唔好彩
下次一定開刀啦

珍珠宮

Pizzalau 發表於 18-4-25 13:28
我都唸緊開刀,開刀係咪要自己擇日 ? 我仲 1516 唔知擇咩醫生好
如果你唔迷信, 醫生會比日子你揀架, 唔駛自己擇日....
你幾多週? 揀左醫院再揀醫生

男爵府

回覆樓主:

我第一胎全餐,陣痛真係會痛到痴哂線,
現在第二胎,都會擇開刀,開刀雖然係痛,但唔會痛到失哂理智

複式洋房

kmbb519 發表於 18-4-25 15:09
如果你唔迷信, 醫生會比日子你揀架, 唔駛自己擇日....
你幾多週? 揀左醫院再揀醫生
...

我唸住睇佐心目中二位醫生後先才決定。我怕家人會想擇日。所以我唸比他們決定比較好

侯爵府

瞓得好勳章

kmbb519 發表於 18-4-25 15:05
嘩, 好慘喎 可能係你個醫生剪 / 聯果時處理得唔好呀..... 因為我聽好多人講 順產應該係快好返過開 ...

打直開都好痛嫁,諗起都驚驚
但最少坐到

珍珠宮

香蕉煎餅 發表於 18-4-25 15:22
我第一胎全餐,陣痛真係會痛到痴哂線,
現在第二胎,都會擇開刀,開刀雖然係痛,但唔會痛到失哂理智
...
我記得我幾年前胃潰漡入醫院, 因為政府, 唔肯同我打止痛針!! 我痛到典床典席, 我老公話我好似d 人生仔咁, 我全晚痛到喺度叫 但我估計, 生仔應該再痛多十幾倍 簡直不敢想象

大宅

總之點都係勁痛,做女人真慘,唸起都想喊,真係好驚生果日呀

珍珠宮

sasa0516 發表於 18-4-25 15:42
打直開都好痛嫁,諗起都驚驚
但最少坐到
但係政府要有問題先可以開刀, 無得揀 所以唯有去私家

珍珠宮

efren 發表於 18-4-25 16:31
總之點都係勁痛,做女人真慘,唸起都想喊,真係好驚生果日呀
唔好諗咁多啦, 心情唔好會影響bb 架, 放鬆 d, 開刀真係唔痛, 唔駛驚

複式洋房

回覆樓主

上一胎開刀,本來今次都想試順產。但諗諗吓,算啦,最少可以控制到d嘢。
不過今次34週中都未掉頭,醫生都叫我預開刀。

首頁

尾頁

跳至