夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我和我老公差不多九年(由拍拖到現在九年)早幾年為他生了一個兒子,之後他既態度對我越來越冷淡,由每日幾個電話變成每日一個whatsapp,但每一次叮他,他總是說我阻x住他,咪x煩他,放工回家,他就開囗鬧我,不執屋,指指點點叫我做哩樣那樣,我不能說話,因為我一開口,他就叫我不用煩他,我唔開心,喊,他見到只有回房睡覺,我有病,做手術,他用工作做籍口不能陪我,相反,陪其他人或自己車壞,便立刻可以不用上班,有時候我真的覺得自己衰過一個臭四,衰過一隻狗,當我發現他手機whatsapp跟他公司的女同事對話多麼溫柔,主動關心,支持,還立即找她陪她,我真的很不甘心,我問他,他卻話我錯,我不能吃醋,只有他有事要求我做才主動找我,當我完成他吩附的事,我不能再打電話給他,兒子未到一歲,他曾經打我,捉住我頭髪趕我走,甚至每次鬧交都跟我說同一翻話,「你唔鍾意,就走!」我為左個家,我忍,但是時間內了,我開始明他不會明白我既感受,更不會明白我為何留在他身邊咁內,他只有一次激過一次地刺激我既忍耐,我忍了咁多年,付出了時間,青春,我以為會感動他,結果我連他一句問候我支持我關心我的說話都冇,相反其他人,他卻主動安慰,我以為有個家,大家會亙相安慰支持,原來我錯,我以為有問題,只要大家心平氣坐在一起聊,但我還沒開囗,他情願睡覺也不和我說,我不知道我可以如何去維繫這段感情,我要做的都做哂,但是他對我只有煩惱,阻住他,我是否應該離開?有時我真的好羨慕他可以做自己喜歡的事,我也好想可以跟他一樣自由自在,更加唔使再忍,再受苦!

翡翠宮

回覆樓主:

忍乜鬼
有手有腳

複式洋房

mini1204 發表於 18-5-5 06:31
忍乜鬼
有手有腳

其實種種現象他系咪已經唔愛我了?

翡翠宮

joey121327 發表於 18-5-5 06:33

“他曾經打我,捉住我頭髪趕我走“

我吾知呢D係乜Q愛

大宅

joey121327 發表於 18-5-5 05:40
我和我老公差不多九年(由拍拖到現在九年)早幾年為他生了一個兒子,之後他既態度對我越來越冷淡,由每日幾 ...

咁點解你重要留係度督眼督鼻?你吾好跟我說為了個仔!你有冇工作又冇外家支持?好好為自己打算冇人幫到你?你有冇聽過寧願食開眉粥也不吃愁眉飯?

複式洋房

stella^^ 發表於 18-5-5 06:36
咁點解你重要留係度督眼督鼻?你吾好跟我說為了個仔!你有冇工作又冇外家支持?好好為自己打算冇人幫到你 ...

除左個家,我仍然對佢有希望,我系咪好蠢?

大宅

joey121327 發表於 18-5-5 06:38

咁你繼續等人回心轉意?我都吾知點安慰你無言!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

男爵府

佢一打你,你就應該報警。
佢絕對係有心要你走,你仲唔明?何必繼續受苦呢?做自己喜歡的事吧!呢個世界冇話邊個冇左邊個唔掂既!冇左呢個,仲有成個森林俾你揀,何必咁難為自己呢?唔通你享受被精神虐待?重新做人啦!包你開心過以前。

大宅

好媽媽勳章

我只知道,佢可以唔愛你但唔可以郁郁手打你。連你自己都唔識愛自己仲有邊個識愛你?

伯爵府

亮燈 發表於 18-5-5 09:03
佢絕對係有心要你走,你仲唔明?何必繼續受苦呢?做自己喜歡的事吧!呢個世界冇 ...

講得好啱,出手打就報警,然後攪埋離婚順勢攞埋個仔嘅撫養權。佢跟本想逼你無條件情況下自己離開,佢就成為大贏家!

男爵府

kl1 發表於 18-5-5 10:41
講得好啱,出手打就報警,然後攪埋離婚順勢攞埋個仔嘅撫養權。佢跟本想逼你無條件情況下自己離開,佢就成 ...

全中

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

joey121327 發表於 18-5-5 05:40
我和我老公差不多九年(由拍拖到現在九年)早幾年為他生了一個兒子,之後他既態度對我越來越冷淡,由每日幾 ...
結局..........只得一個,你最好自己靜靜地蓄起的錢,做後援.

瑪瑙宮

佢愛唔愛你你重要問? 打你喎? 對佢重可以有乜祈望?

不過, 軟弱的人只會响度問黎問去又唔聽答案, 逃避現實.

侯爵府

亮燈 發表於 18-5-5 09:03
佢絕對係有心要你走,你仲唔明?何必繼續受苦呢?做自己喜歡的事吧!呢個世界冇 ...

同意

子爵府

joey121327 發表於 18-5-5 06:33

好明顯唔愛了

複式洋房

回覆樓主

如果一出手, 一定唔會忍, 雖然我明白乜叫做家家有本難唸的經, 但如果出得手, 你真係要諗清楚

伯爵府

回覆樓主:

你唔會期望呢度啲人答你,佢仲愛你,然之後要你繼續留喺佢身邊下嘛

禁止訪問

男爵府

樓主,你可能只係冇勇氣改變,而唔係對你C6留戀

首頁

尾頁

跳至