婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我有一個有病的99, 基本上係要同佢住到死個日, 佢而家都係勉強照顧到自己, 基本上除左佢個仔返工無計之外, 其他時間佢個仔都會陪佢非常關心佢,!
可能因為佢有病,(可能經歷過生死邊緣), 99而家比之前更加戀子, 咩都要個仔呢樣個樣, 咁當然呀, 另一半都係裙腳的!
其實我好唔想同佢住, 每日都唔開心, 覺得自己似工人同外人, 但呢個case又無方法搬走! 我無小朋友都唔敢同呢個男人生,
唔知仲值唔值得行落去....

別墅

回覆樓主

但奶奶對你點先?
如果你奶奶身體甘,你老公一定好就佢

別墅

回覆 kayingg 的帖子

麻麻, 我唔想同佢住佢知道, 但表面無咩, 但無感情可言, 一問一答, 一日幾句我多數係房, 但我成日比另一半投訴我唔同佢呀媽溝通,係個到好唔開心好大壓力!
佢呀媽係個d要個仔陪到佢百年歸老那一種!

係超級就佢, 99話咩就咩, 唔會say no, 就算犧牲我都會就佢!

子爵府

回覆樓主:

你點呻都冇用,離婚啦,放生自己。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

離婚又絕左D
但99都唔擺得幾多年啦...
不如兩公婆傾下....一個月找一日...一個平衡點俾你..
拍下拖又好.... .兩個人RELAX都好.....

好多老了....持老賣老....
不過佢有病....算啦.......

大宅

奶茶走甜 發表於 18-5-8 12:06
回覆 kayingg 的帖子

麻麻, 我唔想同佢住佢知道, 但表面無咩, 但無感情可言, 一問一答, 一日幾句我多數係 ...

睇你打字行裏,當然正常女人睇都覺冇希望叫你分開啦,但外人點知晚上你c6對你又可另一番景象,先令你留到今時今日呢?

公爵府

回覆樓主:

99只係幾年貨仔Je ? 最主要係你C6點樣對你je ?

珍珠宮

回覆樓主

你99本身為人點先?對你好差?

子爵府

回覆樓主

請個工人,如果老公好既就撐落去
自己個阿媽就唔得,陪佢對佢好好正常,都冇幾多年啦

男爵府

奶茶走甜 發表於 18-5-8 12:00
我有一個有病的99, 基本上係要同佢住到死個日, 佢而家都係勉強照顧到自己, 基本上除左佢個仔返工無計之外, ...

你嫁比你老公果陣99已經係咁? 如果係。咁你真係無諗清楚先嫁。
如果而家未有小朋友, 而自已又後生, 快啲搵過個。
又或者等, 等你99百年之後.. 你就有好日子過.. 但呢啲野話唔埋, 可能幾年, 可能十年八年...可能佢偏偏活到90幾歲。你自已諗清楚。

已刪除用户

回覆樓主:

別墅

回覆 藍尾巴 的帖子

翡翠宮

我有一個有病的99, 基本上係要同佢住到死個日, 佢而家都係勉強照顧到自己, 基本上除左佢個仔返工無計之外, ...

有想过離婚嗎?生BB有冇共識?

子爵府

講到底 你有手有腳 走咗去 就唔使做免費工人囉

珍珠宮

回覆樓主:

你99幾歲?我覺得無小朋友就最好解決,講真,點知要等幾多年,真心絕望啦~

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

樓主,你都呻幾次啦,呻可以,但真係呻架咋,你無心解決咁一定解唔到。我只可以講,我係你,我會離婚,自己過。我記得你話離婚無屋住嘛,由我想離個下開始,我就會部處自己後路。

伯爵府

回覆樓主:

樓主已經呻左好多次……相信呻多幾十次應該慣

伯爵府

hhz 發表於 18-5-8 20:48
樓主,你都呻幾次啦,呻可以,但真係呻架咋,你無心解決咁一定解唔到。我只可以講,我係你,我會離婚,自己 ...

人地都無話想離,人地只想呻,步咩署啫

子爵府

回覆樓主:

咁視乎你自己想唔想要小朋友,你年紀幾大,始終高齡產婦對自己和小孩都唔好,計計數,睇睇仲有幾多盼望。

你先生知唔知你為咗有病99同佢咁媽寶而唔敢生?

大宅

回覆樓主

你話你多數喺房,即係你唔使返工,所以要成日同99留喺屋企?咁點解你會唔返工呢?既然你係唔想做負責照顧你99的人,咁你會唔會考慮下去搵份工返下呢?咁咪可以離開間屋唔使俾人當係老馮咁要照顧人地個阿媽,就算只係得最低工資都要返,放工人地個仔未返就唔會返去住,我同我62同住的時候,我都係放工點都一定要喺樓下商場等到老公放工先會上樓,表明態度我係唔想同佢住架啦,有時老公OT到商場關門都未走,我又會喊住打俾老公問佢返未,俾佢知道我仲等緊,等佢內疚下(一諗到嫁咗之後點解會連可以回的家也沒有,就可以一秒落涙了)男人天生有保護弱者的心態,而家你99一句我有病已經完勝了,所以唔好同佢硬鬥硬,要攻心,要表現得弱過你99,為咗成就佢做孝子已經好屈就了(呢個都係事實吖)咁男人先會發現原來個老婆都係需要佢照顧的

首頁

尾頁

跳至