親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

老公想去咪陪佢去囉,沖繩啱一家大細去多D。我上次去完中哂伏,悶到9彩,又唔好食,又唔好玩,又唔好買,未試過去旅行去到第二日已想返HK……。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

siuba 發表於 18-5-27 09:53
老公想去咪陪佢去囉,沖繩啱一家大細去多D。我上次去完中哂伏,悶到9彩,又唔好食,又唔好玩,又唔好買,未 ...

根本不同玩法,出外島不可或缺

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

siuba 發表於 18-5-27 09:53
老公想去咪陪佢去囉,沖繩啱一家大細去多D。我上次去完中哂伏,悶到9彩,又唔好食,又唔好玩,又唔好買,未 ...
咁慘??點唔好食同玩法?
我見佢D烤肉好正喎...
重有雪糕同有D甜品..我都想試

不過就係冇D好吸引...一睇旅遊書就好有興趣一定要睇既景點姐...
又唔係完全冇景點可以去睇...
我重期望去到有驚喜

子爵府

月希 發表於 18-5-27 12:46
咁慘??點唔好食同玩法?
我見佢D烤肉好正喎...
重有雪糕同有D甜品..我都想試

總之睇人D旅遊blog就好似好正好好食,但我就覺得不外如事囉,唔難食,但唔會係D人吹捧到咁正,或者係我期望過高啫……。

我已經係做好哂工課,睇咗唔少旅遊blog,總括哂話好玩,好食,必玩,必食再加哂入自己行程內,但我去到覺得好悶……。

感覺一家大細,有細路,剛拍拖嘅人啱去D。不過,未去過,我都會去,去咗就唔會再去咁囉。

珊瑚宮

siuba 發表於 18-5-27 13:30
總之睇人D旅遊blog就好似好正好好食,但我就覺得不外如事囉,唔難食,但唔會係D人吹捧到咁正,或者係我期 ...
我明....我都有睇旅遊BLOG..YOUTUBE片...樣樣都好似好正咁...但我有D睇片..都覺得...咪咁上下....去到真係唔知乜環境..
但未去過...點都係想去下既

子爵府

月希 發表於 18-5-24 19:43
同埋...得2個大人..自駕遊係咪必要呢?
我睇書話單軌車好似都好方便咁..
但睇地圖又覺得沖繩都唔細...

沖繩好似日本鄉下,景靓,舒服,想shopping冲繩唔係好地方,沖繩最多Aeon, 應去東京,大阪!

沖繩hea地方!

大宅

cat_hellobb 發表於 18-5-27 14:50
沖繩好似日本鄉下,景靓,舒服,想shopping冲繩唔係好地方,沖繩最多Aeon, 應去東京,大阪!

沖繩hea地方 ...

其實要睇心情,我月中剛去完,覺得ok.租間近沙灘酒店,朝朝食完早餐去沙灘hea游個水,沙灘沙比香港粗,但清潔,少人,只有幾pair,水清,游出幾十米就有珊瑚,唔洗浮潛工具到見到好多魚,。之後日日駕車去不同漁市場午餐,又平又新鮮,再hea遊附近景點,有唔少古蹟有興趣可以睇下。那霸行吓,美國村又行下,外,輕輕鬆鬆又一日,晚餐可以食烤肉,又可以食拉麵,西餐都ok.甜品就一般,心情好乜都好味。夜晚買D本地酒飲下又一晚。其实我覺得幾正,自駕好方便,D人好忍讓,只係晚上比較少街燈。

大宅

回覆 月希 的帖子

我自己覺得去沖繩自駕最正......因為Monorail只去到那霸/首里地區,想玩上北部就要搭巴士.....我自己就寧願租車。
至於必去ge地方....真係好睇個人興趣..........又或者你本身諗住點玩法....如hea玩,搵間正resort渡假都唔錯!

呢個地方我同老公都去過2次,第一次去覺得好正好舒服,第二次已經覺得悶,直至而家有小朋友又開始激起返對呢個地方ge興趣,因為又有不一樣ge玩法 <3 <3 所以準備去第3次! XDD

btw,,如夏天去,沖繩某些沙灘是可以玩煙花哦!! ^^

珊瑚宮

hil_hy_c211 發表於 18-5-28 10:25
回覆 月希 的帖子

我自己覺得去沖繩自駕最正......因為Monorail只去到那霸/首里地區,想玩上北部就要搭巴 ...

我已book左機票酒店囉
依家頭4日係恩納,以上
跟住3日係那霸

水晶宮

月希 發表於 18-5-28 11:57
依家頭4日係恩納,以上
跟住3日係那霸

沖繩夜上d路好黑, 有d路會比較窄, 要小心。

呢張係我係南部酒店check in 後, 大約7點揸車出外搵食, 路面情況。
天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

PCCW2319 發表於 18-5-28 17:07
沖繩夜上d路好黑, 有d路會比較窄, 要小心。

呢張係我係南部酒店check in 後, 大約7點揸車出外搵食, 路面 ...
又真係幾黑喎...不過我夏天去..應該冇咁早天黑...

水晶宮

月希 發表於 18-5-28 19:00
又真係幾黑喎...不過我夏天去..應該冇咁早天黑...

我係3月尾去, 希望你去時會無咁暗啦!
天空之城, 快樂之地

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

依家頭4日係恩納,以上
跟住3日係那霸
恩納果頭都幾靜,較少食店。想方便就搵美國村附近

珊瑚宮

Tabo63 發表於 18-5-28 19:39
恩納果頭都幾靜,較少食店。想方便就搵美國村附近
都唔係丫...我見我住果間對面馬路就有日本料理,鐵板燒果D..我重諗緊好唔好貪方便食一次...

水晶宮

月希 發表於 18-5-26 19:16
我老公係有意見但又叫我plan

我老公乜都無意見。 佢只知要揸車及會去玩體驗潛水。其他行程都係去到沖繩至開始問下。
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

依家頭4日係恩納,以上
跟住3日係那霸
請問樓主係邊度book? 幾錢? 我諗住7月去仲未book, 咩都未plan

珊瑚宮

PCCW2319 發表於 18-5-29 08:44
我老公乜都無意見。 佢只知要揸車及會去玩體驗潛水。其他行程都係去到沖繩至開始問下。
...

我老公有要食乜食乜,但景點就冇乜所謂
潛水都係我話要

珊瑚宮

adrio 發表於 18-5-29 09:35
回覆 月希 的帖子

我健議不好陽光海景的去其他地方更好,吃嗎石垣重抵

其實我老公真係唔好
我都唔知點解佢話要去
但依家佢肯潛水,我又好有興趣啦

珊瑚宮

tototo 發表於 18-5-29 12:46
請問樓主係邊度book? 幾錢? 我諗住7月去仲未book, 咩都未plan

前晚訂左,萬6左右2個人
7日6夜
只係機票同2間酒店

首頁

尾頁

跳至