懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一胎咩都唔識,想係仁安自然分娩,請問有無jm係仁安分娩過?想知自然分娩套餐包埋醫生費出院埋單幾錢?聽聞張耀昌醫生幾好,唔知佢收費會唔會好貴同支唔支持順產?係咪好多私家醫生都會建議開刀架....

洋房

Iloveho 發表於 18-7-3 17:12
第一胎咩都唔識,想係仁安自然分娩,請問有無jm係仁安分娩過?想知自然分娩套餐包埋醫生費出院埋單幾錢?聽 ...

我妹妹之前找仁安劉俏芬醫生,超好人,有愛心,佢好似之前在QE做過好多cases. 我妹妹個B最終出世順順利利,而家不知幾得意

男爵府

Iloveho 發表於 18-7-3 17:12
第一胎咩都唔識,想係仁安自然分娩,請問有無jm係仁安分娩過?想知自然分娩套餐包埋醫生費出院埋單幾錢?聽 ...

啱啱前日先生完出院 第三胎起仁安自然分娩。
如果你住普通房,生產過程順利無用咩特別嘢(例如無痛分娩),搵張耀昌咁我估埋單你預六萬鬆d。如果你搵張醫生你可以放心,佢唔係會焗人開刀果種醫生,你順產到的話佢一定會叫你順產。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

我都係睇張醫生,聽講佢鼓勵順產多過開刀,但我堅持開刀 唔知佢會點樣講呢,我七月中先同佢約日子

大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

回覆樓主

張醫生順產同開刀收費都係一樣$2X k
佢好鼓勵順產的
最平4人房4日3夜$20k

別墅

改造人 發表於 18-7-3 21:12
啱啱前日先生完出院 第三胎起仁安自然分娩。
如果你住普通房,生產過程順利無用咩特別嘢(例如無痛 ...

恭喜妳平安順利,祝妳同bb都健健康康!
咁張醫生都支持順產就好喇,咁你係咪都搵張醫生順產呀?有無剪會陰,縫針手勢好嗎?痛唔痛有無麻醉先縫?

別墅

kmbb519 發表於 18-7-3 21:42
我都係睇張醫生,聽講佢鼓勵順產多過開刀,但我堅持開刀 唔知佢會點樣講呢,我七月中先同佢 ...

佢鼓勵順產就最好,聽講佢都好為產婦著想,係個好醫生

別墅

lilitheone 發表於 18-7-3 22:06
張醫生順產同開刀收費都係一樣$2X k
佢好鼓勵順產的
最平4人房4日3夜$20k

我上網睇左佢d標準價錢唔係好明,想知道如揀左順產,但最後都要轉開刀,咁就係轉緊急開刀,係20000(自然分娩)+11800(緊急開刀差價)=31800+麻醉+醫生(出院埋單價),係咪咁計架?

別墅

kmbb519 發表於 18-7-3 21:42
我都係睇張醫生,聽講佢鼓勵順產多過開刀,但我堅持開刀 唔知佢會點樣講呢,我七月中先同佢 ...

我諗你堅持,張醫生實支持你

男爵府

Iloveho 發表於 18-7-3 23:27
恭喜妳平安順利,祝妳同bb都健健康康!
咁張醫生都支持順產就好喇,咁你係咪都搵張醫生順產呀?有無剪會陰 ...

我第二胎時產檢係睇佢,所以知道佢係支持順產嘅好醫生,不過之後轉咗睇第二個,所以無機會試佢接生手勢不過我聽其他媽媽講佢係very good嘅。

複式洋房

Iloveho 發表於 18-7-3 23:38
我上網睇左佢d標準價錢唔係好明,想知道如揀左順產,但最後都要轉開刀,咁就係轉緊急開刀,係20000(自然分 ...

仲有兒科

侯爵府

Iloveho 發表於 18-7-3 23:38
我上網睇左佢d標準價錢唔係好明,想知道如揀左順產,但最後都要轉開刀,咁就係轉緊急開刀,係20000(自然分 ...

唔係,如果你無催生轉開刀係開刀package +4500, 我就係6 月尾生完,但好多其他雜費,我end up 自己個part 用左76000左右,bb 6xxx , 所以要有心理準備臨時轉開刀要加好多錢

禁止訪問

2018復活節勳章

大宅

回覆 freshrose 的帖子

76000是否已包醫生費?

侯爵府

pear000 發表於 18-7-4 13:51

76000是否已包醫生費?

yes

大宅

咁同我預計都差唔多, 我同事買左粒8萬鑽石, 我話夠我生BB喇

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

希望你可以堅持到,加油吖。預祝你同BB順順利利。

首頁

尾頁

跳至