自由講場

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

因為個女想要舊書就同左個師姐買,一開始對方開價1092,我就同個女講唔好買舊書啦⋯⋯又唔係慳好多,呢個女就堅持話佢係好人又係小學師姐啲書都會好新,我就比佢買一次,點知原來啲書係幾手舊書,根本係送都唔會有人要果啲,我地比信息個同學話太舊唔要叫佢退番錢......點知個家長話本中史書減番1,200蚊比我地,我話下你啲書係舊到唔舊仲要話你個女一相情願⋯⋯攞書時候冇去檢查,我真心覺得呢啲咩人黎可以仲理直氣壯,900蚊我當個女買個教訓⋯⋯我好想話大人明知成件事係有心去握個小朋友,仲要勁多歪理出黎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

lee d 你應該同佢去睇请楚,有D出咗新版吾用得添,其实舊書都賣甘貴,應該續本睇再睇请楚有冇轉新版,舊到甘,送俾人都吾好意思啦!

大宅

HLDMaMa 發表於 18-7-25 07:42
lee d 你應該同佢去睇请楚,有D出咗新版吾用得添,其实舊書都賣甘貴,應該續本睇再睇请楚有冇轉新版,舊到 ...

係同校師姐賣比佢,係我女粗心大意信呢個同校嘅人,啲信息仲要同我女講舊版唔係好大分別我係氣頂佢甘樣去騙呢個小朋友

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我個仔果d攪成咁,我免費送俾人都問人想唔想要
你個女師姐太過份

公爵府

回覆樓主:

細路女俾人氹,當買個教訓俾佢。咁你個女收到D書有冇覺得俾人呃咗?

複式洋房

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

ek都有呢d賣家! 最好就係睇清楚先交收! 真係衰到無朋友!

伯爵府

回覆樓主

自己都有責任去檢查,覺得舊可以唔買

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-7-25 07:45
我個仔果d攪成咁,我免費送俾人都問人想唔想要
你個女師姐太過份

我覺得仲過份係啲家長,我同佢講嘅然你覺得冇問題大家當面去二手書店問呢啲書值唔值900蚊,佢一句話呢啲係兩個小朋友交易冇得去退........我氣頂到上心口

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

超殘,但點解交收時咁都睇唔到?
殘得好明顯下喎

水晶宮

lkjhgf 發表於 18-7-25 07:45
係同校師姐賣比佢,係我女粗心大意信呢個同校嘅人,啲信息仲要同我女講舊版唔係好大分別我係氣頂佢 ...

其實就算8-9成新,賣出去都只係2-3折,係whatsapp 佢話,成批書吾要,甘舊都冇心機讀,再自己check 書単,睇有D課本係咪轉版,係就退俾佢,如果有新版,你舊書係冇既,甘考試點算?如同校都吾敢呃到出面卦,日後仲會在校相見。

大宅

fanfan0582 發表於 18-7-25 07:52
自己都有責任去檢查,覺得舊可以唔買

當時我個女自己一個人去攞書,佢根本係抱著信任,但賣嘅都有問題掛,甘舊嘅書你都可以賣出去

男爵府

回覆樓主:

買果陣check埋書就唔會有禁既情況

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

瑤瑤~ 發表於 18-7-25 07:53
超殘,但點解交收時咁都睇唔到?
殘得好明顯下喎

小朋友邊有諗到,只怪佢粗心大意

男爵府

回覆樓主:

有甘既女就有甘既媽。買個教訓去教女唔好甘易信人。小心檢查清楚。唔係人地話得就得。

大宅

CorrineNg 發表於 18-7-25 07:56
有甘既女就有甘既媽。買個教訓去教女唔好甘易信人。小心檢查清楚。唔係人地話得就得。
...

平時我同佢去買野佢檢查到我都覺得煩,今次當係教訓比佢,但個家長甘樣我真係無言

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

買時你哋無check?
你情我願,又唔可以話呃!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

BGCOME08 發表於 18-7-25 07:50
細路女俾人氹,當買個教訓俾佢。咁你個女收到D書有冇覺得俾人呃咗?

佢收到袋書都冇去睇過係我番去一睇問佢呢啲書好舊喎點用呀!佢先係到喊我話呢個人係有心去呃你!

男爵府

又真系好過份. 當買個教訓吧.

首頁
12345...31

尾頁

跳至