懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

我好明白呀!我上星期又係中左,心情真係好灰呀⋯⋯我同你掉轉,我空腹ok, 飲完糖水 9呀,而家篤手指,但朝朝空腹都係 五點幾 (佢話5以下先合格)但三餐飯後都合格,我都唔知點解,而家等緊下星期覆診,我都好驚佢話我d數唔靚仔 又唔知要做d乜

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

小貓吥乖 發表於 18-8-11 11:15
道理我明白,但我控制唔到自己喊。我知道要食野對BB好,但真係好討厭去食。
...

如果你已經戒得好清都高,就唔關你食咩事喇,身體胰島素唔夠都無辨法,唔係你可以控制到,唔好怪自已啦,就算要食藥或者打針 其實都唔怕架 幾個月好快過

珍珠宮

cpycpyhelen 發表於 18-8-11 13:43
初期係會架啦,但你搵到岩你既食物其實就冇咩野,跟餐單食都可以食到飽,食小啲飯,食多啲菜同肉,其實都 ...

係呀!我發現左原來有d野可以食!而家可以食到好飽,開心左好多 好似朝早我食麥包+芝士+煎蛋+脫脂奶,好飽又好低呀個數 火腿同吞拿魚都得呀

珍珠宮

小貓吥乖 發表於 18-8-11 18:32
姑娘又話會影響到BB,我真係比佢嚇到失控爆喊

妊娠糖尿係會影響到bb, 但如果真係要打胰島素,呢樣唔會影響bb

珍珠宮

小貓吥乖 發表於 18-8-11 18:34
姑娘又話白面包同麥包一樣咁高既。

係呀,應該差不多
但芝士同蛋唔怕嘛
所以芝蛋治 好正 又飽又唔高

首頁

尾頁

跳至