網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

請問大家 ,有冇試過去淘寶 ,配漸進眼鏡 ?好用嗎 ?有冇好介紹 ,謝謝

象牙宮

老花?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

gaggag 發表於 18-9-1 18:19
請問大家 ,有冇試過去淘寶 ,配漸進眼鏡 ?好用嗎 ?有冇好介紹 ,謝謝

有試,你會後悔的

伯爵府

畀面勳章

skippy 發表於 18-9-2 13:37
有試,你會後悔的

點解?

男爵府

zone 發表於 18-9-2 14:41
點解?

答你:可以行路,看老花位置我覺得不夠大(即淨老花鏡不用只向下部位置看),但最大鑊的地方是,老花位置看平面範圍是凸,還有平面範圍可以像坐船般左右擺動(這個先最後悔)。

其實我都想知正品漸進鏡有無以上情形,有經驗的jm們請贈言吓 ,現非常迷惘。。。配唔配正品漸進鏡

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆 333s 的帖子

係呀

大宅

回覆 skippy 的帖子

我係日本配咗一副 ,好好,為一唔好 ,係一塊鏡度數深咗 ,激C我

大宅

香港配漸進睇老花 ,眼向下望焦點 ,唔清楚 ,成日要托一托個眼鏡 ,先叫做好一D .
上網睇好多人話去日本配好 ,咁咪試下.
為一唔好係佢地英文差一D .
佢地手工唔錯 ,塊鏡同架係會貼住條邊 .
香港配 ,求其唔甩出尼 ,就當做好,
大力小小抺 ,都驚塊玻璃甩出尼 .

象牙宮

gaggag 發表於 18-9-2 17:59
回覆 333s 的帖子

係呀

我用單老花
视酷勃眼镜专营店夕阳红企业店
老人100
故乡月旗舰店
常相伴旗舰店
利西亚旗舰店

如果喜歡日本的就以下:

出口日本的老花镜

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

回覆 333s 的帖子

謝回覆 .我近視唔深 ,睇報紙唔使用老花鏡 .我覺得漸進啱我 ,唔使又除又戴 .
係陶寶睇啱又唔識買 ,得個睇字 .唉

男爵府

gaggag 發表於 18-9-2 18:07

我係日本配咗一副 ,好好,為一唔好 ,係一塊鏡度數深咗 ,激C我

日本配為港紙幾多?我要埋全視線的,條數又貴好多。重點想問漸進鏡望平面有無凸及浮

首頁

尾頁

跳至