自由講場

跳至

首頁
34567...46

尾頁

琥珀宮

choc_choc 發表於 18-10-5 09:30
呢個校長其實好x假,經常講愛呀,信主呀,教育孩子呀掛喺咀唇邊,其實就結黨營私,依家懷疑貪污喎,仲要懷 ...

其實佢再上頭應該知但唔會理,最緊要月月進貢
就算件事推到上東張西望又點,d家長都係死谷難谷仔女入去為榮,過一排又冇事發生過
人總喜歡虛假但美麗嘅一面……

大宅

登!登!登! 發表於 18-10-5 07:52
其實D家長又真係傻傻地,學校名義攪活動點會收現金而唔係開學校名既支票架....., 一睇就知有問題la....., D ...

前面重有家長撐哦!

珍珠宮

mandy952 發表於 18-10-5 09:40

其實佢再上頭應該知但唔會理,最緊要月月進貢
你講嘅虛假美麗,我想起一套兒時卡通,講惡魔會依配係靚野上面去迷惑人心,受迷惑的人最終會比妖魔控制,主角要係受害者迷失自我時,將果樣靚野封印(有一集係好大座,石山咁款的紫水晶),主角的拍檔係隻天使,會用"虛假美麗"黎形容比惡魔附上的物件

琥珀宮

Angel_Rose 發表於 18-10-5 09:50
你講嘅虛假美麗,我想起一套兒時卡通,講惡魔會依配係靚野上面去迷惑人心,受迷惑的人最終會比妖魔控制,主角要 ...

呢間野只不過為迎合家長,不斷催谷學生,最終難為左細路。

大宅

呢個校長其實好x假,經常講愛呀,信主呀,教育孩子呀掛喺咀唇邊,其實就結黨營私,依家懷疑貪污喎,仲要懷 ...

每一個地方都有唔同嘅人,公仔會的公仔人一樣有好人,好多時見義勇為公車讓座就係呢班人;相反,自命清高乜乜徒又愛又感恩個d,往往係自私小人尖酸刻薄貪小便宜的下等人。所謂出名少少的學院都只不過係一個交成績的機構,老細鍾意睇

伯爵府

回覆 vyhc 的帖子

所以咪話D家長傻傻地law, 你買保險俾保費都要開保險公司名既支票而唔係俾現金個經紀la

大宅

Angel_Rose 發表於 18-10-5 09:25
你咁講令我想起一個中學同學,係一個返學化妝又成日發姣的擦鞋死8妹,會考0分都做到幼稚園老師
...

見到唔少桃色新聞的小三有不少是幼稚園教師。用住呢個職銜的確幾吸引班食家家長(指個別其身不正的幼師,並非所有教師)

大宅

好媽媽勳章

枉為基督徒,其身不正,不想多說,人在做,天在看

大宅

Mm233 發表於 18-10-4 23:46
我以前教導主任

...校友

Mm233    發表於 18-10-5 11:03

珍珠宮

cheesebear 發表於 18-10-5 09:59
見到唔少桃色新聞的小三有不少是幼稚園教師。用住呢個職銜的確幾吸引班食家家長(指個別其身不正 ...
咁我果位同學應該無咁衰掛,我知佢有個拍左十幾年拖的男朋友

你講嘅桃色新聞,我想起有套劇,講黃智雯係中學老師,做第三者,第一者(姚嘉妮)個奶奶(好似係夏萍)知道,帶埋第一者同埋個孫去第三者教嘅學校度鬧人地,為人師表咁無道德去做第三者(依加話,好值得你講果班幼稚園老師反省),鬧鬧下,個老人家激動到入左醫院

我以前有個老友,做第三者搶我男朋友,後來佢做左幼稚園老師

公爵府

鬧完後咪又係排隊爭住去面試
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

子爵府

虎到金來勳章

做得校長, 可以由得盤數7年黎都冇整理? 既然澳幣咁麻煩咪唔好去澳洲遊學囉, 唔理有冇真係吞錢, 校長及老師既誠信, 做法都好有問題。

小朋友去小學參觀, 我會睇佢對學校, 老師及校長的感覺及評語, 自己亦都會睇校長老師既座談會表現, 例如有一間校長講明係多功課, 係谷, 係要學生有表現, 我會覺得呢間學校未必對學生有愛心, 另一間學校校長會話何謂"品學", 做人要有"品", 佢地學校都好著重, 而且說話俾人感覺係實幹型.....名校實有家長追棒, 因為每位家長所要求的都不同, 但沙吕絕不是我及小朋友杯茶

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

男爵府

回覆樓主:

睇完呢位校長所謂嘅“解釋”,唔知佢講咩,只覺佢無私顯見私,完全係一大堆牽強嘅廢話。

大宅

無錯,平時咁高調講愛呀,信主呀,原來其身不正,仲點教育下一代

其實做教育工作者最重要係誠信。希望件事要深入調查,唔好不了了之

大宅

回覆樓主:

希望只是誤會, 接受唔到而家有咁多校長有問題!

水晶宮

cheesebear 發表於 18-10-4 23:43
我又講個例子比大家聽下啦:

學生A自幼稚園已經靠關系入讀大西北所謂爭崩頭名幼女明才系列幼稚園。以A仔 ...

大西北果間狗眼看人低幼稚園,以為好勁,我覺得一般,有朋友讀緊唔覺有咩等別

侯爵府

回覆樓主:

陳章萍偽造學生出席紀錄都入罪啦,而家俾老師爆簽返啲唔知咩嘅單,仲要back date 返,唔係一句忙無時間跟就走得甩嘛?同個官講啦,校長!

男爵府

回覆樓主:

呢間當年我女自行收左,但我最後無去註冊,書記打黎問時仲好訝異點角我放棄。
因為遞表嗰日見到上一任校長嘅行為非常不知所謂,最後我唔想個女讀得太辛苦,所以放棄。之後2年個校長退休,就到而家呢個校接任

子爵府

一早講小學生去什麼遊學根本無用,因為這短時間就做到他們口中的野?家長要問下自己去為了什麼?

首頁
34567...46

尾頁

跳至