夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

backtohome2005 發表於 18-10-21 23:00
我和我老公有一個相識三十幾年的共同朋友A,全世界都認為A是一個非常善良的人,我老公在工作(我老公秘書) ...

A無老公嘅咩?!
唔得囉,你可唔可以周圍可憐其他男人?

伯爵府

回覆樓主:

成個故事極度不合情理,如果係套戲肯定比人叫收x
其實呢…邊個係地底泥都未知呀!

男爵府

其實你都被你老公食住。係我一定請A不要再來我家。老公不跟A講我會自己出聲。
老公鐘意A做阿四,可以係公司盡情使喚,但請不要把阿四帶回家。有需要我會自己請工人。
埋怨A都無用,捍衛自己心中想要的吧!

別墅

回覆樓主:

一路話人哋冇自尊,一路又當人工人咁使,你都好自相矛盾啫,其實係你哋兩個搞到人哋冇自尊喎,係朋友嘅,應該諗吓點幫人過返啲正常生活,只係可憐人有乜用?

男爵府

回覆樓主:

其實樓主冇得反抗,只好自欺欺人。

子爵府

backtohome2005 發表於 18-10-21 23:00
我和我老公有一個相識三十幾年的共同朋友A,全世界都認為A是一個非常善良的人,我老公在工作(我老公秘書)
在私A都是得力助手,A每個週末都會到我家,好多時還會過夜(A未婚),總言之,全世界都覺得A為我一家付出了許多⋯但是我心底深處有一條刺,她在我未結婚前已經常在我老公家留宿,雖然我相信他們沒有嘢,但經過這麼多年種種事情(有幾多事情我不方便說得太清楚),我深深感到她入侵我家庭,我同老公表達我感受,佢開頭見我唔開心都安慰我,但隔一陣,佢反而叫我檢討下⋯,好似是我錯了!又叫我可憐佢,話我由死到大係掌上明珠,佢係地底泥,所以不同,但我覺得不可以咁比較,我由細到大多人鍚,難道是錯嗎?難道我要分一些給A嗎?...

你老公其實係咪已吾慣無 A 係身邊?

你老公係咪覺得帶你出街有面啲? 但 A 實用性高啲呢?

你同 A 分開嚟都不能夠滿足你自私的老公, 所以佢兩個都要?

洋房

bemybride 發表於 18-10-22 13:52
我覺得從文字中,樓主無可能可以當A係朋友,
一個疑似同自己老公有路ge人,點可能係朋友呢?
就算無嘢,講 ...

好認同

子爵府

華華子 發表於 18-10-22 10:08
我覺得你老公講野有點衰喎, 又話個女仔係地底泥, 另一方面, 你又當個個女仔係工人, 甘其實你地有無當過個個 ...

Agree

珊瑚宮

backtohome2005 發表於 18-10-21 23:59
另一個身份及角度想,我作為A三十幾年的好友,我覺得A完全沒有自尊,有時我會有D心酸,總而言之,心情好矛 ...

你應該同c6講 要放a出去識男孩.不可一世在你地家,这才自私

子爵府

回覆樓主:

都幾多case係工人姐姐要服侍埋呀sir特別需要喎 佢地咁close真係好麻煩
最怕唔知幾時女人痴起條根想坐正或c6無啦啦話真愛....

瑪瑙宮

回覆 bobo88hk 的帖子

支配兩个女人, 叫來就來, say yes 唔敢 say no, 簡直爽.

子爵府

畀面勳章

你老公都算高招,所有野循序漸進,明明唔正常都造到好似理所當然咁。。

大宅

回覆樓主:

其實2公婆都有問題, 做秘書要人做埋家務, 個老婆都接受? 真係當人奴隸咩。

伯爵府

華華子 發表於 18-10-22 12:48
其實我又唔覺得佢無自尊喎, 首先, 佢可能真心當你地係朋友, 所以每星期去你地屋企過夜(我本身也覺得佢每 ...

完全認同。從樓主回覆,我覺得樓主加佢老公都好衰下

洋房

樓主,你不如都搵一個好friend嘅閨蜜入屋,好似A咁去你屋企一齊過夜,看看你老公好何? 多個friend幫你睇下佢地搞乜鬼?

大宅

認真:我識有個朋友到小學先知道原來鄉下屋企嗰個「工人姐姐」係老豆個二奶,個二奶又真係好似工人咁款,買餸煮飯做家務照顧小朋友(我朋友),而朋友老豆喺眾人面前亦好似對二奶係工人咁使

子爵府

HyperBB 發表於 18-10-24 10:37
認真:我識有個朋友到小學先知道原來鄉下屋企嗰個「工人姐姐」係老豆個二奶,個二奶又真係好似工人咁款,買 ...

有啲似呢個故事

瓊瑤劇導演去世!作為第三者,與心上人夫妻共同生活45年

瑪瑙宮

HyperBB 發表於 18-10-24 10:37
認真:我識有個朋友到小學先知道原來鄉下屋企嗰個「工人姐姐」係老豆個二奶,個二奶又真係好似工人咁款,買 ...

d 女人真係卑躬膝到呢

大宅

Nancy20090615 發表於 18-10-24 12:20
d 女人真係卑躬膝到呢

我覺得主要係個男人有錢,二奶當打份工咁囉

瑪瑙宮

HyperBB 發表於 18-10-24 12:32
我覺得主要係個男人有錢,二奶當打份工咁囉

个男人有錢就一定, 根本可能就係工人, 同老細攪上左.

我媽有个 fd 都係小三, 个男人係圍村佬, 始終都入唔到門. 生左个囝, 个男人成日有錢比佢地. 你要名份, 定要夫幹/父幹?

首頁

尾頁

跳至